Alkoholfria alternativ

2013-07-2310:20:28
Öl, bubbel och vin är gott. Men vill ju inte störa min träning så har blivit en hel del alkoholfritt att prova på sistone. Se om det finns fler likvärdiga alternativ som är goda. Har redan tipsat om några här tidigare men har under veckan provat på 2 till.
 
Vi var ett gäng på Bishops Arms innan en föreställning i veckan och det skulle bli en öl. Upptäckte att de hade en ny alkoholfri historia från Mikkeller och var bara tvungen att prova den! Drinkin in the sun heter den och är en ljus enkel öl med en söt och frisk smak. Kanske aningen för söt för min smak men helt ok som alternativ! Den var tyvärr inte så välkyld som den borde varit så hade nog kanske varit lite friskare om den varit välkyld. Men jag hoppas den snart kommer till butik också, så börjar man faktiskt få upp en liten mängd olika alkoholfria ölsorter som man kan växla mellan. Just nu är det BrewDogs Nanny State, Mariestad och Mikkellers Drinkin in the sun som är på topp. Men som sagt, Mikkellers finns dessvärre inte i butik.
 
 
Har köpt hem lite olika saker från systemet från det alkoholfria sortimentet och även ett bubbel som jag testade i veckan. Billabong har släppt ett mousserande vin utan alkohol som jag tänkte kunde vara kul att prova. Fanns ett par sorter men många var söta och jag föredrar torrare och syrligare bubbel. Påminde en del om "vanligt" bubbel med en bit sötma och en klen syrlig eftersmak. Ja.. fanns nog ingen eftersmak alls, det försvann väldigt fort. Men det var ändå efter ett tag rätt så gott att dricka och välkyld är den frisk och trevlig i sommarsolen. Man får ta det för vad det är.
 
 
"Problemet" med denna variatn samt som med alkoholfri rosé är vetskapen att det just är alkoholfritt. Det smakar mer som läsk eller saft och blir lätt att man dricker lite större klunkar och snabbare. Man är törstig och det är släckande och gott. Lätt att man tömmer en flaska själv men man får försöka ställa in sig på att man ska njuta! Kanske bättre om någon annan häller upp åt en utan att man vet vad det är, hehe.

Upptagen vecka

2013-07-2310:08:00
Ja.. får väl be lite om ursäkt att det varit så pass tyst här på sistone. Det har varit en hel del att göra och jag har även tränat så fort jag fått chansen. Stressen inför mina triathlon växer och jag försöker hinna med att både simma, cykla och springa så gott jag kan. Det har nu gått till den gräns att även om jag är grymt sugen på att träna något idag så känner jag att kroppen är väldigt väldigt trött. Tänkte att jag denna vecka ska köra på ordentligt och sedan småträna och vila upp mig nästa vecka inför loppet till nästa helg. Men mina ben är tunga och värker av trötthet och mina armar likaså. Så även om jag tänkte simma idag så blir det nog vila. Eller ja.. dagen är ju fortfarande ung, hehe.
 
En annan anledning till att jag är rätt så trött är att jag tränat hårt men ätit lite mindre. Detta har gett stora resultat på min kropp. Sedan förra helgen har jag fortsatt gå ner lite oh hålla just nu runt 82 kg, detta då från runt 86-87 kg. Idag stannade vågen på 81.9 så får se vad det blir i slutet på veckan. Men mest intressant blir nog hur det ser ut i slutet på nästa vecka när man börjat bulka upp och laddat på med energi igen för tävlingen. Ha, kan bli intressant!
 
Så vad i helskotta har jag pysslat med nu på sistone då? Har väl snittat 2-3 pass om dagen hela veckan. Sedvanliga 3 morrnar med gym. Har även fått in 3 simpass under veckan, varav en till havs. Blev inte så långt men ville iallafall ha varit ute bland vågorna minst en gång innan jag "tävlar". Kul är att vattnet där det kommer köras triathlon och simtävling i om 2 veckor är avständ pga förhöjd bakteriehalt. Kul ju! Ska bli spännande. Men bara runt hörnan var det öppet och helt ok att simma i.Har även sprungit 3 gånger samt cyklat en gång och spinning en kväll. I söndags blev det någon form av brick pass då jag först yklade 6 mil med snitt på 30.8 km/h. Det blev mycket segt i slutet med alla backar och motvind, planerade banan lite fel där men efter passet så bytte jag om till skor och tog en mil på kuperad bana. Lite för att testa benen samt mina tri kläder som just nu är tänkta till triathlonet. Helst vill jag har ett par andra kläder men utbudet i butik är dessvärre inte så stort.
 
Hade även utmaning med planka, 70 minuter total tid under veckan. Hann tyvärr bara med två omgångar med planka men vardera på 20 min så 40 min planka blev det slutligen. Tyvärr inte mina 70 men ryggen har sagt till lite och även tiden ibland har inte fungerat. Aja, kan inte vinna varje gång. Har valt att inte köra plankautmaning denna vecka men ska försöka få in någon omgång ändå, känns som det gett bra effekt för min hållning och hjälp till ryggen.
 
Igår tog jag tiden till att äntligen fixa mina töser, Freja och Tess. Har ju köpt ny kassett till Freja, ny kedja till båda och det skulle skiftas en massa hjul. så på balkongen fick jag upp en liten hemmasnickrad ställning för att få upp cykeln. En moppkvast inlindad i en t-shirt så fick jag upp bakhjulet perfekt. Sedan blev det skifte av skor (hjul) så Freja fick finskorna och Tess fick tillbaka sina orginalskor. Ny kedaj på bägge cyklarna. Freja fick även den nya kassetten jag köpt, Shimano Ultegra 23-11 och min lätt använda Shimano Dura-Ace 25-12 hamnade på Tess. Den gamla 25-12 slängdes och kvar finns Frejas träningshjul med 28-11 kassetten på. Så nu ska det bli intressant hur det går med träningspassen då backarna fortfarande är lika jävliga men med högre växlar. Men mycket slit men fint blev det!
 
Igår skulle jag även köra spinning igen men mixade ihop tiderna, så kom lite försent och de hade redan börjat. Så jag blev ganska bitter på mig själv och drog på skorna igen för att dra hemåt. Men nu var jag ju ändå där så av med skorna igen och hoppade upp på en egen spinningcykel i salen.. i direkt solljus. Mmm.. varmt. Max de hade var 35 minuters program så körde på denna men det slutade med att när jag väl greppat hur det hela fungerade och kommit igång så var det dags för 6 minuter nedvarv.. vem fan behöver 6 minuter nedvarv.. nej, det gillades icke och ångrade ännu mer att jag missade passet. Bitter var jag okså över att vädret var fantasiskt ute och jag har precis spenderat runt 2 timmar att fixa mina cyklar. Kunde ha tagit ett pass ute på Freja men blev något halvdant på gymmet.. retligt, väldigt retligt.
 
Ja. och bildkavalkad!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgens eskapader!

2013-07-1809:41:37
Ja, här har det varit dött på sistone och anledningen var som tidigare nämnt lite brist på fokus och inspiration för bloggen men däremot mer fokus och pepp på just träning. Jag har två traithlon lopp som kommer närmre med absoluta stormsteg och jag har haft semester alldeles för länge nu. Det var ju så långt fram men nu har jag ungefär 1.5 vecka kvar att kunna pumpa på rejält för att sedan lätta och vila inför kommande tävling. PANIK? Jomenvisst!!!
 
Så kanske kan köra en sammanfattning av hur.. ja, nästan en hel vecka tillbaka sett ut.
 
Fredag
 
Efter jobb hade jag någon timme ledigt innan det var dags för en after work så hade planerat sinnerligen finurligt och fått med mig badbyxor och glasögon så cyklade snabbt ner till simhallen och körde 1,2 km på en 30 min. Var en del folk så mest försökte bara flyta på och försöka få ordning på alla tekniktips jag fått det senaste halvåret. Armtagen, kroppen, andningen m.m. Lyckades få in en 5 st snabbare 50:or mitt i innan det blev mer folk igen. Ett bra lyckat pass och därefter en kort men trevlig AW.
 
Lördag
 
Upp tidigt på morgonen och åkte till Helsingborg. Mötte upp en polare och så satte vi fart (lugn fart) norrut. Planen var att springa till Mölle, äta lunch där och därefter buss hem igen. Kom iväg i bra tempo, lite snabbare än jag tänkt, runt 5:30. Tänkte mer runt 6:00 då det är långt, längsta han någonsin kommer att ha sprungit och haft ett kortare uppehåll på sistone så tänkte att lite lugnare vore bättre. Var tyvärr inte hans dag denna dag så blev en del stop lite då och då på vår väg upp mot Höganäs där ett planerat stop för glass var inplanerat. Det blev 2 mil med en del stop och så gick vi sista biten in till Höganäs då han fick ont i ena knäet. Vi tog paus och jag tyckte att vi vilar och känner av sen. Är det problem så ser vi om vi kan gå. Vi ska iallafall tillsammans ta oss till Mölle som vi planerat!
Efter glassen kände han inget av knäet så vi började springa men efter 1 km blev det stop och slut på löpningen. Det gick inte och jag tyckte inte han skulle påfresta sitt knä mer. Vi testade att gå och det gick (pun intended) alldeles utmärkt att gå i raskt tempo så vi tog sista 10 km till Mölle i raskt tempo, gåendes. Måste säga, att springa i lugnt tempo var det inga problem för mig men att gå i raskt tempo över ängar och cykelbanor i 1 mil var fanemig jobbigare! Men till Mölle kom vi och ingen mat fick vi där. Det var jättekö av alla människor och vår buss skulle gå hyfsat snart så blev lite jordnötter och vatten. Blev inte mat förrän vid 20-21 på kvällen så hade inte ätit på 12-13 timmar. Ops. Inte bästa lösningen på det där icke. Men 3 mil tog vi oss! Vi klarade det tillsammans!!
 
Körde plankan på kvällen också. Hade 3 dagar efter mig så blev 21 minuter planka för att komma ikapp. Med lite sidoplanka och diverse småljud och frustande gick det ihop slutligen.
 
Söndag
 
Enbart planka denna dag. Vila efter löpningen och kroppen kändes konstigt men glädjande nog helt ok. inga större problem alls.. knappt något. Så blev vila och planka, sista 8 minutrarna och jag hade samlat ihop mina 50 minuter planka för veckan! Hurra för mig!
 
Tror jag tar ett stop här, annars blir det ett sketnalångt inlägg. Så fortsätter senare med hur denna vecka varit än så länge!
 
Lite löpning bland träd och rötter blev det ner till vattenbrynet som skulle ta oss hela vägen upp till Mölle. Typ.
 
Djurliv fanns det gott om. Kor av olika hårstilar och färger.
 
 
Kort paus i Viken. Hittade en restaurang som verkade trevlig.
 
Äntligen Höganäs. Bara nästan nära. SMETA IN MIG I SVAL GLASS!
 
Glass i bägare och ej på kropp. Oh, det var åsum! Ingen mjukglass dock till bådas besvikelse.
 
Framme och t-shirt bytt! Köat en 20 min för mat som inte skulle bli klart på under 30 min typ isch.. hungriga som djuriska djur var vi men blev till att traska upp till bussen och knapra salta jordnötter. Fördel.. man känner ingen skillnad på det tillsatta saltet och sitt egna. Om det nu är en fördel. Mölle, fin hamn men ännu ingen bekräftad näringsmöjlighet!

Jag är kvar, bara ute en sväng

2013-07-1714:41:07
Ville bara titta in och säga att jag lever och sprattlar! Så ingen anledning till oro! Däremot har jag bara tränat en jäkla massa och tappat lite.. inte motivation men fullt upp med annat så mindre fokus på att skriva här. Men det kommer uppdateringar, jag lovar! Har både sprungit och simmat sen sist och en hel del dessutom.
 
Kan även glatt meddela att sedan helgen har jag gått ner 4 kg! Skitkul att se på vågen men jag misstänker att det kommer snart att stabilisera upp sig igen. Men fortsätter jag såhär så ska man nog inte ha några problem att klä sig i tri-kläder! Nu är problemet mer att hitta kläder till försäljning här..
 
Don't mind me, just enjoying the weather, my legs and some ice cream.

Wiggle wiggle wiggle yeah!

2013-07-1213:28:00
Fick hem en ny beställning igår från Wiggle! Denna lilla favoritsite. Har beställt lite komplettering till Freja och Tess så jag kan få ordning på hjulen igen.
 
I paketet fanns 2 st kedjor. Shimano Ultegra för 10-delad kassett. Även en kassett, även där Shimano Ultegra 10-delad 23-11. Denna är ämnad för platta triathlonlopp och inte något lopp eller träningspass med backar. Är jobbigt som det är så ta bort de lättare växlarna är kanske ingen större hit, hehe. Men ska under kommande vecka sätta på denna kassett på mina ZIPP hjul som sen hamnar på Freja så får man träna in och ställa in växlarna inför triathlonloppen som kommer alldeles för snart. Min Dura-Ace kassett hamnar på träningshjulen till Tess och iom att kedjan passar till bägge så kan jag bara skifta hjul och allt klaffar.
 
Beställde även ett par nya quick lace som jag ska sätta på mina löpardojor. Så ska skorna sitta ordentligt men gå snabbt att få på eller av. Inget besvär nu men återigen, triathlon. Allt för att korta ner växlingen och komma ut så fort som möjligt! Kommer också fixas under kommande vecka så får man springa in dem därefter, ställa in allt så de sitter perfekt!
 
Riktig spendingspree detta året men vettefan om jag blivit så mycket snabbare av de, hehe. Hög tid att kanske sätta fart på träningen också. Men det har jag definitivt märkt och det har definitivt tagit fart nu!
 
 

ON FIRE!

2013-07-1209:39:12
Hade ju för ett litet tag sedan en liten träningsdipp. Inget kändes direkt kul och man drog sig för att träna. Förutom gymmet på morgonen då som kommit som en andra andning. Men nu med det strålande vädret och två triathlon tävlingar på intåg så har pressen börjat kännas rejält och jag har fått försöka växla upp träningen lite.
 
Det har än så länge gått alldeles utmärkt att göra så. Har hunnit med att både cykla, simma, springa och gymma i veckan. Det blir nästan en 2-3 pass om dagen. Få se hur länge man kan hålla uppe detta tempo utan att segna ner halvdöd.
 
Igår efter jobb blev det till att byta om och direkt ut med Freja på en kort tur. Inget direkt inplanerat utan jag tog med verktygen och tänkte försöka justera lite på cykeln så man får bättre sittställning och förhoppningsvis ut mer energi och hastighet. Det blev lite bättre men har mer att ändra på, känns fortfarande inte helt rätt. Segt gick det också. En enkel kort runda på 35 km och snittade 30. Tror fan det hade gått fortare med Tess och det är ju inte rätt någonstans. Var trött i benen på vägen hem och även om jag tog ett annat håll med en lägre lutning på backen hem så gick det långsamt. Men jag kom ut! Det är det viktiga!
 
Lite skev ser jag, det justerar vi!
 
Kom hem, vilade lite, åt lite lätt och sen ut igen. Nästan ett brickpass igår men för mycket vila mellan tycker jag. Men så ut till S:t Hans backar och körde S:t Hans Extreme rundan. 4 varv blev det. Mötte upp med CKR och min gamla träningspolare som är i stan över semestern. Vi tog lead direkt för gruppen och körde på i makligt tempo. Hårt för benen men ändå helt ok konditionsmässigt. Efter 2 varv gav min polare upp och jag fortsatte. Skulle åtminstone ha mina 4  varv, vilket det blev. 10 km nästan konstant backar. Det är ett GÖTT PASS! Under timmen också, 58:50 blev det slutligen, fick springa lite varv på gräsplanen i slutet för att få ihop 10 km på klockan. Helt jäkla slut i benen.
 
Sedan nu på morgonen var det ju gym. Trodde jag skulle försova mig igen men vakande upp pigg och TAGGAD! I med frukost och så iväg. Blev väl inte mitt starkaste pass men FAN! JAG ÄR TAGGAD! Köttade på så gott det gick med lite brist på energi. Ökade även för axellyft fram och sido. 16kg fram per hantel och 12 kg per hantel åt sidorna. Bicepscurl igen med skivstång, 32.5 kg denna gång så liten ökning bara. Hann även med lite drag till hakan för att ta det sista ut kroppen och sen dusch.
 
 
Kommer ut till strålande sol och det är fredag och det är SCHNITZEL på jobb och planerar att simma i eftermiddag lite kort innan AW och helgen är planerad till MAX och det kommer bli ÅSUM!! Är helt igång idag! Undrar om det är någon andra andning / andra kropp som är igång eller om det var bilden av viktminskning på vågen eller bara... OH! DET ÄR SÅ SUPER!
 
Kom igen nu! TAGGA! TAGGA! TAGGA! TAGGA! DET ÄR FREDAG! Ut och träna något!!!!! Kör skiten ur kroppen! NU KÖR VI!

SpeedStyrka!

2013-07-1011:01:54
Imorse vaknade jag när klockan "ringde", dvs att morgonnyheterna 0530 drog igång. Gött, pigg och bra trots att jag var så försbaskad slut på energi igår kväll. Lyssnade igenom och så någon liten låt också, sen kollades det det på klockan. 0615. !!!! Va falls! KÖNSORD! Var fan tog tiden vägen. Jag var ju vaken!
 
Upp fort som fan och började käka frukost och klä på mig. Tur man valde igår att göra en smoothie på egenodlad smultron, lite juice och turkisk yoghurt så den stod färdig och drickvänlig. Mumma! Nom nom nom, slask slask.
 
Kom sent till gymmet. Orkade fan nästan inte ens cykla. Helt slut och tänkte hur ska denna morgonen gå egentligen. Ska jag sänka vikterna?? NEEEE, nu kör vi! Fuck it, we do it live!!!
 
Körde på med chins och det gick bättre än väntat. Inga stormsteg direkt men fanns mer kraft att hämta ut att verkligen pressa sig upp för de sista. Likaså för dips som kördes först 20 vanliga och därefter 2 set med 20 kg vikt. Bänkpress på 70 kg gick precis lika utmärkt som i måndags och militärpress på 40 kg gick bättre än väntat. Liten dip i andra set men i tredje kom jag tillbaka och pressade på bättre än någonsin!
 
Axellyft vad jag helt slut vid. Körde på med samma vikt som innan, 10 kg åt sidorna och 14 kg fram och det verkligen sög musten ur mig. Av någon anledning gick jag upp på tå vid ett tillfälle för att få upp hantlarna lite till.. tja, mätt från golvet fungerade det ju! Sedan sket jag i shrugs. Vikterna är så långt ner och ryggen så sur så tänkte att jag skippar det idag och kör lite bicepscurl med en skivstång istället. Har inte kört biceps på evigheter utan de har blivit.. passivt tränade mer. Men allt annat kör jag så tänkte att balansen måste återställas. Så tog en färdig stång på 30 kg och avslutade passet 3x10.
 
Sen in i duschen och iväg.. och sedär.. trots att jag  var sent på det från start kom jag iväg till jobb vid samma tid som alla andra mornar. Hepp, man kan vara effektiv om man bara vill!
 

Freja, jag och intervaller

2013-07-1010:43:32
Efter jobb igår så tog jag och rastade av Freja lite. Har insett att de där triathlon loppen som var så långt borta.. de är de inte längre. Shit, det är 3 veckor kvar och jag både cyklar och simmar som en katt. Det kommer ju för i helsike inte gå alls om jag fortsätter såhär. Så blir mer simma nu i fortsättningen samt cykla. Löpningen fungerar utmärkt men måste fortsätta där med så jag inte tappar. Så.. ännu mer träning helt enkelt!
 
Blev en kortare cykeltur på 4,5 mil på ungefär 1½ timme. Det var något extremt irriterande som klickade på cykeln hela tiden men det slutade.. tillslut. Gillar lite på att det kan vara vevarmen som behöver dras åt lite så ska göra så. Kände även att jag inte fick ner all kraft från benen och ut till hjulen. kan nog höja sadeln lite lite lite extremt lite till så ska det nog kännas bättre. Dock gick det utmärkt att ligga i tempoställning större delen av passet, känns säkrare även i trafik. Utmärkt!
 
 
Gick ok som uppvärmning ner till rakan. Tog mig 17 minuter att köra den milen så snittade 34 km/h men så var det mycket nerförsbacke dit också. Sedan blev det intervallspass. 5 stycken 5(45/15) med 2 minuters vila mellan. Lite väl långt kanske men så blir man fullt återhämtad och laddad med energi att pressa på fullt igen. 45 sekunders aktiv hård träning, verkligen pressa allt man kan följt av 15 sekunders vila. Det låter så enkelt men när man kört 15 stycken och har 10 kvar så börjar man bli jäkligt trött. Körde fram och tillbaka på rakan så en del blev med medvind och då gick det fort men så fort man vände blev det motvind och ja jäklar det blev jobbigare då att pressa! Men passet genomfördes och mina ben tog helt slut. Skulle ligga runt 90% av maxpuls men kom aldrig upp i det. Verkar som min kondition och muskler inte riktigt är synkade, för trött blev jag.
 
Sen cykla hem igen. 16 km hemåt och detta tog 41 minuter. Helt slut och bara uppförsbacke!! Snittade 28 km/h. sjukt icke imponerande men jag skyller på trötta ben! Var fantastiskt väder dock så på det hela en underbar runda. Får försöka hinna med fler sådana fram till loppen och egentligen efteråt också.. Vi har ju nästa säsong och där ska vi ju öka!
 
 
Passade även på att testa lite tri-kläder som jag har hemma. Mina vanliga löparstrumpor istället då det är de jag ska köra på när jag kör triathlon då jag vill springa i dem. Kan inte springa barfota, då får jag blåsor så ett par strumpor som rullas på. Sedan tog jag mina tri-shorts som jag köpte på Playitas för en billig peng. De sitter ok men de är inte extremt bekväma. Tyget känns lite udda och skavar lite om midjan.. antar det är fettets besvär mer än byxorna men blir nog ett par nya som jag kan tävla i tänkte jag. Fungerar dock till träning. Sedan letade jag fram mitt tri-linne som jag köpte till mitt första triathlon. Nej, det är int ett dugg sexigt och det framhäver alldeles för mycket och fel. Men tänkte why not och behöver ju sola axlar lite så man får bort lite mer av bonnabrännan! Skönt var det dock, riktigt skönt. Samt utan handskar. Dra ner på prylarna och tidsdrivet på tävlingen och cykla 4 mil utan handskar är ju nemas problemas för jösse namn!
 
 

Spring Challange resultat

2013-07-0908:17:09
Det var dessvärre ett tag sedan men vi har ju avslutat vår vår (!) utmaning på jobb för en tid sedan. Resultatet blev som följande:
 
UtmaningGjordaAvklarat
Back squats 5x 100% kroppsvikt - -
1000 änglahopp (hittade någonstans) - -
300 Pull-ups 306 KLAR
Löpning 10km under 50 min 41:53 KLAR
Löpning 80 km 149.7 KLAR
4 h sportsaktivitet 33:29:00 KLAR
6 h cykling/spinning 19:14:00 KLAR
300 dips 615 KLAR
Burpees 75 under 7 min 78 KLAR
2 h Yoga/Pilates/Strech 2:30:00 KLAR

Hade bästa tiden för milen större delen av tävlingstiden men med två veckor kvar var det en som sprang en bättre tid. Surt. Så där förlorade jag min extrapoäng. En 2-3 veckor innan tiden tog slut så såg jag även att jag inte skulle komma så mycket bättre. Back squats blev det inga pga ryggen och änglahopp blev nästan likaså. Hade en dålig period där. Sedan var det alltid iallafall en eller två andra som var betydligt bättre på varje övning, grymt mycket bättre så jag slutade uppdatera. Visst, jag kunde vara duktig och lägga till och plussa på men det skulle inte göra något för min placering, eller iallafall för något pris. Så egentligen har jag gjort ännu mer men det har bara inte lagts på.

Men kule med lite utmaning på jobb, få pressa sig på något annat än det vanliga men denna omgång var lite snefördelad tyckte jag så inte lika pepp får erkännas. Men detta är nog den sista så tillbaka till att utmana mig själv igen,. Brukar gå rätt bra de me! Har ju upptäckt att det är fan inte så lång tid kvar tills det är triathlondax!


Måndagsgym

2013-07-0815:40:00
Pumpar muskler på gymmet igen. Måndag morgon, time to lift som heavy shit! Var inte pigg i benen på väg till gymmet men kände mig likvärdigt stark som i fredags, glädjande. Nästan även starkare för militärpress och shrugs. Hade bättre grepp om dem idag så mest bara ont i förhårdnaderna som jag har på händerna.Kanske dags att börja leka med krämer och liknande?
 
Dagens fångst:
Chins 8 - 7 - 5
Dips 20 + 9 - 6 med 20 kg
Bänkpress 9 - 8 - 7 med 70 kg
Militärpress 9 - 7 - 6 med 40 kg
Axellyft sida 3x10 med 10 kg
Axellyft fram 3x10 med 14 kg
Shrugs 3x15 med 37.5 kg per hantel
 
Därefter blev det planka, 7 minuter. Dags för ny utmaning och det blir ju som tidigare nämnt på 50 minuter. Så 7 minuter planka om dagen förutom en som blir 8 minuter. Så börjar med att klara av måndagen och så får vi fylla på så gott det går under veckan helt enkelt!
 

Utmaning Plankan

2013-07-0814:19:00
Igår kväll när man väl kommit hem och man förberedde sig lite för morgondagen, kopplade av och fixade lite så kom jag på att det är ju söndag och jag var högst osäker på hur många minuter planka jag totalt fixat under veckan. Målet var att klara av 40 minuter och jag visste att jag var nära men nog inte klar. En snabb titt på datorn visade 34 minuter så det var bara till att rulla ut matten och lägga sig ner och börja.. planka.
 
Men det gick hyfsat snabbt att få ihop de restrerande 6 minutrarna och så var 40 minuter avklarare och allt spikat och fixat! Tada.wav, DONE
 
Känner faktiskt att man börjar få lite starkare mage. Inte mycket men lite grann, det hjälper när man rör sig i vardagen, lutar sig och har sig. Ryggen klagar inte lika mycket och när den gör det är det inte lika illa, magen avlastar en del. Så skönt, så skönt!
 
Så nu är det ny vecka och då är det ju på'at igen. Men får höja lite och efter tips från vänner valde jag att ta ett enklare men naturligt steg uppåt, 50 minuter skall klaras av under kommande vecka!
 
50 minuter planka, det är ju nästan ingenting på en hel vecka!! Det är en nästan en halv procent 0.5%, av hela veckan (om jag tänkt rätt här nu, hehe)! Det fixar vi! Vem är på?!

Hven

2013-07-0813:03:36
Tomt på bloggfronten, japp, stämmer utmärkt för er uppmärksamma människor. Jag har spenderat helgen på Hven med vänner och det har varit rätt och slätt förträffligt på alla sätt! Molnfritt, solsken, värme, skönt sällskap, god dryck och mat och bara jävligt roligt!
 
Har cyklat (jag var enda som tog vagn till cykel så fick lite extra packning till mig men lyckades ändå cykla på bland de första upp för de brantaste backarna (egoboost)), spelat kass fotboll (inget fel på bollen eller andra spelarna, har bara inte gjort det på flera år och då inte i sandaler på halt gräs) ätit skitgod mat och druckit gott. En del öl blev det men nog 50/50 på med och utan alkohol. Finns en del helt ok alkoholfria på systemet som sagt och denna gång blev det återigen Mariestad samt Estrella som fick väl anses som ok.
 
Tog med mig min Garmin så hade koll på vad vi cyklade. Första dagen blev det 12 mil och söndagen desto kortare, runt en 6 km enbart.
 
Söndag morgon steg jag upp extra tidigt och före de andra. Halv sju vaknade jag och strax efter sju stack jag ut på en löprunda. Kunde inte låta bli att ta med mig kläder och löparskorna för en runda ute på vackra fantastiska Hven. Det var tidigt men redan väldigt varmt ute, riktigt behagligt. Bara någon enstaka människa ute som man mötte, de var oftast ute med hund eller tog en morgonpromenad.
 
Kroppen var lite seg efter all aktivitet dagen innan men sakta men säkert vaknade man till liv. Blev slutligen 10 km uppskramlat och på 55 minuter, så behagligt tempo och bara jättemysig löpning. Sen dusch, hotellfrukost (Fanns INGEN BACON!!) och så var det dags att lämna ön för denna gång! Men det blir fler gånger, we shall meet again!
 
 
 
 
 
 
 

Sick jäkla skön känsla!

2013-07-0514:24:17
Eller så kan man kalla det bekräftelse, hur som haver är den jävligt skön i vart fall. Återkommer om de!
 
Igår blev det FYS-pass med CKR. Cyklade dit idag då jag sprang lopp dagen innan, tänkte benen skulle få undvika löpning i den mån de kunde få. Massa burpees och andra roliga övningar i ungefär 45-50 minuter. Tror t.o.m lite mer. Man blev rejält utpumpad men fortfarande, det är skitkul och det ger ju resultat. All träning är klockren träning! Sedan när jag cyklade hem så sista biten pumpade jag på med absoluta högsta växeln som cykeln hade. Aldrig legat på högsta växeln tidigare och speciellt inte i uppförsbackar. Köttade på som bara den och fan vilken skön känsla när man vet att man sprang på rätt så bra dagen innan, har kötta på utomhus med en jäkla massa benövningar och lite löpning och sen bara trycker man och pressar som om det inte vore spagetti! GÖTTANS!!!!
 
Sen imorse cyklade jag till gymmet. Testade att cykal med högsta växeln igen och det gick utan problem, bara forsade fram på cykelbanan! Oh! Vilken känsla. Kände mig stark på gymmet också. Chins gick utmärkt och jag ökade på med 20 kg till dips. Visst, det var tungt och man fick verkligen pressa på för att få upp sig själv de två sista gångerna men det gick. På med bänkpress, militärpress, axellyft fram och sidor och avslutar med shruggs fast med skivstång. Tänkte testa något nytt men det havererade lite så nog inte igen.
 
Känner mig stark och laddad! Skönt att för en gångs skulle ha en skön och glad känsla och känna sig stark! Visst, jag är inte superstark men för mig, jämfört med andra gånger så. En härlig start på fredagen helt enkelt! Nu kan helgen inte bli annat än perfekt.
 
Håll tummen för mig nu, det är vinlotteri och jag har sikte på ett par flaskor mousserande!
 

Race Report Hörby Marknadslopp 2013

2013-07-0410:12:00
Har under flera års tid velat springa detta lopp men aldrig blivit av. Tror jag såg det andra året som jag sprang och tänkte att detta kuperade lite längre än en milslopp vore kul men blev aldrig av. Varför? Minns ej. Men sen har det bara inte blivit av, förrän nu!
 
Känner en vars familj alltid är med och arrangerar så hon skickade mig ett sms i måndags när jag var ute och sprang till Lomma och påminde mig om loppet. Så tog bussen hem istället för att springa för att börja vila upp mig inför loppet.
 
Så blev det onsdag och hade redigt stela ben med intensiv träningsvärk. Kändes när jag gick och speciellt i trappor. Hur fan ska detta gå? Inte alls taggad och trött var jag. Men med lite uppvärmning innan loppet så ska nog benen piggna till men jag själv då? Äsch.. får väl ta ett myslopp, det blir nog bra.
 
Efteranmälan och på plats en 40 min innan start. Det var marknad så tog en runda och tittade på Höbry marknad och insöp... marknadskänslan. Det är något speciellt och vet inte om jag saknar det egentligen.. men det är kul att titta på. Det finns så mycket att... uppleva och se.
 
Så blev det dags för start. Hade druckit en skvätt PWO som jag brukar inför ett lopp, det brukar pigga upp och det kändes som man var lite piggare. Värmde upp och benen mjuknade till lite i den kyliga vinden. Tror vädret nog kan bli perfekt. Svalt men ändå inte kallt.
 
Hamnade sist i startgruppen som bara var en stor hög med folk. Inga seedningar, inte grupperingar utan bara en stor liten grupp. Det var inte många tävlande med, ungefär 250 pers. Litet och mysigt.
 
 
Startskottet ropades ut och så var alla iväg. Var ju sist och fick igång ett skönt lugnt lunk ut ur Hörby. Men benen kändes lite piggare än så, så jag började springa om lite folk. Sprang om lite till och så några till. Vägen övergick till skog och skogsväg. Jättemysigt lopp med vacker natur. Så lugnt och behagligt att springa. Riktigt rovigande och benen var pigga och andningen lugn. Fortsatte springa om folk och skuttade mellan små glipor där det gick att squeeza sig fram.
 
Efter en 3-4 km hade jag lämnat en större grupp bakom mig och sprang själv med sikte på en annan gruppering folk framför mig. Den lite snabbare gruppen antar jag och fortsatte i mitt tempo som ändå var överraskande högt för lite kuperad terräng.
 
Kom ifatt den snabbare gruppen och fortsatte springa om folk. Fasen det var skön terräng och man får en otrolig kick av att springa om männskor. Sprang bara om folk, ingen sprang om mig. Eller jo, en kille när jag drack lite vatten men drog om honom snart. Igen.
 
 
Kändes som ovanligt mycket nerför ändå och inte alls så jobbigt som jag först tänkte mig att loppet skulle vara. Vid 9 km kom jag in i någon andra andning och en andra set av muskler som piggnade till ordentligt och jag kunde öka farten ytterligare och dra om ännu mer folk. Andningen blev lite mer ansträngd men inte mer än bara lite och andades fortfarande betydligt lugnade än de flesta jag sprang om.
 
Vid slutet ökade jag takten och hälsade glatt på funktionärer och åskådare, viftade med kepsen och försökte få dem att applådera. På upploppet kom jag ikapp en lite äldre man som jag försökte springa om men han såg mig och ökade takten. Jag ökade ytterligare och likaså gjorde han. Jag skulle uppenbarligen inte om och så blev det. 1 sekund före mig sprang han in i målfållan som enbart rymde en person i taget så fick bli den ordningen. Väl i mål så tackade han mig för lite sporrande sista biten. Ha, kul man kan hjälpa till att tagga folk. Pojkspolingen skulle inte springa om helt enkelt!
 
Men fantastiskt lopp och det kommer defintivt springas igen. Jätteskönt och prima! Bara en 7 minuter efter vinnaren också och bland top 30, skitkul! 12.6 km sprangs på 56:30, temposnitt på 4:30 min/km. Fasiken va roligt! Trodde jag inte när jag packade ihop mina grejer innan man åkte iväg.
 
 
Mycket skumma grejer som såldes på marknaden och konfektyr från Markaryd var poppis och färgglatt men för mig blev det inget godis utan Korv! En påse köptes med Skånsk lökkorv, skånsk vitlökskorv, skåns brännvinskorv och skånska isterband. Nom nom! Gottegott!
 
 

Champagne shower after gym?

2013-07-0313:34:43
Det är så skönt att morgongym har blivit en del av dagen, en del i morgonrutinen. Det finns aldrig några frågetecken eller tveksamheter om jag ska iväg... det bara blir av utan motstånd. Om ändå allt kunde gå så smidigt.
 
Morgonpass med försök till lite högre tempo, dvs mindre tid mellan seten. Hoppades få lite extra tid över för en övning till vilket jag också gjorde .Körde slut på det sista med latsdrag innan tiden tog slut. Körde 3 set på varje övning så mycket jag orkade men upp till 10 reps. Lite varierande resultat per övning och minns inte exakt. Dips fick först 20 reps utan vikt och sen 3 set därefter så lite skiljde det sig men så kör jag!
 
Chins
Dips (15 kg)
Bänkpress (70 kg)
Militärpress (40 kg)
Axellyft sida (10 kg)
Axellyft fram (14 kg)
Shrugs (37.5 kg)
Latsdrag (82 kg)
 
Så bjöd in till liten ökning på militärpress samt axellyft åt sidan. Sedan blev det till att köra lite planka. Har ju upp till 40 min att samla på mig nu och även om jag tog plankaminuter för 2 dagar igår så tänkte jag att något litet kunde man skrapa ihop som hjälp på vägen. Tanken var först 4 minuter men när jag ändå var där var man ju inte långt ifrån 6 så... så fick det bli. 6 minuter planka och det var betydligt jobbigare nu när man kört ett pass innan. Speciellt för armarna men magen skakade också och när den skakar. whohooo. Upptäckte igår att det hjälpte att göra alla möjliga skumma och konstiga höga ljud samtidigt.. men inget jag direkt kunde köra på gymmet även om några spontant kom fram. Tur det är folktomt.
 
Vinlotteri på jobb på fredag så köpte in mitt bidrag igår och tog med den idag.. så glömmer jag den inte.. igen. Det är alltså inte återhämtning även om det hade varit lite småtrevligt.

Mer planka till tårtor

2013-07-0309:25:45
Igår fortsatte jag med plankandet fast hemma. Den gamla matten fick letas fram och blev sedan sammanlagt 10 minuter planka fördelat på lite olika.. tror jag började med två stycken 2 min planor och sedan fortsatte med 4 stycken 1:30 min plankor. Om inte jag är helt jäkla fel på det så borde det bli 10 minuter.
 
Tårta!
Till detta såg jag på Cake Boss som finns tillgängligt på Netflix. Det är behagliga 20 min avsnitt och faktiskt rätt så kul att titta på. Det ska vara typ reality historia men man får ta det med en stor nypa salt. Fortfarande rätt så schyssta tårtor de gör! Nom nom nom.
 
Sallad, tomat, avocado m.m. finns under allt de gottiga. Så det är inte bara de goda som jag tog.
 
Efter det blev det middag! Hade varit och handlat lite snabbt efter jobb så passade på att slänga ihop liten sallad  från deras bar igen. Det är skitgott men kanske slutligen lite dyrt i längden om man skulle ta det dagligen. Men lite då och då som lyx och slippa stå i köket och mecka kan det vara klart värt! Hade även handlat lite alkoholfritt på systemet inför helgens äventyr. Så behöver det inte bli så farligt och man kanske kanske kanske kan orka med att ta ett löppass dagen efter! Det hade varit skitnajs!

Spontanlöp till Lomma

2013-07-0212:23:03
 
 
Lusten att springa har varit lite so-so på sistone. Fick ett litet sug på att springa men mer transport än bara rundor. Att springa till träning eller till folk eller andra städer. Iom att det äntligen är dags för sommarkortet så är alla tåg och bussresor redan betalda för sommaren. Kan man göra fler spontana utflykter.
 
Så igår var väl vädret inte det trevligaste. Tänkte mig solsken och lite varmare temperatur men mitt sug att springa till Lomma fick bli under lite molnigare förhållande. Kom hem, bytte om och med min vätskerygga laddad med plånbok, mobil, musik, vatten och överdragskläder stack jag iväg på en liten runda till grannstaden vid kusten, Lomma.
 
Det är inte mycket landskapslöpning mellan städerna men liten del blev det och även utan strålande solsken var det vackert att se. När man kör förbi lägger man inte märke till allt på samma sätt. Små bäckar och gamla hus, åkrar och vidsträckta vyer! Fantstiskt fint och jag vet att det finns betydligt bättre vyer att uppleva så tror vi har något här.
 
Lite pauser blev det på resan för fotografering, plocka ut fluga ur ögat och lite leta sig framåt när man väl kom fram till Lomma för att hitta till havet (vilket iofs egentligen inte är så svårt).
 
Blev på pricket 15 km ut till fyren längst ut i Lomma hamn. Stod på 14.99 på klockan så jag tog tre steg till för att stå precis på kanten och då slog den över till 15! Skitsnyggt! Liten kort vila för mer foto och ja.. vila och sen dags att röra på benen hemåt igen innan man blev alltför kall. började bli lite hungrig också och det värkte lite lite grann då jag inte sprungit på länge. Men i allt fixande upptäckte jag även ett sms som jag fått. En påminnelse om jag fortfarande var intresserad av ett lopp i kuperad miljö på onsdag. Hmm.. då ska jag nog inte springa mer om jag ska satsa på den. Så sagt och gjort, jag letade upp närmsta busshållsplats på mobilen och sprang dit.
 
Så fick med mig en ytterligare km extra på detta och därefter stoppades tiden. Överdragskläderna på och invänta buss hem. Även om det inte blev så långt som jag först tänkt så var 16 km helt ok på ett skönt lugnt tempo på 5:33 min/km. Löpningen gick egentligen lite snabbare, 5:19 men iom alla pauser så. Tänkte först sikta på lugna 5:30-6:00 tempo men blev lite snabbare än tänkt men så länge det känns skönt så.
 
Den totala resan hem med buss gick nog ungefär på samma tid som om jag sprungit hem, lite kul, lite tänkvärt. Men med desto mer vila och mindre slitage på mig själv. Detta gör vi om! Ut och utforska omvärlden!
 
 
 
Här någonstans gömmer sig herr och fru Fasan. De väntade tålmodigt tills jag kom fram och när kameran kom upp fick de panik och gömde sig.
 
 
 

Nu samlar vi på plankaminuter!

2013-07-0113:29:00
Ha. Letade efter mina skor igår när jag skulle packa för gymmet. Hittade dem inte någonstans. Var i helskotta kan de vara? Efter många stenar flyttade kom jag äntligen ihåg var de låg. Frysen! De låg ju i frysen! La dem där i fredags, har något minne av att man kan bli av med lite oönskad doft om de får ligga i frysen ett tag. Vettefan om de fungerade..
 
 
Men mitt pass då? Jorå, det gick väla gött. Eller ja. Chins verkar jag ha fastnat. Är varken starkare eller svagare än senaste veckorna. Det blir ingen direkt utveckling där. Vet inte om det hjälpte att även köra latsdrag men kanske ska försöka få med det också igen.
 
Slängde på 15 kg och körde därefter dips. Där verkar jag också ungefär ha stannat upp men känns inte på samma sätt så farligt som för chins. Där har jag åtminstone lagt på en 15 kg från tidigare enbart kroppsvikt. Chins försökte jag slänga på 5 kg och det räckte för att man skulle hänga och dingla och spritta med benen i hopp om att komma 1 cm högre.
 
Bänkpress, la på så jag körde på 70 kg. Där kan jag nog stanna ett litet tag framöver tror jag. Orkade inte hela vägen upp till 10 per set så det ligger ju lovande till. Tog sedan militärpress som blivit ett nytt trevligt tillskott och fick med 35 kg på denna. Lite trött redan efter de andra övningarna som tröttar ut mig en del men fan, bara pressa.
 
 
Axellyft fram och åt sidan. 9 kg åt sidorna och 14 kg fram, inga direkta konstigheter. Ska nog inte öka på mer fram ialalfall för då blir det nog mer dåligt gung än faktisk muskelarbete. Sidorna.. kanske lägger till 10 kg som avslut eller drar på med 12 bara för att jävlas med mig själv. Lätt att säga nu.
 
Avslutade med shrugs. 37.5 kg hantlar och det är återigen greppet som tar slut snabbare än musklerna. De lär väl växa ikapp antar jag om jag nu sätter sådan press på dem. Önskar bara de kunde förvara de tyngre hantlarna högre upp så man slipper böja sönder sig!
 
Avslutade med plankan. 6 minuter totalt och inga sidoplankor, annars brukar jag gilla att vride och vända på mig under tiden men nu blir det bara rakt upp och ner planka. Har läst om andra som gör plankan i tid och otid och samlar på sig minuter i veckan och tänkte jag också ska haka på denna trend. Är alltid efter annars, hehe.
 
Så denna vecka ska det bli 40 min planka totalt. Det är 6 min om dagen vilket ger lite vila till söndagen med enbart 4 minuter. Men varför stanna där.. vi kör på så får vi se vad vi får ihop men minimi 40 min. Så, är ni på?
 

En blöt helg

2013-07-0112:49:00
En helg i vattnets tecken. Det blev ena blöta två dagar i tajt neopren. Nej, det är icke någon fetishfestival på g utan kom ut att simma i sommarens underbara väder. Fast iofs.. kanske kan kalla Vansbro som någon fetishfestival, går väl för de flesta sporter.
 
Jag och Jenny stack iväg under lördagen till ett stenbrott inte långt härifrån för att testa våtdräkt och simma lite utomhus. Det regnade hela tiden och vi bytte om under tak i något övergivet och halvt besudlad verkstad. Lervelling på parkeringen av allt regn som blandats med sand och bildat något som vissa betalar tusentals kronor för att få bli insmord i. Men inget som spelar roll, vi ska ner och simma i det fantastiska kalla vattnet.
 
Blev tre varv i stenbrottet och gissningsvis runt kilometern. Hade för mig ett varv var längre men efter senare mätning så får jag nog nöja mig med mindre dessvärre. Våtdräkten satt tajt, som vanligt och inte helt överraskande. Det tar emot i axlarna lite när man simmar och misstänker det tröttar ut mig lite.. det är de och att jag inte simmat sen april tror jag. Alldeles för lite simmar denna vår och det är icke gott för kommande lopp.
 
Söndagen stack vi ut till Lomma för att simma men vågorna var så höga, det blåste kraftigt och ösregnade (igen) så vi återvände till vårt vattenhål istället.
 
5 varv lyckades vi öka upp det till, runt 2 km. Tror jag drar efter mig lite väl mycket och smusslar in små vilopauser. Så får man sota för sin lathet. Men andningen gick desto bättre denna andra runda. Inte samma låsning i strupen utan kunde köra både 3-takt och 4-takt utan större svårigheter. Isch. Fanns ju även tid att tänka mer på hållningen igen och efter ytterligare pikar om min tunga rumpa som gärna svankar neråt så blev det lite då och då fokus på att spänna mage och få sig så platt som möjligt.
 
Tyckte det blev en strålande helg med mycket simning vilket behövdes för min egen del. Även om det var pisseväder och solen hånade oss gruvligt så kan man inte klaga på att man latat sig.. alltför mycket.
 

RSS 2.0