Månadsladdning för Lidingöloppet

2012-08-2917:42:00

Får be lite om ursäkt att det inte är något roligare, mer inspirerande att skriva om. Men just nu sker inte så mycket. De flesta loppen har varit för i år och nu stundar de sista som går om en månads tid. Lidingöloppet, det 3 mil långa loppet som avslutar min tredje Svenska Klassiker följt därefter eventuellt av Tjurruset som blir mitt första försök att frusta fram genom lera och stockar. Så det är löpträning när det hinns och just nu rätt så straight forward med löpning antingen i lite kuperad terräng, plan mark med lite mer distans och även en del intervaller. Nu hädanefter blir det betydligt mer terräng och jobbigare sådan också för att anpassas mer inför Lidingöloppet. Har en runda på 2,5 km med 140 m total stigning. Börjar med att på första 500 metrarna ta sig 40 m rakt upp, mer eller mindre. Perfekt träning för Lidingöloppet.

 

För att ha koll på min träning så använder jag mig av en Community som även hjälpte mig att komma igång med träning på riktigt, att stanna kvar i träningens underbara värld och även göda den lilla statistik-fanatikern i mig. Funbeat är en av många sidor på nätet för träningsglada människor. Bra registrering och dokumentering av sina träningspass. Här finns även ett väldigt bra forum där man kan lära sig både det ena och det tredje. Har själv snappat upp en hel del tips, trix och hjälp på dessa sidor och även försökt dela med mig av mina egna erfarenheter till folk som undrar. Bara litet tips om du vill ha koll på din träning digitalt.

 

Nur däremot blir det ut mot ett friluftsområde i närheten som har, enligt mig, riktigt sköna rundor i vacker skogsnatur. Rundor av lite olika distanser, från 1 km till 10 km per varv och gott och blandat däremellan. Det blir uppvärming och sedan försök till att coacha för intervallet. Första gången jag ska leka coach om man iofs bortser från en gång för något år sedan då jag blev draghjälp åt en kompis med, vad jag vet, gott resultat! Nu dock lite mer tekniskt så lite mer press att få det rätt!


Dags att överge den stora massan för ett tag

2012-08-2817:00:00

Förra året, 2011, genomförde jag en Ironman.. eller Järnmannen som det då kallades i Kalmar. Detta då det inte var en del av Ironman-varumärket men dock samma distans. I år hade de skrivit kontrakt och Kalmar fick en officiell Ironman. Detta innebar högre anmälningsavgift, ändrad bana, fler platser, startbevis för Ironman Hawaii samt desto fler internationella tävlande. Har läst på en hel del från årets deltagare och deras lopp och blev sugen på att ställa upp nästa år. Skippar som tidigare bestämt Svensk Klassiker och satsar mer på att få ihop formen samt triathlon. Igår, bara några dagar efter att anmälan öppnats har platserna fyllts och 1500 personer jorden runt har en plats i Kalmar Ironman 2013. Så blir ingen Kalmar  för min del. I och med detta blir det nog istället att sikta in mig på Copenhagen Challange. Här talar vi samma distans men återigen inte med i Ironman. Det ligger närmre, behöver inte en massa hotellnätter samt en ny bana och vad jag hört, en väldigt trevlig sådan.

 

Läster en hel del forum och just nu diskuteras det en hel del om anmälan, avanmälan och byte av namn. Lopp har blivit otroligt populärt och att motionera och sätta upp mål finns nästan i varannan persons planering framöver. Ska börja motionera och utmanas till ett av de större loppen. Då anmälan öppnas ett år innan fylls de på innan man ens hinner blinka. Att fundera på framtiden och om man har tid/lust fungerar inte längre. Så fort anmälan öppnar så ska man skriva upp sig direkt, tveka inte då blir du utan lopp! Det är helt bisarrt hur fort loppen fylls upp. Inte  ens en vecka kan gå utan att alla platser är bokade. Sedan får man vänta och jaga när det närmar sig och hoppas man kan plocka en plats från någon som hade lite väl stora ambitioner för ett år sedan eller som skadat sig. Förhoppningsvis kan du köpa en plats och byta namn till dig själv.. men inte ens det är säkert. Många lopp vill inte tjäna en liten peng på en enkel administrativ ändring och kostnad för att byta namn och sälja vidare platser. Jag har en plats till tjurruset nu men funderar på om man ska genomföra det eller ej. Om jag säljer den så vill de inte byta namn vilket gör att någon annan skulle springa i mitt namn och jag får ett resultat som inte är mitt.. det vill jag inte. Så antingen genomför jag det likförbannat eller så kastar jag pengar i gyttja.. snål som man är blir det nog att genomföra oavsett form, hälsa och vilja. Fast jag vill..

 

Det ska bli skönt att nästa år satsa lite mer på lokala lopp och mindre sådana där man kan känna av och anmäla sig några veckor innan. Göra en dagsutflykt, se mer och uppleva mer av landet runtomkring en själv och slippa dessa enorma planeringar och uppoffringar som kommer till ett lopp 60 mil bort. Jo, jag kommer återkomma till dessa också, de är roliga och utmanande men dags att gynna de lokala loppen och förmågorna. Borde kunna spara en peng på det.. kan man lägga på ett par nya skor!


Tillbaka till ruta ett.

2012-08-2620:14:17
När jag började träna för en 5 år sen eller så (mitt minne är inte vad den en gång varit) så tog det ett tag att komma igång, självfallet. Men allteftersom tiden gick blev det mer och mer dagsfokus på träning än på något annat. Ett halvår var jag knappt social utanför jobbet utan tränade på morgonen och efter jobb innan det blev lite middag hemma och sova. Regelbundenhet och nästan sjuklig disciplin fick mig till en, för mig, fantasisk form. Jag tog varje chans jag hade till att springa eller träna på gym. Sedan började skador komma och det blev lättare att bli distraherad från träningen. Varje höst skadade jag mig och blev vila i 4-5 månader för att sedan börja om, det tär på en något så fruktansvärt. Att behöva börja om på noll och aldrig komma vidare, bli bättre. För en tid sedan var det svårare för mig att hålla mig hemma än att springa.. nu är det tvärtom. Jag vill träna! Jag planerar kommande vecka med träning, jag planerar fantasiska lopp och prestationer men känner mig aldrig riktigt taggad och lika motiverad som förr. Man har gått upp lite i vikt och nu på god väg ner igen. Men det är betydligt svårare att komma iväg.
 
Har tänkt på vad som motiverade mig tidigare. Först var det nog att verkligen börja från noll och bara se prestationsförbättring, rekord och PB efter mer rekord och PB. Sedan blev det vänner. Hade jag någon att träna med så blev jag mer motiverad att verkligen komma iväg. Man vill ju inte svika eller överge personen som står och väntar på en. Heller vill man inte bli sämre utan måste prestera bättre, kan ju inte komma tvåa.
 
Att ha en partner med liknande träningsintresse hjälper också. Försöker få oss att motivera varandra, att pusha för att verkligen ta sig ut till det där löppasset, att gå ner till gymmet och att inte äta det där onyttiga. Där dock är jag en dålig människa som går mer av motto att man ska leva sunt men samtidigt njuta av livet, hehe. Men det fungerar när man kan stötta varandra.
 
Så nu har jag insett att tills jag kan komma tillbaka till min forna träningsfreak-jag, så behövs det nog lite hjälp för att få in mer kontinuitet och det tänker jag göra med folket runtom mig. Känner många som tränar på olika nivåer och varför inte blanda sociala träffar, middagar, händelser med lite träning. Ta en runda och grilla sen!
 
Har väl också insett att kanske återgå till att fokusera på en till två sporter, löpning och simning, tills man är i form igen. Tidigare försökte jag få in löpning, simning, gym, cykling, längdskidåkning och lite annat i en regelbundenhet men det havererar lättare än gynnar. Så ta ett steg tillbaka, återfå fokus, återfå kroppen och göra detta tillsammans med människorna runtom mig, förhoppningsvis motivera och hjälpa varandra samtidigt. Ser fram emot en skön uppiggande höst istället för skada och vila som de senaste 4:a höstarna inneburit.

Mer serier i poolen, tack!

2012-08-2121:01:00
Dag två, började desto segare. Lite lätt energilös efter gårdagens lilla träning och jag sov gott fram till nästan 10 på morgonen. Vaknade seg och lite trött i musklerna. Men springa skall det bli. Har ett par nya löparskor så dessa kortare rundor är perfekta för att justera lite i snörningen för att få det rätt. De satt lite väl tajt om foten så efter någon km så började kännas tajt då fötterna svullnat lite. Men börjar bli betydligt bättre.
 
Sent kom man ut, vädret var dock behagligare än dagen innan så det gick utan att svettas sönder och samman. Glömde dock äta frukost när jag kom hem så det blev brunsch efter dusch och allmänt vilande/fixande hemma. Såg även att rundan var 5,7 km så liten editering där. Mycket viktigt för statistikfanatiker som mig.
 
 
På eftermiddagen blev det att bege sig ner till närmsta bassäng. En liten plasksak med 4 banor som idag var rätt så tom förutom två familjer med barn som lärde sig simma (tog upp en bana) samt 3 långsamma njutningssimmare av äldre modell som lyckades ta upp resten av banorna. Ville inte in och tränga mig så simmade lugnt efter men det var inte ens möjligt att komma ner till deras tempo. Lyckan var total när jag såg en av dem bege sig upp ur vattnet och jag kunde äntligen simma i egen takt. Det blev crawl, det blev bröstsim (som inte går så bra för mig) och det blev både med och utan paddlar. De är underbara att simma med. Bra träning för musklerna och gör det roligare att simma. Ett måste att ha med sig på träningen enligt mig. Det finns massor på marknaden och i olika storlekar, är du ovan att simma så ta mindre då de ger en del påfrestning på musklerna. De ger bra styrketräning i vattnet samt teknikövning, du känner när du sätter ner handen fel. Så klart värt någon liten peng för vill minnas att de inte är alltför dyra. Dessa tror jag är medium, av märke Speedo och de köptes på Wiggle tillsammans med en laddning andra grejer förra sommaren. Men som sagt, finns alla möjliga ute, har läst tester om de också så det är bara att leta sig fram efter ett par som verkar passa en själv.
 
Men efter en 40 minuter började jag bli uttråkad. Jag var helt ensam i bassängen vilket borde vara trevligt men att simma fram och tillbaka.. om de kunde få en bildskärm under ytan i botten så man kunde titta på någon serie samtidigt vore det super! Efter timmen gav jag upp och begav mig in mot bastun efter 80 vändor i bassängen. Även bastun tråkade ut mig. Jag har nog något mot att bara sitta still.. Nästa gång blir det nog öppen vatten simning, det är lite roligare, mer miljö att njuta av och inte så kort och massa vändor fram och tillbaka.
 

Bacon och Ägg?

2012-08-2020:53:30
Måndag, första dagen på sista semesterveckan och även första dagen på min lilla träningsvecka . Vaknade hyfsat tidigt och pigg. Blev lite morgonpyssel hemma först som så alltid när man får lite extra energi men slutligen fick jag ta på mig löparshortsen och ta mig ut på min morgonrunda innan frukost. Klockan hade hunnit bli 0900 och solen var redan varm och go. Keps hjälpte att hålla huvudet skyddat och jag tog det lugnt för att få igång kroppen. Tanken var inte ett träningspass för att förbättra löpningen, bara röra på mig och få lite morgonförbränning. Många ute som var på väg till jobb så det gav lite extra glädjeenergi att man fortfarande hade sin semester med strålande väder. Det hela slutade med 5,55 km och den rundan tänkte jag försöka köra nu under veckan. Tog mig lite mer än 27 min så helt ok tempo. Väl hemma blev det en kall och skön dusch följt av en underbart go frukost på stekt bacon och äggröra på 2 ägg. Vanlig frukost för mig på sistone under helgerna.
 
 
Senare på eftermiddagen så tog jag en cykeltur nerom stan och gymmet. Skulle inte träna något direkt byggande så fastnade en 40 min på en crosstrainer samtidigt som de visade barnuppfostran på tv. Därefter tog jag en 20 min på roddmaskinen innan det var dags att cykla hem igen för ett eftermiddagsdopp och middag. En skön dag och gott med att komma igång igen. Ska jag bara försöka hålla det vid liv också, som vanligt. Men veckan blir till förbränning och förhoppningsvis en lite lättare kropp att släpa runt på för framtida pass.
 
Till Göteborgsvarvet behövde jag en klocka att ta min tid med (bara ta tid, allt jag behövde) så hittade en skitbillig klocka på Clas Ohlsson för 69 kr eller så. Klocka, datum, tidtagare och lyse, perfekt. Idag fick jag bekräftat varför billigt är billigt.

Triathlon Tips

2012-08-2011:47:00
Senast uppdaterad: 20-08-2012
 
Har inte genomfört alltför många triathlon men jag har läst igenom en hel del forum, har lite erfarenhet och youtube är guld värt att lära sig som småsaker och tips. Så nedan har jag skrivit ihop lite tips som kanske kan hjälpa att antingen göra ditt första triathlon lite bättre och säkrare eller spara in och förbättra till ditt nästa lopp. Jag ska försöka hålla den levande så förhoppningsvis kan det tillkomma nya tips och idéer så ta en titt innan ditt nästa lopp så kanske det finns några fler tips som kan hjälpa.

 • Kolla banorna och se till att du förstår dem. Har du chans så gå gärna förbi området innan när banorna släppts på kartor på nätet. Kan du se om det är områden som kan vara svårare eller du behöver ha koll på. Så slipper du överraskningar och du kan planera loppet bättre.
 • Se till att du vet vart din cykel står. Det kommer stå hundratals cyklar uppraddade och när du kommer springandes efter att ha simmat kan det vara svårt att pricka rätt direkt om du inte har full koll på var den står. Jag har ett litet knep men den håller jag för mig själv. Lite elakt men om alla gör likadant kommer jag själv få problem att hitta rätt.
 • Är det jobbigt att trä på våtdräkten, använd en liten liten plastpåse om fötterna och händerna så glider det lite lättare. Kan även användas som "handske" efteråt i ett desperat försök att inte få fler revor i våtdräkten. Systemkassen är en bra storlek.
 • Öppna upp våtdräkten direkt när du kommer upp på land. Den glider av lättare när den är genomblöt. Ta av dig simmössan och simglasögonen och håll dessa i ena handen, dra sedan av dig våtdräkten och låt glasögonen och mössan ligga kvar i ena armen så behöver du inte tänka på dem.
 • Dra ner våtdräkten så långt du kan, stå på den så kan du dra av benen ett efter ett med kraft istället för att försöka dra dräkten över fötterna. Kan gott tränas på innan lopp.
 • Ha två små handdukar med dig, en att stå på efter simningen och en att torka dig lite snabbt om fötterna om du har problem att ta på dig strumpor etc.. annars räcker en handduk.
 • Rulla på dig strumporna om du använder strumpor till cykling eller löpning. Enklast är att ta på sig dem innan loppet och sedan rulla ner dem, då behöver du inte dra på dig dem när du är våt utan du rullar på dig strumporna, det är betydligt enklare.
 • Organisera din plats ordentligt och gå igenom allt i huvudet flera gånger, vad du ska ha på dig, vad som ska bytas till och hur vid varje växling. Du kommer vara igång när du kommer till växlingen och det finns chans att något glöms. Senaste tävlingen var det en som fick springa tillbaka då han glömt nummerlappen.
 • Köp ett Race belt. Det är ett bälte för nummerlappen som du knäpper på dig efter du har simmat. att bara vrida runt inför löpningen då du ska ha nummerlapp bak under cyklingen och fram vid löpningen.
 • Hjälmen och racebältet på innan du rör cykeln. Lägg allt sånt på cykeln så kan du inte ta den innan du tömt på prylar, då borde du ha det viktigaste på dig.
 • Har du en våtdräkt med dragkedja som går ner, sätt då inte fast dragkedjebandet i karrborrbandet i nacken utan låt den hänga. Då är det mindre risk att någon fastnar med sin arm i öglan som bildas och drar ner dragkedjan på dig. Det är riktigt tråkigt när du simmar om våtdräkten öppnas upp och fylls med vatten.
 • Öronproppar (att ha när man simmar om man kan ha problem med yrsel när man simmar eller andra problem p.g.a. att vatten kommer in i öronen. Har själv inte detta problem men hört många som har.)
 • Ha gott om vaselin i nacken innan du tar på dig våtdräkten. Du kommer röra på huvudet fram och tillbaka under simningen och det kan lätt bli skavsår i nacken. Kortare lopp är lättare att undvika detta men längre, så som en Ironman, finns det risk. Hade på för lite under min Ironman så fick ett litet öppet sår i nacken och det brändes rejält under cyklingen när solen stekte på.. inte vackert efteråt. Inte skönt heller.

Kalmar Ironman

2012-08-2011:11:00
I helgen kördes Kalmar Triathlon med Ironman distans. Denna tävling har funnits i flera år med samma distans som en Ironman men då den inte haft kontrakt med varumärket Ironman har den istället kallats för Järnmannen. I år är första året under namnet Ironman och det har gett både postiva och negativa effekter. Det positiva är att den är större, det är fler som deltar och man tävlar även om platser för Ironman Hawaii, 40 om jag inte missminner mig. Däremot innebär det att det blir fler som deltar, alltid kul med mycket folk men simningen kan bli desto jobbigare, men även att priset gick upp. Det skall hålla samma standard som övriga Ironman samt även kosta lika mycket. Så priset gick från runt 2200 kr i anmälningsavgift till runt 4500 kr. Detta samt att du behöver vara i Kalmar i 4-5 dagar istället för 3 då du behöver en dag för att gå på obligatoriskt informationsmöte, en dag att lämna in din cykel och utrustning till växlingsområdet, en dag för själva tävlingen och sedan en dag vila.

Förra året, sommaren 2011, genomförde jag denna distans i Kalmar. Jag har inte tränat länge och sommaren 2010 testade jag på min första triathlon i Stockholm. Mycket nervös men det gick vägen och jag var överlycklig hela vägen hem. Istället för att testa på lite fler triathlon och kanske trappa försiktigt upp från Olympisk distans (1,5 km simning, 40 km cykling, 10 km löpning) med lite andra distanser och kanske om något år testa på en Ironman (3,8 km simning, 180 km cykling, 42,2 km löpning) men jag hoppade på utmaningen direkt. Dessvärre gick träningen även de året inte helt som tänkt så jag var inte helt i bästa form för en utmaning som denna.. men jag gav inte upp, jag utmanade mig själv och jag lyckades! Detta år blir det ingen ny utmaning då jag inte känner att jag är i rätt form för denna summa pengar. Men jag ska utmana mig själv igen och det ska gå bättre. För det är en fantastisk utmaning.

Jag kommer aldrig glömma den tidiga lördagsmorgonen innan startskottet gick. Morgondimman hade precis lättat iväg, den pirrande känslan i magen över precis allt och mina tankar går på högvarv: Varför gör jag detta? Vad har jag gett mig in på? Fy fan va fräckt det kommer bli! Jag kan bli en Ironman! Har jag nu fått med mig allt? Shit va mycket folk! Sån sak vill jag också ha!! Jag Kommer Bli En Ironman! Fan va tidigt det är, finns det kaffe någonstans? Ur Vägen, jag är i grovt behov att få stresspissa! Har jag nu fått med mig allt? Ligger allt rätt? Det ska jag ha på mig till cyklingen, det ska jag ha till löpningen, ska jag lägga det där istället? Shit, jag måste ner till starten, jag är sen (nej, det var jag inte). De spelar Kenta Gustafsson - Just idag är jag stark i högtalarna. En låt jag aldrig hört förrut men som förevigt är förknippad med alla känslor jag hade under mitt lopp. En härlig låt som får igång alla möjliga starka känslor i mig, perfekt för detta lopp, perfekt inför varje kommande lopp.

Starten gick vid Kattrumpan (ja, det heter så) och stranden vätte ut mot Kalmarsund och på andra sidan låg Öland med solen sakta, lite morgontrött, stigandes upp. En fantastisk morgon, soluppgång till kristalklar himmel, vindstilla och en strand fylld med förväntansfulla tävlande i våtdräkter av varierande kvalité och prisklass. Runtom utanför avspärrningen stod stolta och alltför pigga människor med plaketter och hejaramsor. Innan starten skulle gå spelade de nationalsången och det spred en stolt tystnad över samtliga deltagare. Iallafall mig men ingen kan stå oberörd och lyssna på nationalsången, stirra ut över denna fantastiska morgon och veta vilken fantastisk dag och utmaning som står framför en bara några minuter ifrån. Jag kände mig stor, större, störst och samtidigt så minmalt liten och ödmjuk, stolt.. det är obeskrivligt. Högtalarna tystnar, speakern berättar att nu är det bara 2 minuter till start.. glasögon på, allt sitter rätt, dragkedjan är uppe, vaselin på.. 1 minut kvar.. tar några steg närmare vattnet, låter den större massan tävlande vara framför mig så man inte riskerar att bli översimmad.. startskottet smäller, det väller ner starka människor ner i vattnet och simmar starkt och vant iväg med riktning mot Öland.. jag går framåt mot vattenkanten, vadar ut en bit och sedan är jag iväg mot min livs utmaning!

Semester

2012-08-1820:18:00
Nu har snart första veckan av min semester passerat och det återstår enbart en kvar. Det blev en kort och sen semester i år och den är inte helt olik några av de tidigare. Brukar bli en sen semester, kan man njuta när majoriteten av befolkningen letat sig tillbaka till skrivborden och mötena. Anledningen till att den blir kort är att jag sparar in lite dagar för semester senare under året samt de enskilda dagar man ibland behöver ta ut för att få ledigt en fredag för resdag inför ett lopp. Det är inte ovanligt att man är ledig fredagen för att köra ett par mil för en tävling på ort långt hemifrån. Då jag gillar tävlingar och utmaningar blir det ett par sådana om året.
 
Tänkte att jag skulle ta och träna lite under semesterveckorna men så har det inte blivit än. Anledningen är att jag haft lite problem med mitt knä så varit lite försiktig på sistone (förutom Jubileumsmarathonet i Stockholm då jag kunde springa obehindrat 9 km, med lite smärta ytterligare 9-10 km och resten småjogg följt av lång promenad pga. knäsmärtor. Dock ger jag mig inte även om jag vet bättre så i mål kom man). Dessutom fick jag en liten förkylning och besvär så valde att vila kroppen och passa på att njuta av semester.
 
Men nästa vecka kör vi och chockar kroppen med lite fler träningspass under veckan. Tänkte försöka komma ut på en lugnare joggrunda på morgonen/förmiddagen och sedan följt av pass på gym eller simning eller ja.. vad man kan få lust med, kanske "tyngre" löpning på eftermiddagen/kväll lite beroende på värmen. Men nu tänkte jag fortsätta njuta av semestern, det behövs det också!

Inspiration

2012-08-1620:15:00
Vad kan då dyka upp på denna sida. För det första just nu vid skrivande stund är ny design. Det ser inte jättesnyggt ut just nu men jag ska ta mig tiden och försöka göra något bättre. Men därefter kan det bli lite packlistor och tips för lopp som jag deltagit i eller kommer att delta i. Efter att man kört ett par gånger så får man en gedigen lista som täcker det mesta. Denna får ni gärna kopiera och använda er av och göra till er egen. Det jag skriver är inget ultimat, det är inte hugget i sten och det korrekta. Det är mina egna erfarenheter som jag själv upplevt och förstått, det betyder inte att det är korrekt men säger heller inte att det är fel.
Jag kommer även att skriva ner lite minnen från lopp jag deltagit i, mestadels glada minnen som kanske kan tipsa läsare om lopp i närheten eller långt ifrån, lite inspiration att testa på att dela sin svett och glädje med andra.
Kost kommer även att tas upp, defintivt skador samt förberedelser, träning och vardag. Fokus skall vara på träning, sport och tävling men inte på mitt liv utanför denna blobb. Hoppas det faller er i smaken och att jag kan inspirera er lite och gärna diskussion uppmuntras. Men sitt inte för länge, det är underbart väder ute (oavsett vad det nu än är) så läs klart och sen ut med dig!

Kan jag, kan Du!

2012-08-1619:50:00
Det är så många som bloggar så varför inte jag.. igen. Det är inte min första men det är dock äntligen en med ett tema och en tanke. För många åt sedan var jag en inaktiv människa som gärna spelade spel, glodde på tv och åt godis. 2008 i mars fick jag en tankeställare när jag vägde in mig på 104 kg. Att gå över 100 var den smäll jag behövde för att ta tag i min kost och träning på riktigt. Klart man alltid försökt gå ner i vikt men de har oftast varit under en 2 veckors period där kosten någorlunda regleras för att sedan släppa loss igen.
Under våren 2008 började jag försöka röra på mig. För första gången tog jag det lugnt och det blev promenader på flera timmar i vårvärmen och efterhand som de blev längre fick jag tipset att köpa ett par löparskor. Inte för jag skulle börja springa men att slita på mina andra skor kanske inte var så poängfyllt så jag åkte iväg till Stadium och ett par Nike Airmaxmoto5+. De var på rea. Direkt vid första promenaden efteråt kände man att de ville springa, så vi sprang. Så började jag att springa, det blev målsättning på lopp under året och sedan dess har jag försökt fortsätta motionera så gott jag kunnat och utmanat mig själv. Det jag vill åstakomma med denna blogg är att dela med mig av min erfarenhet, mina händelser och mina tankar. Jag vill både ge och förhoppningsvis få och i slutändan hoppas jag bara att jag för någon kanske gett något tips eller inspiration att fler vågat utmana sig själva. Jag gick från att vara en överviktig soffpotatis till en Järnman på 4 år. Kan jag, kan Du!

RSS 2.0