Nytt träningsupplägg för gym

2012-12-1910:44:09
Regelbundna besök på gym - Done! Så, vad gör vi med detta? Vi utvecklar! 3 dagars besök i veckan, måndag, onsdag och fredag. Låt oss införa lite variation i det hela för nöjes skull samt för kroppen.. den ska inte få det helt lätt att vänja sig. Så måndagar, lite lättare vikter får det bli. Lättare men med fler reps. Långsamma rörelser som anstränger och suger ut all energi i kroppen och öka tröskeln lite. Onsdagar, då ökar vi på med vikterna och kan sänka antalet reps. Trycka på ordentligt och verkligen pressa och suga musten ur musklerna! Samma övningar, bara andra vikter.
 
Så idag, onsdag, blev det ökning igen. 28 kg hantlar (vågade inte ta tyngre, min rygg är inte ok) och det gick utmärkt att köra på 3x10 som vanligt.. tänkte det skulle bli lite jobbigare men ja.. då vet man det. Mer nästa onsdag helt enkelt. Biceps/triceps fick skivstång på 35 kg och det gick utmärkt det också. Upp mer nästa vecka! 12 kg hantlar till axellyft både fram och sidorna. 73 kg i latsdrag och den lilla staying alive övningen har ökat från 18 kg till 28. Axelpress stannade jag ändå med 16 kg men kan kanske öka till 18 nästa gång, beror lite på hur jag pressar allt annat innan det är dags för den. Så i korthet, idag blev det tyngre men jag genomförde det bra med viss elegans, självfallet!
 
Fredagar då? Fortsätta med överkropp, bröst, rygg, axlar och armar men andra övningar. Ska fundera och fila på det tills fredag men kanske chins, stående rodd, bröstpress cable-crossover, shrugs, drag till hakan, stående utåtrotation, bicepscurl med kudde och tricepspress kabel är väl några exempel på andra övningar man skulle kunna köra. så man får lite variation på det hela, tror det kan bli roligare träning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0