Ångkokta broccoli poor man style

2012-09-0616:28:00
Har man inte rätt utrustning får man improvisera lite. Detta tillsammsn med ett lite för stort lock ovanpå fungerade rätt så bra att ångkoka lite broccoli. Men det blir nog till att införskaffa något lite bättre så man kan göra det effektivare och med lite mer plats.
 

Kommentarer
Postat av: Josefin

haha, smart där :) Men varför ångkoka istället för att blötlägga ivarmt vatten? är det bättre på ngt sätt?

Svar: Om jag inte är helt fel på det.. kan jag vara men inte ofta, är att jag har för mig att en del näringsämnen lösgörs när det kokar och hamnar i vattnet istället för i maten. Ångkokar du blir det mer bara uppvärmda och mjukare men har kvar allt de nyttiga i själva grönsaken.
Pierre

2012-09-17 @ 23:31:26
URL: http://jossefinast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0