Loppen 2012 Del 2

2012-10-1815:46:00

Vansbrosimningen
Datum: 8 Juli
Tid: 00:47:52
Sträcka: 3 km 
Hastighet: 3,76 km/h 
Tempo: 15:57 min/km

 

 

Blev till att bo i tält i år igen i Vansbro. Bor även i tält under Vättern men där fungerar det lite bättre för oss tävlande då det enbart är tävlande som tältar. Det blir tyst och lugnt runtom. Här däremot är det blandat med semestrande folk som gärna är uppe sent och skränar. Inte för att låta gammal.. men ska man upp tidigt dagen efter tar man gärna den sömn man får. Men det fungerar. Många som tältar dock, lit emysigt med camping mixat i det hela. En liten bit att gå till start och det började regna innan det var dags för mig att starta. Inte för att jag är rädd att bli blöt.. det är bara lite jobbigare att få på sig våtdräkten om kroppen är fuktig. Var med den första startgruppen som skulle starta från land och utan startrep. Gick smidigare då man bara kunde simma direkt men saknade chansen att få ligga i vattnet en 10 minuter innan så man fick kyla ner sig lite.

 

Bättrade på tiden med 10 min från förra året. Väldigt nöjd med resultatet samt överraskad. Hade gott om energi och ökade på när det blev motströmt, simmade om en massa som gav extra energi och avslutade med krafter kvar. Tror jag börjar få in en hyfsad bra teknik nu, har lite punkter som kan förbättras till nästa års olika tävlingar men känns bra. Fortsätta såhär och ner under 45 för 2013 vore super fast det blir dessvärre inget Vansbro nästa år. Dock finns det ju fler simtävlingar som är tilltänkta för 2013 så finns gott om möjligheter att förbättra för lite olika distanser. Ska jag bara laga min våtdräkt (IGEN). Hoppas dock de gör något åt starten till nästa år man är med. Kommer förhoppningsvis kanske kunna trycka ner mig till startgrupp 2 och få repstart vilket innebär en liten stund i vattnet innan start men flygande start kändes väldigt trevligt men jag vill kunna simma i vattnet innan tiden börjar ticka så man vänjer sig vid temperaturen. Det tog ett tag innan man fick ner "paniken" av det lite kyligare vattnet och kunde simma och andas korrekt med tre-takt och inte vid varje simtag/varannat.
Tror även de lyckades ge mig fel medalj...

 

 

Jubileumsmarathon
Datum: 14 Juli
Tid: 04:53:23
Sträcka: 40,08 km 
Hastighet: 8,2 km/h 
Tempo: 07:19 min/km

 

Jubileumsmarathon Stockholm 2012. Kul lopp med mycket skoj runtomkring. Blev även denna ett eget litet inlägg som ni kan läsa här.

 

Malmösimmet
Datum: 21 Juli
Tid: 00:32:34
Sträcka: 2 km 
Hastighet: 3,68 km/h 
Tempo: 16:17 min/km

 

 

Malmösimmet Open Water. Första året det körs så självfallet ville man testa på. Lite väl kraftiga vågor på morgonen men det lugnade ner sig lite till start och det blev bra. Lite kallt i havet denna morgon men efter att ha guppat omkring i vattnet ett litet tag innan start så var det rätt så lugnt. Starten började på land och alla fick gå ner i vattnet efter startskottet och det  var rätt så halt på trapporna, lite för halt och för mycket folk bakom för det skulle vara bekvämt. Loppet sedan gick smidigt, bara 2-3 kallsupar och lite zickzackväg. Vid en av bojarna man rundade hade någon dykare ristat in en pil i botten med rätt färdriktning, det var en kul överraskning. Men kom i mål på helt ok tid, är mycket nöjd. Målet var en liten portal man skulle simma under, så en större sådan kan vara bra till kommande år. Lite väl trångt om man blir för många som vill in samtidigt. Bra lopp också för då fick man testat banan innan Malmö Tri. Känns det hela lite lugnare. Bra arrangemang med några få förbättringsförslag för nästa år.

 


Sundstrampet
Datum: 28 Juli
Tid: 02:46:00
Sträcka: 85 km 
Hastighet: 30,72 km/h 
Tempo: 01:57 min/km

 

 

Hittade detta lopp på nätet och tänkte att jag kunde ta och cykla det och bjuda in lite vänner som också cyklar och är bosatta i närheten. Blev slutligen lopp tillsammans med en vän som cyklat en del men vi har aldrig cyklat tillsammans. Vi kände oss båda i ok men inte skitbra form så planen var en trevlig runda, haka på ett större gäng och ta en trevlig fika vid vändpunkten uppe på Kullen och sedan hem igen. Jag körde till Helsingborg och väl på plats började jag med att packa upp cykeln ur bilen. Efter att ha hoppat upp och rullade 5 m hittade vi glasskärvor och fick punktering! De hjulen har en förbannelse över sig (fick problem med dem på Vätternrundan och när jag väl kom hem så var det många besvärliga moment innan jag fick på nya slangar och allt fungerade). Såg att det blev en större reva i däcket som sedan ätit sig ner till slangen och punkterat det. Glaset fanns inte kvar men revan var stor och potential ingång för småsten som kan nöta sönder slangen. Visste om att ett parti på något få men ändå km på smågrusväg var att vänta men då jag inte hade reservdäck med mig så blev det till att chansa. Ska ta med eltejp i fortsättningen, skulle det hända igen kan man sätta en bit på insidan för att ha liten "säkring" ändå.

 

Men chansningen gick och vi körde på fint direkt. Drog största delen på 5 mil till Kullen. Runt 33 i snitt och en fin klunga bakom oss. Lyckades komma ifatt andra klungor som vi hakade på men efter ett tag blev det lite för ryckigt och ojämnt så vi hoppade ur och drog iväg på egen hand. Fika blev det inte tal om, det var klassiskt med bulle, bananhalva och lite vatten/energidryck vid vändningen så för att inte bli alltför kall hoppade vi på våra cyklar direkt och satte fart hemåt igen. Mycket motvind vägen hem, kunde förklara att det gick så behagligt vägen dit. Så vi blev rejält trötta på vägen hem. Inga större klungor att tala om men vi hittade några som hade ungefär samma tempo som oss som vi kunde få hjälp/ ge hjälp med. När vi väl kom in i stan igen så cyklade vi ensamma. När det var lite mindre än 1 km kvar cyklade vi om en kille som frågade oss om vatten, nästan desperat efter det. Han var helt slut, så klart han fick lite vatten. Det är illa om man inte klarar den sista kilometern utan att nästan gräva efter vatten. Men kul runda, trevligt med avslappnat sällskap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0