Morgongym hela veckan

2013-01-3110:54:13
Igår morse blev det gym igen. Ner bland hantlarna och köra på som vanligt med min stackars överkropp som plågas varannan morgon. Men gött är det! Moahahaha. Tog återigen lägre vikter än vad jag kan orka med och redigt långsamt och utdraget för att redigt påfresta dem och det känns ordentligt men bra! Dock börjar det kännas som man inte orkar lika mycket som innan så kanske ska ta ett tungt pass nästa vecka igen. Som sagt, variation är behövligt. Börjar också undra om det faktiskt inte låg något fantastiskt i PWO:n jag hade innan... kanske faktiskt hade någon effekt, mer än jag först kände. Får fortsätta avbrottet ett litet tag till och sen på det igen, se om man märker någon effekt.
 
Imorse studsade (lite överdrivet.. mer ramlade/famlade) ur sängen och var på plats vid öppningstid igen på gymmet. Lamporna tändes i omklädningsrummet och man får någon bisarr tillfredsställelse att vara först på plats. Som att träda in i Morias gruvor fast med lågenergilampor istället för facklor och magiska ljusstenar som tänds upp. Körde 32 (30 min med 2 min nedvarv) på crosstrainern för att bränna bort lite mer kalorier. Måste packa ner hörlurar så man faktiskt hör vad de säger. Svenska program har ju dessvärre inte textning och nyheterna vore ändå rätt kul att lyssna på.
 
Efteråt steg jag ner och tog en runda för mage och rygg. Börjar lite kännas som att ryggen börjar återhämta sig lite! Score!
 
 

Bättre morgonprogram önskas

2013-01-2915:00:29
Om man har samma tid man stiger upp varje morgon borde det bli lättare efter ett tag än om man varannan morgon stiger upp vid halv sex och andra morrnar vid sju. Så det går lite trögt just nu men successivt ska det bli att stiga upp halv sex varje morgon och gå till gymmet. Imorse blev det gym och det fick bli crosstrainern en halvtimma till dålig tv så som slutet på Rachel Ray, lite morgonsnack i tv soffa utan ljud och sedan bitvis nyheter, väder, sport och Fran. Kanske ska ta med hörlurar i fortsättningen, de har plugin för dessa så man kan lyssna till tv:n, borde underlätta lite och göra det lite roligare.
 
Sen blev det en 15 min kvar innan jag var tvungen att duscha så en snabb genomgång för mage och rygg. Bålen behöver bli starkare så det skadar ju definitivt inte men om man lyckas komma ner lite i vikt och benen blir bra igen så man kan springa lite utomhus så kanske man kan köra benpass istället for crosstrainer. Så mycket att göra, så lite tid.

Skidåkning och chili

2013-01-2910:36:04
Efter allt snöande så blev jag sjukt sugen på att köra lite rundor med längdskidorna så sagt och gjort, det bestämdes och bokades in! Så igår blev det två rundor på lokala golfbanan på ett av de sämsta spåren jag åkt på någonsin! Lite gräs jovisst men alla sandhögar och fläcker som mitt fäste glatt greppade tag i gjorde det inte direkt enkelt att försöka ta sig fram. Det gick, lite vingligt sådär men någon ska väl roa de andra... visst ja.. det fanns inga andra där.. bara jag och min vän som var lite väl ivriga att komma iväg. Men en timmes glidande och traskande blev det.
 
 
Väl hemma blev det matlagning för middag- och lunchlådor. Gjorde en rätt så god (om jag får säga så själv) chili con carne av eget hittepå och sedan en väldigt enkel men god korvgryta och pasta som blir lunchlådor. Chilin blev lagom stark och jag vet att kommande lunchlådor kommer bli saftigt starkare efter att den har fått ligga till sig lite. Hade lite, några fåtal, taco chips kvar från senast men frossade i tacos så de fick hamna på tallriken också. Nom nom. Hade inga vita bönor så det blev kikärter istället och sojabönor. Inte traditionellt men minst lika gott.
 
Men det är riktigt gött att storlaga mat så man har klart för ett par dagar framåt. Har någon rätt till som ska lagas så är veckan klar.. eller så var tanken, nu bir det under veckan man jag har måltid till torsdag fixade, igår! Söndagen var uppbokad nu men ska försöka så ofta som man kan att placera mig i köket om söndagarna och fixa mat för veckan, så får man mer tid till allt annat som ska fixas och donas med.. antingen de eller bara få chans att slappa.. och träna.. inte glömma, träna också!
 

Bränner finfint

2013-01-2814:41:49
Ny vecka, ny måndag och ny morgon. Tog mig upp i tid och fann mig själv, inte jätteförvånande, på gymmet som det numera är rutin strax efter att det öppnat. Det är armarna som ska få dig en sedvanlig omgång och likaså axlar, bröst och skuldror. Min rygg är skitsur på mig fortfarande så måndag får fortsätta vara en lättare måndag (lättare vikter, inte lättare pass). Jag brukar försöka köra mer kontrollerat och låååångsamt och idag var inget undantag. Alla övningar och rörelser blev betydligt långsammare än vanligt och speciellt på tillbakadraget när muskeln dras ut igen. Det bränner! Det bränner göttans! 3 x 10 där jag i sista setet försöker köra på tills det inte gick längre. Blir nog även så på onsdag, så är jag kanske inte lika elak mot min rygg.
 
Kanske även ska ta tag i det där och besöka en naprapat..

Morgonpass med kabel

2013-01-2511:30:00
Fredag morgon och det blir morgonpass på gymmet igen. Överkropp med kabelmaskin istället för hantlar och annat. Allt för lite variation. Ett program jag inte körde under semestern då det fanns begränsad tillgänglighet av denna och det var oftast folk där så.. Men kul, kändes att vissa muskler fått vila lite på sistone.
 
Har ju försökt nu också att laga mat och ta portioner som kanske är mer vettiga än jag gjort tidigare. Lite mindre kolhydrater på kvällen och mer på lunchen så de inte ligger och lagras under natten. Så även om jag åt en bra frukost med turkisk yoghurt och müsli och torkad frukt så var jag lite hungrig när jag väl kom igång. Men det löste vi efteråt med en liten shake och senare en knake! Nom nom.
 

Playitas Resort

2013-01-2416:42:00
Jag tog ingen semester under sommaren.. eller jo, två veckor men på det hinner man knappt koppla av. Men jag sparade dessa semesterdagar till julen istället. Så med all julledighet och andra röda dagar fick jag ihop sköna 4 veckors semester! Göttans! Redigt skönt att få vila upp sig ordentligt. Men vad hittar man på under dessa lediga dagar? Tja.. först blev det jul och nyår.. det tar upp en hel del tid. Sedan blev det flyg med två redigt sköna veckor på Fuerteventura!
 
På södra delen av ön finns det en resort, Playitas! Den ligger precis bredvid en liten fiskeby som heter Las Playitas, lite att ha koll på där. Byn är ungefär 4 minuter lång och har någon bar och två restauranger vid vattnet och ändå två butiker. Men iallafall, det är inte Las Playitas jag är intresserad av utan Playitas Resort!
 
 
Playitas Resort är en träningsanläggning för människor som älskar att semestra med sol, värme och en massa träning! Själva hotellet har tre delar. En del är lägenhetshotell där rummen även inkluderar kök eller kokvrå. Vi bokade en enrummare med kokvrå men verkade vara lågsäsong så vi fick en tvårummare så jättestort sovrum, vardagsrum, hall, kök och badrum. Balkong också, klockrent! Där finns pool och barnpool-område. Så mycket barn och familjer där, men inte enbart! Sedan så finns det hotell också, som har hotellrum, liten balkong, buffé restaurang, pool och poolbar. Vi tittade in där efter ungefär en vecka och såg att där är mer ombonad, det är mer dekorerat, det känns lite finare och lite trevligare. Mindre barn också så det blev att vi hamnade där under dagarna istället. Det blev bara lugnare och skönare. Lite mindre pool också men den var finare och iom mindre vatten kändes den varmare.
 
Sedan så finns det villor också. Små villor med liten privat pool. Suget fanns men det hade blivit lite för dyrt med egen villa. Men är man stor familj eller åker flera så är det nog desto trevligare.
 
Det finns så mycket jag vill skriva om stället men tror jag tar om min egna träning i ett annat inlägg. Tänkte lista en del av det som erbjöds men det finns mycket mer, men det överlåter jag er att läsa mer om på deras egna hemsida, annars blir det ganska så långt. Men där finns, förutom den sedvanliga poolen och poolområde med stolar och liknande bekvämligheter även stort gym. Mest maskiner och en lite mindre avdelning med fria vikter men när jag varit där har det aldrig varit problem att få hantlar, en stång eller bänk. Så det har fungerar finfint. En uppvärmd olympisk pool. 8 banor med plats för 2 i bredd och möjlighet att låna träningsutrustning. Riktigt najs! Bokade upp sista timmen en kväll när solen gått ner och den stjärnklara himlen och månen lyste upp området. Poolen var upplyst under ytan och ovan ytan såg man stjärnorna. Så sällan man får chansen att crawla till månsken. (Japp, ytterst romantiskt).
 
 
Sedan har de självfallet en hel del pass för spinning, aerobics, crossfit, strech med mera, med mera. Funderade på spinning utomhus till sköna svalkande vindar istället för instängd liten lokal men det blev aldrig av tyvärr. Dock provade jag på lite crossfit, sun salutation (morgonyoga/strech vid soluppgång) och cirkelträning. Var rätt så kul faktiskt att röra på sig och träna. Annars kör jag ju mest det var för sig. Sedan självfallet finns det ett par löpspår av olika längd och underlag och det var fantastiskt kul att springa iväg bland stenar, berg och småvägar ute bland små odlingar och övergivna hus och industrier. Mycket att titta på och rätt så kuperat så nu väl hemma har jag problem med mina benhinnor. Strålande!
 
 
Dagarna gick skitfort väl på plats. Försökte satsa på en tre pass om dagen men det inkluderar även någon form av enklare aktivitet innan frukost på morgonen. Så fick man en 3-4 timmar i solen sedan på eftermiddagen så man fick koppla av lite och läsa en bok vid poolen, riktigt skönt. Så om man bara hade lite träningspass så gick dagarna rätt så fort.. eller långsamt.. man hann med mycket så det kändes som dagarna var långa men man blev inte uttråkad. Då gick man ändå och la sig vid tio tiden på kvällen. Som senast var vi nog uppe till 23. Då var det party! Drack sangria i lokala sportsbaren (japp, självfallet är det en sportsbar) och förundrades över den härliga charterkänslan för kvällens underhållning.
 
Kan starkt rekommendera detta starkt om man vill åka på en semester med skön träning till behaglig temperatur. Det var aldrig sådär pressande hett om dagarna men ändå runt en 20-25 grader. Kvällen och morgonen däremot var betydligt kyligare, runt en 10-13 grader tror jag. Så packningen blev lite fel dessvärre men har man koll på det till nästa gång. Japp! Jag vill dit igen!
 
 
 
Dock åk inte dit med ambition på utsökt god mat. Åk dit med inställningen träning och relax. Maten blir en del av näringen man behöver få i sig. På området fanns som nämnt buffé och det var ok mat, ibland väldigt gott och ibland ok. Frukostbuffén var också väldigt god. Mycket att välja på men inte högklassigt eller sådär lokalt spanskt. Två restauranger till fanns på området, italienskt och spanskt men de höll inte jättehög standard. Så en kanske två gånger kan man besöka dem men inte mer. Så halvpension blir det nästa gång, även om det var fantastiskt gott med en egengjort frukost och kaffe på balkongen till värmande morgonsol efter en skön morgonpromenad. Stilla, lugnt, varmt och gott. Lite mer stök i buffén men ja.. Det kan bli lite större variation i frukosten. Dessutom får man ju inte våfflor med nutella hemma! Japp, det är gottesyndigt! Men jag är på semester.
 
 
 

och vi är tillbaka på gymmet igen

2013-01-2309:18:01
Varit borta nu 2 veckor från gymmet hemma men träningen och programmet kvarstod under semestern. Första veckan borta körde jag, precis som vanligt, måndag, tisdag och onsdag på gymmet med överkroppspass. Andra veckan dock testade vi på lite crossfit och andra saker så där uteblev träningen. I måndags var det jobb som gällde och alla träningskläder hamnade i tvätten så idag var första passet på 1,5 vecka på gymmet med sikte på överkropp igen. Färskvara indeed! No smashing! Kändes hur styrkan lite svagt försvunnit under den gångna veckan och den var inte alls så pigg som jag lite förväntade mig. Men mitt program kördes igenom och även om lite styrka försvunnit så var man ju inte svag heller. Men det kommer tillbaka snart igen! Pumpa på!
 
Kör även strongt på att fixa smoothie frukost kvällen innan så bara hälla upp i glas på morgonen och med en liten kopp kaffe från Nespresso så fixas frukosten på mindre än 2 minuter! Klockrent! Effektivt! Det gillas, kan man snega sig lite längre i sängen och sen på med kläder, i med frukost och sen iväg! Extra effektiv denna morgon då de inte hunnit öppna stället när man kom dit så sedvanlig svensk pinsam tystnad i någon minut innan de öppnade.
 

Träning varje morgon!

2013-01-2214:52:12
Det är lite med en suck som man letar sig tillbaka till vardagen. Visst, nu var det ju bara 2 veckors semester men man vänjer sig väldigt fort. Det är inte fel att ha hela dagar till träning och avslappning. Men men, man är hemma igen och det är dagar fyllda med jobb, träning, vardag och massa annat. Så igår blev det till att laga middagar och fixa lådor för luncher och middagar ett par dagar framöver. Tre rätter fördelade på 14 matlådor utformade med mer kolhydrater för lunch och desto mindre kolhydrater för middag.
 
Sedan blev det att packa ihop och imorse blev det gym. Jag tänker fortsätta med mina morgonpass för överkropp på måndag, onsdag och fredag. Men tänkte nu även (efter lite start under semestern) med lite rygg/mage träning även tisdag och torsdag morrnar. Förhoppningsvis blir det lite enklare att ha samma tid att stiga upp varje morgon och jag behöver mer core träning. Den går lite snabbare så man kommer ändå tidigt till jobb. Idag blev det 15 minuter crosstrainer som uppvärmning och sedan 15 minuter mage och rygg. Enkelt och utan krångel. Ska se om man inte kan variera denna träning med i fortsättningen, finns så mycket man kan göra. Såg affischer med lite tips och inspiration för träning av mage och rygg så varför inte testa runt lite.
 
Jag är fortfarande rätt dålig på det här med foto och så.. så ni får nöja er idag med en bild på George Clooney som italiensk pizzabagare. (Kartong från pizza som beställdes under semestern. En kväll hemma var rätt så trevligt och avslappnat.)
 

I'm alive!

2013-01-2121:57:33
Det har varit tyst här ett tag nu och det är för att jag varit på semester. 2 veckor har jag spenderat med sol och värme på Fuerteventura! Men det har självfallet inte enbart inneburit lata dagar vid en pool och en drink i hand utan det har varit en hel del träning varje dag då jag spenderat semestern på en träningsresort, Playitas. En fantastisk anläggning bland berg och sten!
 
Kom nyligen hem och jag har just nu en hel del saker att ta tag i men under veckan tänkte jag uppdatera med lite inlägg om själva Playitas men även om träningen som jag testat på där. Inför resan införskaffade jag mig även nya hörlurar för träning som jag tänkte ta och köra en liten kort recension på efter lite användning!
 
Men ja, jag lever och jag återkommer så snart jag kan!
 

Inspiration på nätet

2013-01-1113:27:00
Har tyvärr inte så mycket att uppdatera med på sistone men tänkte så här en fredag att man kunde visa upp lite av de videos man ser på nätet. Under flera år har man hittat både den ena och den tredje med video på människor som inte ger upp och inspirerar. Säkerligen videos ni sett sedan tidigare men jag vill dela med mig av dem ändå. Kanske har ni några bra tips på folk som inspirerar er?
 
Inte video men en artikel om en man som utan armar simmat runt jorden.
 
En far som inte kunde säga nej till sin son.
 
En man som aldrig skulle kunna gå obehindrat igen.
 
Hoppas något av detta gav lite energi att aldrig ge upp och inte låta andra säga vad du kan och inte kan göra. Det finns mycket på nätet, detta är inte ens en droppe av vad som finns.

Övningsarkiv

2013-01-0912:04:00
Kort tips. Antagligen känner ni redan till den men kan tipsa om en sida med ett schysst övningsarkiv. Där finns uppenbarligen över 700 övningar ( en del dubbletter dock men fortfarande mycket) och du kan antingen gå igenom alla eller först sortera fram vilka muskler du vill träna. Sedan är det bara att gå igenom dem och de visas ypperligt med en liten video på hur övningen genomförs. Ett bra arkiv med massa inspiration för att utveckla ditt pass!
 

Blender

2013-01-0715:02:00
Det var ju jul för någon vecka sedan och i julklapp till tösen min köpte jag en blender jag tyckte verkade riktigt praktiskt. En vanlig liten enhet i botten med motor och reglage, som vanligt. Sedan en del som är knivar och så fick man till två bägare med lock. Kan bäst beskrivas som en vanlig shaker med lock för att dricka ur. Så i enklare beskrivning, man mixar det man vill i bägaren och sedan skruvar man av knivarna och på med locket och så går man iväg eller dricker på plats. Riktigt praktiskt!
 
 
Så nu de senaste morrnarna har det blivit smoothies till frukost innan träning. De blandas upp kvällen innan och på morgonen blandas de ut med lite proteinpulver och schplafs, så är frukosten klar! Riktigt smidigt! Vill man ta med den till gymmet istället för att dricka efteråt, ja då är det bara att sätta på locket.
 
Visst, det handlar bara om ett eller två steg från en vanlig blender och egna flaskor men vi hade ingen blender och detta underlättar lite. Så man är mer benägen att leka med den, enkelhet fungerar för mig iallafall. Blir mycket mer sånt i fortsättningen!
 

En veckas träning borta från datorn

2013-01-0414:58:18
Har varit en del inaktiv på sistone och det har väl mest varit för jag äntligen är ledig samt en hel del jul och nyårs händelser. Gör hellre saker jag annars inte kan eller har tid med och datorn är en sådan sak som annars tar mycket av min tid. Så det blir nog rätt så inaktivt när jag försöker passa på att roa mig med annat men även en hel del träning.
 
På sistone har jag hunnit till gymmet, jag har varit där nu de tre senaste morrnarna på raken men även fler tillfällen. Mina vanliga överkroppspass har gått igenom, så och imorse men igår var jag även där och lite ovant gick igenom ben och rygg. Har t.o.m lyckats med att springa en halvtimma på löpband när man ändå var där och inte hade jättebråttom hem.
 
Har också varit en svängom i simhallen och simmat 1 km med en SWOLF på 42, svaret på allt! Skulle egentligen varit lite bättre men det var rätt så fullt där och jag fick byta bana och försöka trixa så man fick simma. Så varit en väldigt aktiv vecka på sistone och det är skönt när man har ledig tid och man kan ta sig tiden att både träna planerat och spontant!
 
Garmin klockan har ännu inte varit ute och sprungit med mig men simmat ännu en omgång och det är kul att kunna simma på utan att räkna längder. Att ha någon som gör det åt mig är riktigt härligt!

RSS 2.0