Mjuk fredag

2012-12-2812:17:15
Det är fredag och det innebär mitt andra test på gymmet att ta fram övningar som skiljer sig lite från mitt andra program. Lite för att använda musklerna på andra sätt, andra vikter, andra stöd så de inte vänjer sig vid en typ av rörelse. Förra gången gick sådär och idag siktade jag in mig på enbart kabelmaskiner till hjälp.
 
Klockan ringde men jag drog mig kvar i sängen ett tag. Insåg att jag faktiskt inte har jobb jag måste stressa mig till idag och kan faktiskt vara på gymmet lite senare, det är helt ok. Tror jag anlände strax efter 8 och det var nästintill tomt. Shit så skönt! Bytte om och gick ner och satte igång. Fortsatte med den plan jag plitade ihop förra veckan, bröstpress kabel-cross, tricepspress kabel, utåtvändningar, drag till hakan, bicepscurl med kabel, omvända flyes kabel-cross och axellyft framåt kabel-cross. Kunde mer eller mindre stå kvar på samma plats passet igenom, det i sig var rätt så trevligt men övningarna.. troligen för lite vikt, tester mig fortfarande fram samt i vissa fall kan jag nog helt enkelt bara göra fel. Tekniken är inte spikad då jag inte gjort alla tidigare eller inte så mycket iallafall. 
 

Men ja.. får köra en omgång till och öka på vikterna och stämma av om jag gör rätt eller fel i mina rörelser. Det tog inte lika mycket idag som det kan göra när jag kör med hantlar och skivstänger men ja.. Rom byggdes inte på en dag och likaså tar det fler gånger innan denna kropp är värdig att kallas gladiator.
 
Men i slutet så tyckte jag att det saknades mer tryck så tog en svängom med latsdrag samt mer axellyft fram men med 12 kg hantlar istället. Mina förhårdnader är tillbaka igen. Får alltid om händerna när jag springer på gym regelbundet. Borde kanske isåfall ha handskar eller annat men ja.. de är roliga att pilla på och vad gör det om man inte är silkeslen. Bevis på väl utfört arbete.. ja.. de och lite muskler och styrka.. de kommer ju också.. inte glömma.
 

Plums!

2012-12-2720:56:56
Denna jul är första på länge som jag faktiskt önskade mig något och det var precis vad jag fick! En Garmin Forerunner 910. Yay! Jag tänkte skriva mer om den i ett senare inlägg. Men idag blev det till att inviga den och självfallet testar vi dess paradnummer, att regga simpass.
 
Jag cyklade ner till badet och hoppades lite på en 50 m bassäng men den var delad så ja.. en 25 m blev det men åtminstone djup och helt egen bana! Klockan sattes igång med ett pip och en vibration och sen simmade jag iväg. Skönt att äntligen få komma och simma igen men det gick fort att bli trött. Japp.. all träning har legat i dvala så.. äsch, det var kul likförbannat! Speciellt med ny leksak som "tvingade" mig till att ta längre pauser efter var 10:e längd för att kolla hur det gick för den.
 
Det blev 1,75 km simning och en sammanlagd tid på 47 minuter. Mycket pauser blev det och bröstsim är verkligen inte min grej. Tog 10 längder bröstsim och en av dem reggades som bröstsim och resten som frisim eller ryggsim.. min teknik är verkligen dålig, hehe. Dessvärre så missades min sista längd så istället för 1750 m blev det 1725 m. Borde lära mig ordentlig vändning i pool, kanske registreringen fungerar bättre på klockan också.
 
Väl hemma så blev det mer pyssel med klockan, att få upp samtliga data på min sida på garmin och kunna se allt. Nice! Det finns mycket att läsa av och skitkul att se ännu mer än bara längd och tid som man gjort innan. SWOLF har man fått nu också, ett tal som räknar ut ens effektivitet i simning. Antalet simtag plus tid i sekunder per längd. Mitt ligger då just nu på 46 och den ska vi pressa ner. Får leta upp vad ett bra SWOLF tal är. Vet att min bröstteknik höjde den ett par snäpp.
 

Jullöpning. God Jul!

2012-12-2412:49:12
För två år sedan snörade jag på mig skorna julaftons morgon för att springa en runda innan det var dags att fira jul med föräldrarna. Hittade då en tomteluva hemma som jag fick vid ett julbords-jobb för.. någon gång sen.. som är av billigare modell, därav tunn och enkel. Perfekt att springa med. Sitter tajt och bra, värmer öronen fint och ja.. är som en mössa med en vit tofs längst ut. Så jag drog på den och tog en runda ute och önskade alla jag mötte en god jul. Några tog det rätt så likgiltigt eller lite gruffigt men iallafall en 80% log tillbaka och en del hann önska god jul tillbaka.. de flesta log bara då de inte riktigt hann förstå vad som hände. Roligaste minnet var nog en familj jag sprang förbi. Bakom mig hörde jag hur föräldrarna förklarade för barnen att det var en av nissarna som var ute och letade rätt på renarna så tomten kunde komma hem till dem ikväll. Jättekul!!
 
 
Förra året var det dålig planering från min sida och det blev ingen jullöpning utan sista minuten shopping. Bad Kitty, jag vet. Men i år var jag klar med allt och siktet inställd på årets jullöpning. Snön som kom igår har till största del smällt undan och det är bara slask kvar överallt. Älskar att springa i slask.. det skvätter så härligt.. blött och kallt.. och har man tur hittar man även en isfläck under. Men bortsett från det så är det behagligt väder ute. Bättre än jag trodde så blev självfallet lite för varmt klädd. Men tomteluva på och det blev ändå en 5,7 km. Tiden? Inte min bästa, 31 minuter. Men jag har inte sprungit på länge nu.. jag har gått upp i vikt så vad kan man förvänta sig. Glad att jag kom ut och fick önska folk en riktigt god jul! Dock verkar folk mer stressade och upptagna än förr.. det var ännu tidigt men knappt någon ute.. mötte nästan ingen alls.. men några få tappra var ute på promenad och de fick en hastig julhälsning innan jag försvann vidare.
 
Nu blir det en sista julklapp som skall slås in, lite mat och avkoppling innan föräldrarna får ett väntat och önskat besök!
 
God Jul på er!
 

Slow and steady wins the race

2012-12-2323:19:31
Hela söndagen har varit en redig slappedag. Glott på lite serier och film och njutit av semesterledighet! Välbehövlig sådan också. Fixat lite inför julafton och ja.. lugnt och stilla. Mitt på eftermiddagen började det att snöa ute och det blev återigen vitt på marken igen. Efter att det snöat ett tag packade jag ihop ett litet gym-kit och begav mig ut i snöyran för att traska bort till gymmet. Det är behagligt att gå när det snöar, speciellt när det är lite folk ute och man är helt rätt klädd. Varm hela vägen. Sweet.
 
 
På gymmet fanns det lite folk men inte jättemycket. Dock tillräckligt för att vara lite ivägen för en.. dvs att de platser jag planerade befinna mig på var ockuperade så behövde egentligen bara ersätta bröstpress med bänkpress och sedan gick det helt ok. Planen för idag var att ersätta måndagens morgonpass då jag har en annan plan. Men lite lägre vikt än jag lekt med nyligen och fler set och reps. 4 set per övning och mellan 10-15 reps per set. Lugna kontrollerade rörelser som verkligen får arbeta slut på musklerna. Halvvägs igenom har mina armar och axlar börjat tröttna och skakar men det är halva passet kvar så de får pressas ytterligare. Blev slutligen 10 övningar då jag egentligen inte hade någon tidspress mer än öppettiden och jag tog min tid som slutligen hamnade på 1 timma och 30 min på gymmet. Långsamt men påfrestande. Riktigt skönt slut i kroppen efteråt, härligt pass, riktigt strålande! Ett av de absolut bättre på länge!
 
Känns bra med denna variation av gympass jag fått ihop nu och fortfarande håller på att planera. Det får effekt, det syns definitivt. Ska man bara få igång en att motionera lite och bränna det överflödiga vinterhullet också. Men så ska man spendera julledighet, med träning!
 

Nytt upplägg

2012-12-2110:40:50
Idag är det fredag och hade planerat.. eller ja.. tänkt ut lite nya övningar att köra istället för samma som jag numera alltid kört för att få lite variation både på träning och kanske på vilka och hur musklerna påfrestas. Så körde med de övningar som jag funderade ut under mitt förra pass och det gick lite långsamt och udda framåt. Dels för att det var nya övningar, vissa jag inte gjort innan eller på ett bra tag samt att jag visste inte hur mycket vikt jag skulle belasta med utan fick pröva mig fram. Så hann med 7 av tilltänkta 8 övningar.
 
Chins gick inte alls bra.. jag är lite för tung och för klen för att få det att fungera bra. Så när det tog stop gick jag över till negativa chins. Bröstpress med kabel-cross gick som förväntat, helt ok! Däremot stående rodd med skivstång gick inte alls. Ryggen skrek som fan och det gick bara inte att genomföra. Det irriterade mig rätt mycket och gjorde mig lite bitter men gick direkt över till kabel-rodd istället och körde en genomkörare där istället. Bicepscurl med kudde och z-stång gick bra när väl vikterna kalibrerats rätt.
 
 
Än så länge har passet gått.. framåt och utvecklande men inte som tänkt. Men det blir så om man planerar om och testar helt nytt, får testa sig fram lite. Därefter gick jag över till kabelmaskinen igen och körde tricepspress. Repen där är mycket behagligare att använda än på förra gymmet så lite mer plus! Gick utmärkt, inget helt ovanligt att utföra. Sänkte sedan fästet till mitten och körde utåtvändniningar och sedan sänkte fästet i botten för drag till hakan. Det som inte hans med idag var schrugs men det gjorde inte så mycket. Det blir bättre tid till nästa gång.
 
Såhär efter genomfört pass så ser jag att lite ändringar behövs göras och jag har sett en inriktning till det hela. Hälften av övningarna körs i kabelmaskin och jag tänkte editera därefter så fler görs med kabel så jag kan placera mig på en plats och köra att där. Då det finns två på plats kan man även kombinera och köra två övningar samtidigt (mixa in och köra varannan) så man sparar lite tid och slösar mer energi!
 
Så ha kvar bröstpress kabel-cross, tricepspress, utåtvändningar och drag till hakan. Sedan slänger jag till bicepscurl med kabel, omvända flyes kabel-cross och axellyft framåt kabel-cross. Jag tror vi kan börja där, se hur det går nästa gång. Finns det tid över kanske man kan klämma in någon ryggböj-historia!
 

Nytt träningsupplägg för gym

2012-12-1910:44:09
Regelbundna besök på gym - Done! Så, vad gör vi med detta? Vi utvecklar! 3 dagars besök i veckan, måndag, onsdag och fredag. Låt oss införa lite variation i det hela för nöjes skull samt för kroppen.. den ska inte få det helt lätt att vänja sig. Så måndagar, lite lättare vikter får det bli. Lättare men med fler reps. Långsamma rörelser som anstränger och suger ut all energi i kroppen och öka tröskeln lite. Onsdagar, då ökar vi på med vikterna och kan sänka antalet reps. Trycka på ordentligt och verkligen pressa och suga musten ur musklerna! Samma övningar, bara andra vikter.
 
Så idag, onsdag, blev det ökning igen. 28 kg hantlar (vågade inte ta tyngre, min rygg är inte ok) och det gick utmärkt att köra på 3x10 som vanligt.. tänkte det skulle bli lite jobbigare men ja.. då vet man det. Mer nästa onsdag helt enkelt. Biceps/triceps fick skivstång på 35 kg och det gick utmärkt det också. Upp mer nästa vecka! 12 kg hantlar till axellyft både fram och sidorna. 73 kg i latsdrag och den lilla staying alive övningen har ökat från 18 kg till 28. Axelpress stannade jag ändå med 16 kg men kan kanske öka till 18 nästa gång, beror lite på hur jag pressar allt annat innan det är dags för den. Så i korthet, idag blev det tyngre men jag genomförde det bra med viss elegans, självfallet!
 
Fredagar då? Fortsätta med överkropp, bröst, rygg, axlar och armar men andra övningar. Ska fundera och fila på det tills fredag men kanske chins, stående rodd, bröstpress cable-crossover, shrugs, drag till hakan, stående utåtrotation, bicepscurl med kudde och tricepspress kabel är väl några exempel på andra övningar man skulle kunna köra. så man får lite variation på det hela, tror det kan bli roligare träning.
 

Statusrapport!

2012-12-1809:05:00
Efter en lång period med velande och flexande när det kommer till träning känns det som man lyckats få in lite regelbundenhet till iallafall gymmet och försöka öka på muskelstyrkan för överkroppen. Men vilken jäkla chock ändå när man såg sig i spegeln och upptäckte ölmagen som nästan exploderat fram. Som att kroppen sakta förstod vad som hände när man tränade mindre och plötsligt gav fördämningen vika och man höll på att spräcka sina kläder! Vikten gick upp och det är ju under rätt tid också, julmiddagar, festligheter och god dryck.
 
Det ser lite kul ut när man är klar med ett pass på gymmet. Musklerna samlar på sig vätska under passet och sväller lite samt spänner sig efter påfrestningarna.så man ser ändå helt ok ut i spegeln. Tills man ser magen som ser ut som något från en bar-stammis. Det är lite kontrast på kroppen. Samt så ragglar man fram som en gamling och jämrar sig när man reser sig eller sätter sig, ska ta på sig strumpor eller plocka upp saker från marken. Ryggen är sur och den blir grinigare för var dag känns det som. Överväger att ta de två sista mornarna i veckan att gå på gym då också, träna rygg och mage. Tror jag hade uppskattat det i längden.
 
 
Men så man kanske skulle börjar röra på sig lite mer, bränna lite mer. Löpning, cykling eller vadsomhelst! Längdskidor är kul men snön är borta nu. Att jag borde springa har jag konstaterat ett bra tag nu.. både själv och för er.. kanske faktiskt skulle ta tag i det också. Har ju en den lopp under kommande år som kräver lite styrka och uthållighet så ja.. skärpning!
 
Kort klargörande. Vet inte om det framgick så bra.. läst igenom det och det går att lista ut men glömde faktiskt att skriva ut de, under inlägget "Första passet för säsongen" så är det längdskidor vi åkte. Det spelades ingen golf.. bara tittade på de röda flaggorna som stack upp lite varstans från snön.

Bra Måndag

2012-12-1713:59:58
Måndag morgon innebär gym! Idag innebar det även att höja litet på bröstpress så 26 kg på hantlarna igenom och det gick så kan nog slänga till en 28:a för sista setet nästa gång.. vilket blir fredag då jag tänkte köra en total ökning på samtliga under onsdagen för att chocka kroppen lite så den inte vänjer sig allför snabbt.
 
Var på plats tidigt idag igen, börjar bli effektiv på morgonen känns det som och lyckades köra igenom mina 8:a övningar i god tid. Tog en stor slurk PWO hemma så den hann kanske ta lite effekt när man väl var på plats och igång. Då det fanns tid kvar kunde jag välja mellan att komma iväg till jobb tidigare eller slänga in en extra övning till. Inte ett svårt val så en nionde övning fick det bli. Det blev drag till haka med kabelmaskin.
 
Så nu är frågan inför onsdag. Hur pass mycket ska man öka.. sikta på att orka 6-8 reps per set eller runt 4-5?
 

Första passet för säsongen

2012-12-1615:47:00
Ännu en helg med julmat och gott sällskap! Så idag söndag är jag aktiv men hemma, pysslat, tvättar, plockar och tar lite hand om en själv! Men igår morse lyckades man komma iväg ut på ett första skidpass för året, precis såhär innan all snö försvinner.
 
0830 var det samling för mig och två vänner på den lokala golfbanan inte alltför långt härifrån och det blev en timme ute med både behaglig temperatur, regn och lite hagel. Hoppas det kommer mer snö snart så man kan komma ut igen. Utan någon direkt press på att prestera inför en tävling var det behagligt att vara åka runt och njuta.
 
Det är alltid svårt med klädsel när det är runt nollan tycker jag men det blev nog bra med valet jag tog. Craft windstopper boxer. Varma och sköna. Ett merinoull underställ från Janus som är perfekt när man motionerar. Håller värmen bra och transporterar bort fukten effektivt. Sedan ett par Craft längdskidsbyxor med lite isolering och vindtätt samt en tillhörande jacka. Kläder för längdskidåkning är lite bättre än exempelvis R90 stället jag alltid använde innan då det sitter lite tajtare (minder luftmotstånd) men är flexande så man kan ta ut tagen obehindrat. Men annars fungerar R90 ställ och annat liknande precis lika bra, bara man är rätt klädd. Sedan ett par handskar av modell Legend från Lill-sport och en mössa från Seger som jag spontanköpte i Mora detta året. Väldigt varmt klädd men tänkte att det skulle bli en del stopp och inte köra på för fullt, vilket det blev och det fungerade ypperligt.
 
 
Annars har jag oftat en mössa från Craft (det har hunnit bli en hel del inköpt av deras kläder) som är tjockare om mössans bas, så det blir som ett pannband och sedan tunnare tyg ovanpå så det isolerar lite men släpper iväg en hel del värme så man inte blir alltför varm och svettig om huvudet. Det är riktigt trevligt de när man är ute och kör länge.

Alla dessa drycker!

2012-12-1410:25:23
Drömde att jag gick i små gångar med en man och en kvinna, letade efter en rätt dörr bland tusen andra. Plötsligt går vi ut, kvinnan bestiger ett berg och ska spela in en musikvideo med en egenskriven sång. Hon sjunger falskt och jag känner direkt igen låten som en cover på en gammal goding. Blir irriterad på henne och jagar efter under hela inspelningen och försöker förklara att det låter hemskt och låten redan finns. Vaknar plötsligt till och inser att radion är igång och rösten som sjunger är från P3 och musikhjälpen. Ops..
 
 
Fick bli en liten kopp kaffe på morgonen medan man åt och packade ner det sista i väskan. Var lite trött och seg och en liten kopp kaffe piggar upp! Lyckades dock komma igång ordentligt sen för uppenbarligen var jag framme på gymmet en 5 min tidigare än vad jag lyckats med innan och var klar med passet 5 min tidigare också, så 40 min med samma 8 övningar som tidigare och sedan snabbt iväg till jobb där fredags-knaken väntade. Gott!
 
Men tog mig igenom mina 8 övningar med samma vikter som sist, alltså en ökning på mer eller mindre samtliga övningar. Tog t.o.m och ökade på litet litet grann på två av dem, latsdrag och bröstpress. Gick utmärkt för bröstpress men latsdrag blev det tungt.. så där stannar vi ett tag.
 
Brukar även ha med dricka på gymmet, en PWO som ska få musklerna att piggna till och få lite extra energi så man orkar pressa lite mer! Vet inte om det hjälper, får inte samma "stickande" känsla i musklerna som andra berättar om men återigen, placebo effekten skall icke förkastas samt att smaken och musiken får en att psykiskt gå över till tränings-mode och man taggar till lite extra. Min förra tog slut till förra passet och nu blir det en blå/turkos blue rasperry historia ...syrlig god smak. Gott iallafall! Dock är jag sjukt dålig på att börja ta den en 20 min innan träning men tja.. har gått rätt bra på sistone och man har kunnat pressa på lite mer så kanske har den en viss effekt!
 

Berlin Långweekend

2012-12-1309:07:15
Sedan en lång tid tillbaka var det bestämt att det skulle springas Berlin Marathon nästa år. Sedan en tid tillbaka var jag bokad för Berlin marathon.En kort tid tillbaka var det bokat, betalt och klart! Sedan igår var flygbiljett och hotell bokat och spikat! Så nu är det bokat, spikat, fixat, bestämt, ordnat och Done! Så om man kanske skulle ut och springa lite också.. kan kanske vara en god idé..

Så trycker vi lite till

2012-12-1213:28:09
Det var en trött morgon idag. Fick bli frukost och en liten espresso för att vakna till liv. Måste säga att även om jag är gammalmodig och gillar hederligt bryggkaffe så är kapselmaskinerna rätt så praktiska. Önskas kaffe? Absolut, klart på 1 min! Tur också att man har på rutin att packa gymväskan kvällen innan och ha allt framme. Men blev ändå ungefär halvtimmen senare idag till gymmet. Sent hemifrån och så skrapa bilen på en massa is och frost. Brukar cykla men just idag ska jag köra ärenden efter jobb så lika bra att ta tag i det direkt.
 
Så väl på plats så tänkte jag att man kanske kunde försöka spara in tid. Ta högre vikter istället och pressa på så man orkar med färre reps och förhoppningsvis kan bli klar fortare men chocka kroppen med tyngre vikter.. sånt som man behöver göra lite då och då innan kroppen börjar vänja sig.
 
Så det blev 32,5 kg stång för biceps/triceps. 26 kg hantlar för bröstpress. 10 kg hantlar för fram och sido axellyft och andra ökningar för andra övningar. Axelpress blev ingen ökning för de var helt slut ändå.
 
Så jag ökade på för nästan samtliga övningar men antalet set och reps bibehölls så.. lite lätt överraskad men positivt överraskad. Tog lika lång tid men det fick gå för denna gång. Kändes gött att kämpa med tyngre skrot och verkligen tömma musklerna på ork och energi. Kör nog vidare på dessa nästa gång och för hitta tillfällen då jag kan ta ännu mer för att överraska mig själv!
 

Julhelg

2012-12-1010:11:40
Det blev helg och den försvann. Det blev dessvärre ingen träning denna helgen, mer tvärtom. Torsdagen avslutades med julbord med arbetskollegorna. Vi fixade ihop ett litet eget och det var riktigt trevligt, som alltid och som sig bör! Fredagsmorgonen blev lite lugnare och tidig jobb istället för gym och kvällen bjöd vi in för en julig AW/Mys historia. Massa hemmabakade kakor/julgodis och glögg. Sedan lördagen blev det återigen julbord och söndagen blev det till att ränna omkring i snövädret. Så fullt upp men dessvärre ingen träning.
 
Eller ja.. söndagskvällen blev det den ädlaste och finaste av vintersporterna, snöskottning! Tog min egna entré samt mina tre grannars. När man ändå är ute och skottar kan man lika bra ta resten också. Det var hyfsat igentäckt nu på morgonen men det är åtminstone inte värre än det kunde vara. Ryggen klagade inte då men nu på morgonen har den varit väldigt arg på mig.
 
 
Måndag morgon och gym som det börjat bli nu de senaste veckorna. Ut på cykeln strax efter 06 på morgonen och det var kul cykling. Det var inte mycket som var plogat och när man väl hittade en stråk hyfsad fin väg var man snabbt nog tvingad till att svänga bort. Självfallet. Men det gick, bättre än jag först trodde också. Fin uppvärmning fick man med så man var varm och klar när man kom till gymmet.
 
Så idag blev det liknande upplägg som tidigare. 8 övningar, runt 45 minuter, fokus på överkropp och mest utsatt blev axlarna. Ryggen var arg så man såg ut som en gammal gubbe när man böjde sig ner och tog stöd på allt som man kunde komma åt. Känns skönt dock när man sitter på sista övningen och armarna skakar av utmattning. Då är det en bra morgon!
 

Morgongym

2012-12-0510:16:40
Snön ligger vit ute. Det blev lite varmt igår kväll så det blev slask och smält snö lite överallt som sedan frös till is under natten så morgonens cykelväg till gymmet bjöd både på fina plogade vägar och lite off-road känsla. Så tog lite längre tid att ta sig fram men fram kom man.
 
Samma program och övningar jag kört den senaste gången med 8 övningar på 45 minuter. Fort och effektivt. Ökade på för biceps & triceps så det blev 30 kg stång och tror det var där jag lämnade när jag var sist på gymmet under sommaren så det är skönt att känna. Lite mer styrka bara så är man nog tillbaka. Axlarna får sig en redig genomkörare och har en bit kvar att gå men jag har inte jättebråttom så det får ta sin lilla tid. Bröstmusklerna likaså.
 
Skön känsla att gå in till omklädningsrummet och se lamporna tändas framför en. Att vara först på plats.

Bragdguld!

2012-12-0413:06:52
Lisa Nordén får Bragdguldet 2012! Riktigt kul för triathlonsporten! Helt fantastiskt att denna sport har kommit fram så starkt på bara så kort tid. Nu lär det bli en fortsatt ökning misstänker jag. Men skitkul! Stort Grattis!!

Härdrocks spinning och morgonpass!

2012-12-0310:22:22
I lördags blev det spontant inhopp på spinning. Efter ett av morgonpassen i veckan såg jag reklam för ett extra spinningpass på lördags morgon vid 0930 med tema Hård Rock! Skitkul! Äntligen lite schysst musik att träna till så jag hakade på. Det blev 55 min spinning till Pantera, Metallica, Marilyn Manson, Kiss, Ozzy Osbourne och många fler. Riktigt najs. Kroppen däremot var inte lika glad och det kändes att man inte varit på någon form av cykel på ett bra tag. Men det  var bara att bita ihop och göra det bästa av det och försöka att ha ett bra pass. Inte ta ut sig för mycket då knäna var lite lätt tjuriga. Men kul och bra start på lördagsmorgonen.
 
Sedan fortsatte helgen med festligheter med vänner samt en hel del julfix och pyssel hemma under söndagen. Julbak, utsmyckning och annat i julens tecken såhär första advent med första riktiga snö ute. En perfekt söndag!
 
Så, måndag morgon och tillbaka på gymmet strax efter öppning. Det  var lite tidspressat idag såblev bara 3 min på crosstrainern som uppvärmning. Men jag blev varm i kroppen, det kändes bra hela passet igenom därefter och då jag inte blev väldigt varm och svettades slapp jag att svettas okontrollerat under hela morgonen som jag annars kan göra, vilket kändes riktigt skönt. Jag har en kropp som mer än gärna svalkar ner sig så speciellt på spinning brukar cykeln nästan kunna simma iväg. Men bra morgonpass. Körde samma pass som tidigare. Började med bröstpress. Sedan kombinerade jag ihop bicepscurl, liggande tricepscurl och axellyft åt sidan till en övning så det sparade mig mycket tid. Därefter latsdrag, "stayin alive" (har fortfarande inte hittat ett namn för det, men letar) och sedan axelpress framåt. Det fanns fortfarande tid kvar så körde axelpress med hantlar så det blev till att köra slut på axlarna idag! Gött!
 
Funderar på att öka vikterna lite till nästa gång. Just nu går det bra, lugna kontrollerade rörelser men bra att chocka musklerna lite då och då, har hamnat... rättelse.. fastnat i samma viktspann tidigare utan att kunna ta mig ut så fortfarande kontrollerade rörelser utan att kasta med kroppen men ändå pressa musklerna mer.
 
 
 

RSS 2.0