En amatörs interna diskussion

2013-06-2812:28:55
Ger mig själv ännu en dag med vila. Har blivit torr också. Snustorr ända in i benmärgen känns det som också så dricker vatten så jag snart flyter iväg. En ensam säl guppar förbi.
 
Men har tittat lite vidare på inför min nybeställning av kassett och kedja till bägge cyklarna. Har kollat vad jag har hemma och min Dura-Ace kassett är en 10-delad 12-25 historia, precis som min förra kassett som numera är sliten och förbrukar. Så bestämt mig för att fortsätta köra på denna på Tess. Så behöver bara ny kedja på. Funderade på om Ultegra 6701 för 10-delad kunde fungera och fick tipset att kolla detta dokument som innehåller en fin vy och jämförelse mellan Shimanos olika komponenter och vad som passar och fungerar till vad. Så vad jag kan läsa ut så ska det fungera ypperligt så det kör vi på
 
Så var det bara Freja som också ska ha nytt. Kedjan och kassetten som är på nu fungerar till träning men inget jag vill leka med på tävlingar. Så beställer nytt, installerar och kör på tills efter sista triathlonet och sen skiftar jag tillbaka till de billigare varorna som kom med cykeln till träning.
 
Det blir liknande kedja, Ultegra 6701 och det blir även Ultegra till kassett. Sedan är bara att bestämma följande... vilka klingor vill jag nu ha. Har försökt läsa på så mycket jag kan men det är inte helt lätt. Jag antar att kommande lopp kommer hållas på plana banor så siktar på att som störst ha 23. Så antingen 12-23 eller 11-23. Skulle det vara backigt kan jag ta 12-25 som jag redan har så det är redan löst. 12-23 låter som en bra deal. Det ger många fler en-tands-steg så växlingarna blir mer precisa. Exempelvis. Om jag cyklar och det känns liiiite för lätt så vill jag öka på ett snepp. Om det är 3 tänder fler på nästa klinga kommer det bli betydligt jobbigare att cykla. Så fler 1-steg ger en bättre flyt på cyklingen när man väl är uppe i hastighet.
 
Däremot tror jag att mina klingor fram är av mindre storlek, 52/36, så verkar vara lite väl klent för högre hastigheter. Så kanske 11 som minst kan kompensera. Fick tips att kolla på Sheldon Brown för en bra jämförelse mellan olika kassetter, kadens och klingor. Skitbra bild av hastigheter man kan hålla vid olika kadens, så som 90 exempelvis och därefter jämföra olika kassett-kompositioner m.m. Tycker det känns lite klent med 12 så tror jag kommer satsa på en 11. En amatörs granskning och analys så ska rådgöra lite också så får vi se vad man beställer sen. Men då jag har 11-28 på nuvarande kassett och har inte funnit det opraktiskt med en 11:a så blir det nog så.

Äsch, jäkla schnor..

2013-06-2712:02:00
Tänkte jag skulle simmat imorse men vaknade upp och insåg att det är ju sommartider, så det finns inget som är öppet i tid så man hinner med ett pass innan jobb. Så sket i det. Sedan har jag märkt hur jag mer och mer blivit snuvig och lite känningar i hals så tror det är en liten förkylning som kommer smygande. Så efter en del snorande och nysande så ställer jag även in kvällens FYS-pass. Såg fram emot det och har även lockat med lite vänner men utomhus, träna och bland väta etc låter inte som den bästa återhämtningen. Hatar förkylningar och sjukdom i ren och skär allmänhet. Så blir till att vila idag och antagligen imorgon likaså. Har planerat för en träningshelg så vill piggna till fortast möjligt. Det är bara ren djävulskap det hela! Madness i Tell You! MAAAAAD!
 
Så sitter och planerar inköp för ny kassett till cykeln.. cyklarna.. hjulen. Tror jag hittat rätt men har en kassett hemma jag kan använda, en Shimano Dura-Ace som är en fin fin kassett. Minns bara inte vad det är för antal tänder på den så ska ta en titt på det. Kommer iallafall köpa minst en kassett till, Shimano Ultegra 6700 och kedja till denna. Samma sak här bara, planera vilken storlek jag ska ha på den. Lutar just nu åt 11-25 men ska se vad jag har på Dura-Ace kassetten och sen se om jag ska ta annan. Är det 11-23 på Dura-Ace så kan det bli tal om 11-27 eller 11-27 kanske till Ultegran som jag kan ha till backigare banor. Eller ska man stanna på 25? Dags att ta en närmare titt på vad jag kört på. Freja har just nu 11-28 och tror inte direkt jag behöver så högt som till 28. Triathlon brukar inte köras på backiga banor utan rätt så plant, så den är lite väl bred i sitt spektra. För många hopp mellan klingorna. Så den ska bytas ut eller ja, sparas på träningshjulet och få slitas ut tillsammans med kedjan men till tävling vill jag ha annan och det är det jag funderar på om jag ska ha Dura-Ace, som jag redan har, eller en ny Ultegra.
 
 

Pulsspinning

2013-06-2709:31:26
Blev lockad och lurad på spinningpass igår eftermiddag av Josse. Det skulle bli Suunto Spinning som det heter och där måste jag dessvärre ta ett stop. När instruktören undrade om hon skulle förklara vad Suunto innebär undrade jag om hon skulle dra igenom hela föredragskulturen. Det är Pulsspinning. Suunto är företaget som tillverkar puls och gpsklockor m.m., precis som Garmin och Polar. De har utvecklat ett gränssnitt passande för gruppass och har sina pulsband kopplade till detta. Suunto är inget specifikt sätt att köra spinning på. Ville bara få det ur hjärtat. Så, nu känns det mycket bättre. Ja.. jag är lite småbitter ibland, hehe.
 
Men passet i sig var trevligt. När jag kom till gymmet och svidade om för passet insåg jag dock att jag glömt vattenflaskan hemma. Så det bestämdes där och då att jag numera alltid ska ha en tom liten flaska i väskan för nödfall, precis som jag alltid har regnbyxor där utifall det skulle komma ett skyfall. Nu har den iofs legat där ett bra tag utan att användas, tills igår.
 
Så det blev till att dricka en förbannat massa vatten direkt ur kupade händer innan passet. Ladda på så man klarar sig. Det behövdes för jäklar vad det svettades. Handduken var tung och plaskblöt efteråt. Trodde det var sedvanligt 55 min pass så en 45-50 min aktiv spinning men det var visst 75 min pass så timmen aktiv spinnande. Det var evigheter sedan jag kunde köra på så pass hårt som denna gång. Har märkt hur jag när jag cyklar vanligen har blivit lite starkare i benen. Håller högre växlar utan problem, även i brantare backar. Jättekul och kan då ha på mer motstånd under passet.
 
Så jag försökte satsa på mer motstånd under passet än just tempo kanske, det kan jag ta under cykelpass... när de väl blir av. Så vid något tillfälle på slutet så hade jag lite svårare att hålla samma tempo som de andra men det var tungt som f*n och pulsen var högt uppe, det var den. Kollade man på statistiken efter passet så börjae jag med rätt så bra behaglig puls och sen gick det hårdare på. Min kondition har blivit bättre efter träning under våren så min återhämtning är rätt så snabb men mina muskler är, även om de är starkare nu, lite efter pulsen. Tror faktiskt det blir fler liknande pass i fortsättningen om jag inte kan komma ut med cykeln. Helt ok att cykla i regn men jag har inte tid att rensa och tvätta cykeln så ofta så kan man ta ett hårdare pass på spinningen. Blir väl mer sånt till vintern kan jag tänka mig.
 
Tack för sällskap! Det gör vi om!!

Lunchpass ATC

2013-06-2614:46:47
Idag har jag gjort något jag nog aldrig gjort. Tränat på lunchen. Tog en längre lunch och stack ner till Actic och körde ett pass ACT (cirkelträning) med Jenny som instruerade och dikterade. En massa nya övningar jag inte kört förut så det var skitkul. Sedan blev det mer intensivt då vi bara var 3 som hakade på och tränade. Så mer tid med instruktör som rättade till ens skeva beteende.
 
Var inte så mycket skevt för mig kanske men magen var uppenbarligen fläskig och dallrig. Varje gång hon tittade förbi var det "Spänn Magen" och enligt mig var den redan spänd men det gick ju att spänna den lite till iofs. Men att hon ser det på avstånd, it's a dead give away uppenbarligen, hehe.
 
Men riktigt roligt, svettigt och energitömande. Bra omväxlande övningar och lite grann åhå-aha när man blev introducerad för helt nya varianter. Tänkte lite för mig själv att det där är nog jobbigare än det ser ut och japp, stämmer utmärkt de. Lite eftersvettningar, dusch och så tllbaka igen i regnet för en snabb lunch och så back to work. Så därav detta planerade pass så blev det ingen träning på morgonen utan sparade in energin till lunchen. Dags att ladda upp igen! Får vila ryggen lite också, den var inte glad på mig efteråt.. så allt är som det brukar och ska vara uppenbarligen.

Ironman 2014?

2013-06-2612:27:00
Följer ju en hel del bloggar och läste på Karins blogg om hennes upplevelse på hennes senaste Ironman och man blev inget annat än taggad och sugen att köra en till. 2011 körde jag min och har bara hunnit med en enda. Körde i Kalmar som året efter köptes upp och genomföres av Ironman. Detta innebar att priset gick upp till det dubbla plus att man måste vara i Kalmar i 4 dagar istället för 3. Så kostnaderna gick upp, min träning gick ner så valde då att inte köra någon.
 
Men jag har varit taggad ett litet tag nu. Det kommer upp känslan om att få prestera igen och slå mitt personbästa som egentligen inte alls är något bästa.. bara en genomförare. Men har istället siktat in mig mot Köpenhamn som har Copenhagen Challange. Ett triathlon i full Ironman distans men arrangerat av YWC Sports. Priset är halva det av Ironman och det ligger lite närmre så behöver egentligen inte ha boende på plats, även om det nog ändå blir så med tanke på tiderna. Men det är lättare transport.
 
Nu läste jag idag, precis idag, om att Ironman köpt upp YWC Sports och tänker fortsätta köra deras tävling under eget regi. Det är ju jättekul att bli arrangerade av Ironman som gör bra och stora tävlingar. Dock misstänker jag att priset återigen kommer gå upp till det dubbla igen även här. När de köpte upp Kalmar så nämnde det att priset kommer bli samma som för alla tävlingar då de vill att det ska vara lika oavsett var man kör. Lite synd bara att de börjar köpa upp all konkurrens eller vad man ska kalla det.
 
Men får se.. Har ett år på mig att bättra på och löpningen har börjat ordna upp sig ändå så får se hur det går under kommande marathon och så får cyklingen få sig en redig uppiffning också. Fan det är ett härligt lopp!
 
 

Paket från gymgrossisten

2013-06-2608:43:07
Whoopa! Ny beställning dimper in genom dörren (med hjälp av mig sista biten då). Så vad blev det den här gången?
 
 
Whey-80 4 kg
Proteinpulver. Inte den bästa, mest ultimata proteinet på marknaden men det fungerar ypperligt för mig. Naturell så jag kan blanda ner det i vad jag än önskar. Som tidigare nämnt så gör jag en färdig batch på proteinpulver och lite oboy så får man en god chokladshake efter varje pass. 4 kg för det går ändå åt så lite billigare per portion och så har man för ett tag framöver. Otympligt bara.
 
Magnesium tabletter
De hade kampanj att köpa Whey-80 4 kg och så får man en extra pryl till. En lång lista och var på gång att köpa Kreatin Monohydrate men det finns ju i den PWO jag använder så tänkte man kunde prova något annat. T-shirt behöver jag inte så blev något tillskott. Magnesium provar vi denna gång. 2 tabletter dagligen och ska uppenbarligen göra mig lite piggare och motverka muskelkramper. Har känt mig lite småtrött på sistone och kramp vill man ju inte ha så vi provar. Ena jäkla tabletter dock!
 
Creatine Complete Extreme
Kört på den tidigare fast då hette den inte extreme utan hardcore.. men vad jag kan läsa verkar det vara samma och hittar inget under namnet hardcore så.. kör på detta. Inget man tar dagligen utan en portion innan varje träningspass. Körde på Blue Raspberry innan som var riktigt god men provar apelsin denna gång. Ska uppenbarligen smaka som avslagen Fanta. Då jag kört i flertalet veckor på den förra så kör vi en obligatorisk paus nu på en 3 veckor eller så innan jag hoppar på denna så.. den får stå i skåpet och titta på mig varje morgon, minst.
 
Shake
Beställning över 500 så fick något extra för billigt pris så även om jag Egentligen inte behöver ännu en shake så tog jag en ändå. Var liten peng och skadar inte med en extra. kan man slänga någon av de andra som blivit sliten och börjat få smak/lukt som sitter.

En kris till?

2013-06-2514:52:00
Sitter då och funderar på just träningen och framåt. Vill jag fortsätta träna? Något specifikt som ska till, tas bort, samma som innan? Satsningar, mål... ja, när man väl börjar spinna på så rasar det snabbt iväg.
 
Har följt Jenny på senare tid och följt hennes kamp för den ärofyllda svenska klassikern. Har själv gjort tre så vet precis vad hon beger sig in på. Har själv i år tagit en paus från klassikerloppen. Förra året så genomfördes den mer på bara ren djävulskap mot mig själv. Det skulle bara göras. Träningen gick halvdant och varje lopp blev en genomförare än prestation. Var ofta missnöjd med resultatet och med tanke på kostnaden, resorna och tiden man måste lägga ut på samtliga lopp så kändes det inte som det var värt det igen. Så tog paus. Hade bestämt mig för att göra en efter ett års träning och komma tillbaka starkare och göra bättre resultat än tidigare.
 
Ett tag var jag nog rätt så nöjd med att inte köra klassikern. Att inte resa omkring och springa, simma, cykla eller frysa på ett par pinnar. Men efter att ha följt Jennys äventyr nu lite, tittat igenom gamla bilder från loppen och sådär klassiskt bara minnas de positiva bitarna börjar jag undra igen om jag inte ska plåga mig själv nästa år. Köra min fjärde klassiker. Tror det ännu finns platser kvar till öppet spår och om så är fallet så kanske man ska ta sig en av dem. Snart öppnas det för Vätternrundan och då måste jag ha bestämt mig för de går åt, fort som bara fan.
 
Ska man lämna den förlängda 25-års krisen och hoppa direkt in på en regelrätt 30-års kris?
 
Hittade bilder från mitt första år, slänger in dem som lite nostalgi. Ett för varje lopp.
 
Strax innan start för Vasan. Första mössan på, lite tjockare modell. Hade köpt nya sportiga glasögon med linser, så hade gula på mig. De hamnade rätt så snart uppe på huvudet istället och satt där hela loppet igenom. Bara ivägen.
 
Jag cyklade när ingen annan i vårt gäng var vaken så ingen bild på mig därifrån på cykel. Så ni får nöja er med en frukostbild. Tältar man så gör man det lätt för sig. risgrynsgröt direkt från korv.
 
Halvt drunknad men vid liv. Första gången simmandes på "riktigt" utanför poolen. Benen var spagetti när jag klev upp. Men det gick över förväntan ändå och kul var det.
 
Löpning var min starka sida det året. Startade långt bak och sprang om 2 startgrupper. Enorm prestationshöjare när nästan alla lägger märke till en längst med andra halvan då min färg inte stämmer in på de andras och folk direkt inser att man är snabb. Skitkul! Spurtade in på två och halvtimmen, 20 minuter bättre än väntat. Det gjordes aldrig om. Än.

Down down again

2013-06-2513:04:55
Skulle simmat igår. Blev inget av det. Somnade i soffan och sov en 2 timmar och vaknade sedan upp med redig huvudvärk och seg i kroppen. Ingen powernap där inte snarare tvärtom. Som någon dränerat en på kraft medan man drömde om.. jag vet inte.. simmande grävlingar i chilibeasås. Låter nog rätt.
 
Känner att man hamnat i någon form av svacka igen. Inte så att jag söker medlidande utan det är sånt som kommer alla som tränar. Av olika anledningar så sjunker man ner i någon dal och får kämpa sig uppåt igen. Det är mycket som händer just nu och träningen känns inte lika lockande. Tävlingarna och prestationen lockar och utan träning kommer den att utebli, det är jag fullt medveten om. Ändå kan man inte förmå sig att locka sig ut. Löprundorna känns inte lika inspirerande längre, sprungit dem så många gånger förr. Att ta sig iväg till en ny runda blir ett större projekt och det är inte alltid det hinns med.
 
Det som fått mig ut på sistone är mer träning med folk, så som pass med Coach K Runners och vänner man dragit iväg och tränat med. Den mer sociala träningspasset och som jag tänkte jag skulle ha mer av denna sommaren. Får ta tag i det igen och se om man kan få mer pass med folk. Redan planer på framtida pass med vänner. Ska springa Kullaleden igen tänkte jag med min polare om några helger framöver och det blir FYS-pass igen där jag lyckats dra med vänner att träna.
 
Nej, helt enkelt ta ett steg tillbaka och se om det är något jag behöver fixa eller bara ride-the-wave. Svackor kommer alltid och man tar sig igenom dem. Får se det positiva. Kanske är det något som man känner att man behöver fixa och kan ta sig tiden att faktiskt göra det. Kommer man ut starkare och kan köra på mer därefter. Aldrig fastna med fötterna i dyn. Se över situationen, asfaltera skiten och fortsätt framåt!
 

Effektiv morgon

2013-06-2411:26:00
Måndagen började med gym. Överraskad? nope? Inte jag heller. Känns igen som evigheter sedan bara. Var stängt i fredags och min tanke på eget pass hemma kom av sig med annan fix som fick ta prio.
 
Men även om jag kom i säng sent så var jag pigg på morgonen så var duktig och kom till öppningen. Kände mig pigg, stark och laddad! Glömt vattenflaska.. meh.. får köra på utan. Gott med vatten till visst men inte livsnödvändigt under passet.
 
Chins, startade med chins och direkt kände jag mig svag. Var uppe i en 9 stycken innan men kom inte över 5. Seg och orkeslös. Körde på men med samma resultat varje gång. Ingen kraft. Trist när man ändå byggt upp och känt utvecklingen. En liten dip förhoppningsvis? På tal om dip, övergick direkt efter till dips. 20 stycken utan vikt gick flygande rent. Letade upp bältet och insåg att den gått sönder. De har lagat den lite hastigt och halvdant men det fungerar. Börjar se omkring mig och inser vilken röra allt är i. Ligger en gammal handduk, vikter överallt, svett-papper som någon lämnat kvar och allt i en stor röra. Hur svårt ska det vara för folk egentligen?
 
Kör på med 15 kg på dips. Går inte så starkt som jag hoppats på där heller. Går bättre än med chins men tappat även där. Undrar om det ändå är något med PWO. Kört med det på morgonen innan men nu tog den slut perfekt i tid för ett litet uppehåll. Se hur det känns nästa gång om man har samma känsla.
 
 
Men var snabb på övningarna. Fortsatte med bänkpress och militärpress. Kände mig lite starkare där och det piggade upp sinnet åtminstone. Musklerna började bli trötta, det kändes, men de hade explosiv kraft kvar och pressade på! 65 kg på bänpress och 30kg på militärpress. Andra gången jag kör den överhuvudtaget så lite spännande med nya övningar.
 
Axellyft med hantlar både fram och åt sidorna efter militärpressen. Började försiktigt med 9 kg åt sidorna och 12 kg fram men ökade till 14 efter första setet.
 
 
Gick därefter direkt till 32.5 kg hantlarna som låg praktiskt på helt fel ställe men för mig på helt rätt höjd. Tog dessa och körde schrugs. 3 set men alltför få reps. Var inte direkt musklerna som gav upp utan greppet började ge med sig och man vill ju inte tappa greppet om hantlarna lite halvplötsligt. Hade gjort ont i tårna om den prickat väl, vilket den garanterat hade gjort!
 
Kollade klockan. Shit, gott om tid kvar! Här var det tempo idag. Körde latsdrag men det gick inte så jäkla bra. Hade bra kraft i musklerna men greppet tappades efter en 5-6 reps. Ökade vikterna istället och pressade på tills man nästan tappade greppet helt. Får nog rota fram de där små klämmorna hemma så man kan stärka underarmen och fingrarna igen. Så tungt där det ju ändå inte, det ska jag kunna hålla fast i.
 
Axelrotationer utåt fick avsluta morgonens pass. Började lite småsegt men är grymt nöjd att ha kört på, ändå känt mig rätt så stark och kunnat hinna med så pass många övningar. Det lönar sig verkligen att vara i tid på morgonen. 5 minuter gör mycket.
 

Midsommarhelg

2013-06-2410:02:00
Det blev lite stop på inläggen här och är väl inte helt konstigt heller. Varit midsommar och allt vad det kan innebära. Förutom bakiskänslan då. Under midsommarfirandet så satsade jag lite större på alkoholfritt vilket gjorde kvällen betydligt behagligare samt definitivt dagen efter. Några snapsar blev det och någon öl, det blir ju så men en halv flaska alkoholfri rosé samt en 4 öl av model alkoholfri. De har jag "presenterat" lite kort tidigare men nu även smakat av dem. Vad jag kan såhär komma ihåg så var jag väldigt besviken på Staropramen som smakade väldigt blaskigt och vattnigt. Hade kanske lite för stora förhoppningar på den, brukar gilla Staropramen i vanliga fall. Mariestad däremot har jag för mig att jag tyckte var helt ok. Att jag säger vad jag har för mig är att jag var mer engagerad i samtalen vid tillfälle. Rosén var helt ok, smakade mer som läsk då den är starkt kolsyrad. Doften, inte så trevlig men smakmässigt helt ok. Ett trevligt alternativ.
 
Firandet blev med både hemmasnickrad midsommarstång av elkablar, kastad stuprör, tejp och en påle. Dans blev det också av mig skuttandes omkring denna stång med små grodorna från mobilen rätt in i en mic som sedan spelades upp i salen vi var i. Själva var vi utanför och försökte locka ut resten men gick sisådär. Jag kan orka med mycket men dans.. not so much. Kul vart de iallafall!
 
Lördagen blev mest efterfix från festen, städ och så lite vila hemma. Skönt att ta en lugn avkopplande dag. Söndagen skulle ägnas åt träning. Började med en runda kring s:t Hans som är på 2.5 km med några vänner. Visade dem rundan men den sa jag själv stop. Det hade regnat en del innan och många partier var schnorhala och jag själv gled omkring friskt. Kändes inte säkert så efter förslag som godtogs så körde vi backintervaller istället. Körde slut på benen totalt! En timmes löpning blev det totalt och benen var mosch i slutet. Ingen långdistans men träning blev det.
 
Fick även syn på smultronbusken och äntligen dags att börja skörda lite. Planterade den förra året och då blev det några få bär. Blev skördetid i fredags och söndag och det finns massvis med bär kvar. Både snart mogna och to be. Den har verkligen vuxit sig enormt stor sen förra året. Så många fler bär det är. Jättekul! Vill plantera fler så man kan plocka och göra smultronpaj! Nu är det lite för lite men tänkt med en 5-6 plantor. Oh, så gott!
 
Eftermiddagen skulle det bli simning tänkte jag. Vädret var högst osäkert och det regnade när jag kom hem så efter lite vila och lunch planerade jag om och tänkte köra inomhus istället. Var egentligen sugen på att få årets premiärtur med våtdräkten men blev lite för osäkert för det. Däremot vilade jag lite för länge och hade fel antagende om öppettiderna så det blev slutligen inget. Skulle kommit iväg alldeles för nära inpå stängningsdags så.. vi skjuter på det en dag istället. Hoppas idag blir en bättre dag för simning!
 

Så blev till att se på Despicable Me 2 på bio för att avrunda midsommarhelgen. Älskade första filmen och denna var precis lika skön och roande. Fantstiskt roligt och jag rekommenderar den varmt! Inte sett den innan? Gör de, ett gott skratt är minst lika bra som ett backpass i solsken!

Tanita BC-570

2013-06-2010:05:27
Mot lite bättre vetande har jag en våg hemma. En snygg glasvåg, enkel i sin design och funktion. Den läser vikt och jag tycker den gör så alldeles ypperligt. När jag då säger mot bättre vetande är att vikt inte är så viktigt (pun so intended) när man tränar på en högre nivå än småjogg 2 gånger i veckan. Du bygger muskler, det sker en enorm förändring i ens kropp och ens vikt varierar i en faslig takt och kan även stanna upp även om man går ner.
 
Exempelvis nu. Jag väger ungefär lika mycket nu som i vintras, vid årsskiftet. Då fanns det skjortor jag inte kunde ha på mig för de bildade små tittin-ovaler längst med hela torson. mina nyinköpta badbyxor gick inte att ha, de satt tight och man fick en badring av flobb som hängde ner på sidorna (inte vackert, tro mig) och ja.. allmänt lite flabbig i kroppen. Inte tjock egentligen men flabbig.
 
 
Nu däremot har jag på mig skjortorna utan problem. T-shirtar som jag knappt kunde andas i tidigare kan jag ha på mig idag. Däremot är vikten ungefär densamma. Så tränar man mycket kommer man till en punkt där det ger mer att mäta istället för väga sig. Midjemått, bröstmått, baken, låren you name it. Har sagt det för men kan säga det igen. BMI kan man hoppa över också. Fungerar om man inte tränar på en lite högre nivå. Jag är överviktig just nu om man räknar BMI. Jag har 27.5 i BMI och ja.. inte är jag överviktig direkt. Inte pinnsmal heller men fan inte överviktig.
 
Var var jag nu? Jo, jag började med min våg, så var det ja! Jag har så lätt att komma in på sidospår ibland. Jag funderar nämnligen på att byta upp mig. Det finns ju en hel del vågar (heter det så?) på marknaden som mäter både vikt, muskelmassa, fetmassa m.m. men misstänker att dessa inte är alltför tillförlitliga. Kanske inte ger en korrekt siffra men om man kör på samma våg varje gång så borde iallafall skillnaden mellan tillfällena kunna stämma. Om jag tränat bort en 10% kroppsfett så borde det åtminstone stämma. Eller?
 
Finns även en våg med wifi som du kopplar upp på ditt trådlösa nätverk så skickar den upp resultaten direkt på ditt konto och så kan du följa din vikt på en app. Väldigt nördigt, väldigt roligt.
 
Bild lånad från Tanitas hemsida.
Men jag tittar på den här. Ni som kanske har bättre koll på det här, kan denna vara något att ha? Tanita är ett märke som jag vet används av vissa gym, bland annat Actic där jag går, så antar att det åtminstone ger det lite mer kred bakom än ett noname från nowhere. Snygg är den också. Tanita BC-570. En rund liten sak, inte jättedyr och skall kunna mäta upp vikt, muskelmassa, BMR (Basal Metabolic Rate), kroppsfett m.m. Är det värt att köpa en eller är det rent bortkastat med pengar? Verkar ha fått bra betyg från andra användare.

Morgongym med sällskap.

2013-06-1915:09:00
Imorse blev det gym. Fokus på axlar igen men egentligen inte så mycket utöver det vanliga. Hade även stämt träff med Josse så vi skulle köra ett pass tillsammans. Händer inte så ofta men väldigt trevligt när det väl händer! Får man tid att snacka lite skit mellan seten och kan ge lite tips. Idag var det mest jag som var ute efter tips och körde efter Josses schema och övningar. Militärpress är något jag aldrig kört så det var ett kul tillskott. Fick prova lite fram vilken vikt jag skulle använda och tror jag hittade rätt. Bänkpress är även övning jag inte kört på jättelänge så blev lite att prova sig fram där också. Men en hel del styrka fanns kvar så det är jag nöjd med, men borde kunna mer.. om jag bara fortsatt träna bröst vill säga.
 
Så i korthet körde vi chins, dips, militärpress, bänkpress, axelpress med hantlar, axellyft sidan och framåt och avslutade med planka. Kul att köra på nytt gym, är lite mindre än mitt vanliga och tyckte att det saknades lite utrustning, kändes lite vingligt men annars inget att klaga på. Det är fräscht och hyfsat nyrenoverat. Hittade inte skärp så jag kunde hänga på lite vikt för dips så fick pressa på utan istället, det går men börjat vänja mig vid att få mer utmaning än att bearbeta reps, det tar sån tid bara.
 
Men kul! Skitkul att träna med sällskap och säger nog som Josse, trevligt inslag men helt ok att köra själv också. Tror det blir klockren omväxling för lite roligare och inspirerande pass då och då.
 

Backintervaller

2013-06-1913:49:00
Backpass är sketnabra om man vill utvecklas som löpare. Kan man springa i kraftigt lutande backar utan problem är plan mark en barnlek. Synd bara att backpass är så förbaskat tråkigt ibland när man springer på egen hand. Som intervaller. Bra då att det finns grupper som gillar att göra sånt tillsammans. Coach K Runners, som jag hoppade in och körde lite FYS med i förra veckan, körde ett backpass igår kväll. Sjukt najs, det hakar vi på!
 
Så jag och tösen tog en liten lugn löprunda dit. Blev en 4 km denna gång i mjuk behagligt tempo. Kom dit precis när de satte igång. 4 backövningar gånger 2 var planen. Först en lång en på.. massa meter. Minns inte vad de sa men kan en 400 m stämma? En liten extra backlöpning med några andra medan resten kom till toppen och samlade sig. Därefter en brant men kort backe. Sedan sprang vi ner och körde från absoluta botten till absoluta toppen. Kanske en 400 m där också men med en rejäl lutning på slutet. Den tog musten ur en. Sedan avslutar med ungefär halva första backen, så en 200 m till toppen.
 
Skitkul! Så roligt att vi gör om allt en gång till! Ner och körde långa backen och så allt om igen. Låg i täten i flesta omgångarna och hade en bra återhämtning efter varje omgång. Sista två körningarna körde jag på rejält och absoluta sista gav jag allt och kom först upp! Whopa! Hjälper när man jagar folk att pressa på lite till. Tror dock jag kunde pressat på lite mer i de första omgångarna. Har alltid kört på för hårt i intervallerna och man ska ju hålla samma tempo på samtliga intervaller så inte ta ut sig direkt i början. Det satt i men kunde nog kanske gett lite extra, ska försöka satsa på det nästa gång! Sen blev det bara till att jogga hem igen. I ännu långsammare takt.
 
Men skitkul, jättekul med 34 pers som rusar uppför en backe. Blir som en gigantisk julgran med den gröna marken och de färglada tröjorna utspridda över hela ytan.
 
Jag får någon skum version av hängbröst med vit t-shirt och ryggsäcken på. Men den får jag bjuda på.
 

Dryck för en atlet

2013-06-1813:41:00
Mer Shopping!!!
 
Blev även till att springa om systemet igår. Vi tänkte ha en två flaskor vin till hemmet och jag passade på att köpa lite till mig själv inför midsommar. Detta är vad jag kom hem med. (Kan tilläggas att det var två av varje ölflaska men behövdes inte för foto-sessionen).
 
 
Det är ett rosé, alkoholfritt. Tror det är den som Josefin tipsat om. Kanske inte till midsommar men trevligt att ha hemma. Kan man ta ett glas rosé på balkongen och sen ändå sticka ut och träna, alternativt tvärtom. Går med alkohol också men det är smaken och känslan jag är ute efter. Så om det kan göra mindre påverkan på min träning är det utmärkt.
 
Det blev ett bubbel också, mousserande vin från Australien. Tog det som var minst sött enligt spec. Även detta alkoholfritt. Detta tänkte jag man kunde ha till midsommar, börja med lite bubbel tillsammans med resten av fixet.
 
Sedan blev det öl. Mariestad och Staropramen. Mariestad mest för det är en sån typisk svensk semesteröl på något sätt. Vet inte hur det kommer sig men det bara är så, blivit så. Även dessa två alkoholfria. Om man nu kommer ta sig en liten snaps till sillen så behöver man ju inte daska på med en öl på 10,5% också. Så kan man komplettera med dessa.
 
Så, jag går inom systemet och kommer ut helt fri från alkohol. Hoppades på att han skulle vilja se leg på mig också när jag betalde men icke då. Synd de inte säljer mer sånt här i vanliga matbutiker. Det finns ju alkoholfri öl som säljs men inte rosé, vin, bubbel etc. Hade varit toppen!

Stormarknadssallad!

2013-06-1811:00:00
Var och handlade mat för veckan igår och gick förbi en salladsdisk. En sådan där man får komponera ihop sin egna sallad för inte så mycket pengar alls. Tänkte att det är ju en strålande idé så slängde ihop en egen sallad och tog en liten dressing till detta. 41 kr för salladen och så en femma extra för dressing. Lunch för tisdag. Perfekt!
 
Nu är jag inte jättebra på det här med att komponera ihop sallader så det är lite allt möjligt i som jag tyckte var gott men det är det jag gillar med sallader egentligen. Behöver inte vara enligt någon spec, allt gått i en hög bara. Kunde spårat ut ännu mer men lyckades hålla mig till något sånär vettig sallad. Ska bli gott!
 
Kan tipsas om när ni handlar och ska ha middag eller lunch, bara mixa ihop och så är det klart! Behövs nästan bli uteslutande sallad nu. Det är dags för våtdräkt och ett år till som valross undviker jag gärna men det börjar bli tajt... om tid då.. inget annat!
 
 

Shopping

2013-06-1809:16:00
På vägen hem från Karlstad i söndags så kördes det om Freeport i Kungsbacka. Typ ett köpcentra med en massa outlet butiker. Så vi tog en sväng om där och tittade lite vad som fanns. Hittade inte så mycket och kom ungefär vid stängningsdags och ville nog hellre bara köra hem men lyckades få shoppat lite lite lite åtminstone.
 
Har länge velat ha ett träningslinne att ha när man springer och det är redigt varmt ute. För mer svalka. Så hittade detta på Nike för en 200 kr som verkade fungera bra. Lite osäker dock på om "urringningen" för armarna inte är för små, det fungerar nog perfekt för gym men just för löpningen. Om det kommer skava. Bara ett sätt att ta reda på detta.
 
Ska bara få lite finare armar som faktiskt klär ett sådant plagg. Hittade även löparstrumpor. Tunnare strumpor helt fri från bomull, perfekt. Ett tvåpack fick det bli. Kan inte ha för få par löparstrumpor.
 
 

Antiklimax

2013-06-1807:48:50
Gym igår morse och börjar inse att det faktiskt inte är så långt kvar till triathlon lopp och även simlopp. Så det är väl dags att ta lite simturer i veckan också. Annars kommer det bli hopplöst med 2 km sim dagen innan ett triathlon.
 
Så laddade upp och var taggad på att simma idag. Cyklade ner till badet och var på plats till 0630 för att simma en 30 min eller kanske 45. Stängt?! Vafalls? Tisdagar och torsdagar öppnar de 0800 och de andra 0630. Men de andra dagarna har jag ju gymträning. Det går ju inte!
 
Snabbt slängde jag upp mobilen för att kolla ett annat bad en bit ifrån som jag lite hastigt kan ta mig till. Öppnar 0730... hjälper inte alls. Hepp.. blir en tidig dag på jobbet idag då helt enkelt och får då börja sikta mer på att simma på eftermiddagarna och då blir det nog hellre utomhus. Tror det blivit väder för det nu ja.

Smyger på gym

2013-06-1712:23:54
Var ovanligt pigg idag och lyckades ta mig ner till gymmet till öppning. Strålande. Smög omkring nere vid vikterna och kämpade på. Blev ju inget morgongym i fredags så sist jag tränade var i onsdags och då Actics circle traning som iofs körde sketen ur mig men nu såhär känns det som en evighet sedan.
 
 
Började som seden numera är med chins. 9 stycken fina chins och därefter tänkte jag piffa upp det med att hänga på en 5 kg viktplatta på mig. Why not, måste ju ge mig själv en liten utmaning. 5 kg kändes inte som så mycket alls där den hängde och dinglade (!) men där höll resten av kroppen inte med. Det var en helt annan utmaning nu att ta sig upp. 2 set till med vikten och en runt 3 reps per set orkades med. Sen hängde man bara där, oavsett hur mycket man drog och försökte dra sig upp.
 
 
Dips. Rena dips som uppvärming, 20 reps. Sedan hängde på 15 kg istället, den känns! 3 set till därefter och runt en 7-9 reps per set. Huga att pressa sig upp den sista på varje set. But it feels so gooooood!
 
Smög vidare bort till hantlarna och körde axellyft åt sidorna (9 kg hantlar) och framåt (14 kg hantlar). Var piggare och starkare än jag trodde då jag varit borta nästan en vecka men det var precis så man kan kalla det rätt gjorde övningar i slutet. Sådär ska man ta dö på muskler. Axelpress direkt efteråt med 20 kg hantlar. Avslutar med 30 kg hantlar till schruggs.
 
 
Hade dock lite tid kvar så varför inte lite biceps, det blir det inte ´så mycket specifik träning för. Tog stången och fyllde på till 30 kg och körde en 10 reps. Ökade på till 35 kg och körde ytterligare 10 reps. Nu började det svida rejält i underarmarna och jag lät mig avsluta för idag. Har tidigare kört på trots denna känsla i underarmen vilket resulterade i ett avbrott i träningen på 2 månader så.. finns en dag imorgon också. Redigt skönt pass idag. Ytterst nöjd, pigg och väldigt glad.

Karlstad Stadslopp Race Report

2013-06-1710:33:00
Så har man sprungit runt i Karlstad också. Varit där ett par gånger men aldrig sett staden i sig så det skulle ju både bli kul och intressant.
 
Hämtade ut nrlapp dagen innan och bytte även startgrupp när jag ändå var igång. Skiftade upp ett snäpp till startgrupp gul vilket innebär tid under 42 minuter. Lovade damerna att jag lyckats med det en gång för inte alltför länge sen så detta godtog de och smällde på en gul liten prick på min nrlapp. Topp! Nu skall här presteras!
 
Lite off-topic men i Mullsjö äter man schnitzel (varje gång) och tror bestämt de bytt schnitzel-leverantör sen förra sommaren. Billigare också. Japp, granen är kvar.
 
Lördag och var på plats strax innan start. In med väska, sista.. näspudringen och sa hejdå till vänner och skuttade fram mot min startgrupp långt långt fram ungefär en 10-15 minuter innan start. Nästan precis framme vid start fanns en inhängnad dedikerad för den gula gruppen och där fanns en 10 pers som studsade runt. Alla andra grupper jag  gått förbi var knögafulla med människor men här var det helt dött. Eh... har jag missat något här? Inte för att klaga, skönt med utrymme men ja, lite oförberedd. tog min plats bland "eliten" (som iofs var i den första fållan som var som ett brett streck mellan oss och startlinjen) och studsade runt lite. Men efter SATS uppvärmning så ramlade det in en drös människor så då kändes det trångt och sådär typ trevligt igen.
 
Träffade även på Emma där som också bytt upp till den gula startgruppen. Jättekul att äntligen får träffa henne. Har följt hennes blogg i ungefär ett år nu och sett hennes transformering. Jättekul att få träffas och snackas vid lite innan start och vi skulle båda satsa på att komma in under 42. (SPOLIERALERT: ingen lyckades).
 
Skottet brann av och vi kom iväg. Det var trångt med folk och då vi alla höll liknande tempo var det konstant trångt men inte så farligt instängt. Vid en sväng dock så skulle alla hålla så nära böjen som möjligt vilket resulterade i att jag och en annan hakade fot och höll på att äta asfalt men båda klarade sig. Dagens spontana pulshöjning och det är väl inte direkt något jag behöver just denna dag.
 
Rätt så tidigt  var det stora folksamlingar som stod och.. inte hejade men tittade på. Så jag slet upp händerna och började applådera och försöka få igång publiken lite. Visst, det är tidigt men alla gillar vi ju en aktiv publik. Det kickar igång en lite extra.
 
Tempot var högt och första km sattes på 4:03 minuter. Det är en platt bana och det kändes. Någon liten höjning typ där och någon liten sänkning kanske lite där men rätt så platt. Så man fick aldrig riktigt någon hjälp eller "vila" utan fick springa på och trycka sig framåt konstant. Annars brukar man kunna få en liten vilostund i en nerförsbacke här och var. Kändes även att man låg på gränsen. Liten liten motvind, verkligen inte jättemycket fick en att tappa fart och de andra att dra på. Spännande att se.. skrämmande likaså.
 

Såhär i efterhand minns jag inte mycket av Karlstad. Har bilder i huvudet av byggnader, vatten, folk och parker runtomkring men inte jättemycket. Väldigt hög fokus på loppet. Efter ungefär halva och framåt blev det mer folk längst med banan men de var inte jätteaktiva. Det var folkfest med betoning på folk och desto mindre på fest. Tror jag sprang och klappade händer och försökte tagga upp folk minst en 20 gånger om inte mer. Något tillfälle tog jag några klumpiga löp-danssteg till musiken och hörde folk skratta till lite. Även sprang och vinkade helt oberörd och i högt tempo till folket runtom med ett stort grin i ansiktet. Jättekul och uppskattat men kände direkt efteråt att det gick jag äta upp. Shit de tog energi. Tre gånger ropade jag ut "Heja Skåne" men då och enbart då var det tystare än någon annanstans. Ett litet hånskratt i bakgrunden men verkligen noll gensvar om inte mer åt minus-sidan. Skåne, inte populärt i Värmland helt enkelt.
 
En liten bit innan upploppet kröp jag ihop med kroppen lite, bröt ut i ett vrål och sprang fram som en gallskrikande Quasimodo (eller hur han nu stavar sitt namn) och det fick folk att skratta till, det hördes. Varför för man inte sånt här oftare.. ska inte vara så himla stelt. Sedan såg jag mållinjen och ökade tempot och flög förbi människor i ett jäkla tempo. Ut med sista energin och kom in på 42:49. Blev lite bitter på mig själv att det inte blev rekort men insåg sen att den tiden faktiskt inte är dålig så då skärpte jag till mig och var nöjd. Det  var en varm dag, så det gör lite de också. Men en sak fick jag mersmak av. Mer spex till folket!
 

Kanske mot nytt rekord?

2013-06-1510:27:16Uppladdning som gäller

2013-06-1312:00:00
Efter denna helkroppsträning 2 dagar i sträck så är kroppen rätt så mör. Varenda muskel känns som den behöver bli knådad och upphängd för att möras till lite. Värken som sprider sig igenom kroppen är sketnaskön. Ja, jag är lite udda men folk som tränar håller med. Det är en skön känsla att ha kört på och hittat en punkt man är van vid och gått förbi den.
 
 
Men nu blir det då till att vila, vila sig i form resten av arbetsveckan (torsdag och fredag) inför helgens milslopp. En mil, det är det ingen fara med. Det springer jag så ofta så det tar vi. Dock vill jag försöka mig på att pressa mig ännu mer än under Lundaloppet. Då satte jag PB på milen på 41:53. Nu vill jag lägre och hoppas på att en startgrupp på sub 42 min ska hjälpa. Antingen kommer det göra susen eller så kommer det få mig att gå in i väggen. Det får bära eller brista, vi gör en chansning. Har inte sprungit så mycket på sistone så nu blir det till att ladda och förhoppningsvis få bort all träningsvärk innan dess. Får väl promenera lite.
 
 

Cirkelträning

2013-06-1309:32:03
Igår blev det inget morgonpass. Fanns två enkla anledningar till detta. Den ena var FYS passet kvällen innan. Var mör och fin efter det passet så tror kroppen gillade att få vila lite. Sedan så var det ACT (Actic Circle Training) planerad för kvällen.
 
Gruppen som anslöt till ACT denna onsdag var inte stor. 6 pers blev vi slutligen efter en försening och ett spontaninhopp. Måste ge beröm till denna person som spontant tyckte att vi verkade få och det kan ju vara kul. Efter passet var det Bootcamp utomhus och det hade varit kul att haka på men inte denna onsdag, tror inte jag hade orkat det.
 
 
Men vi blev som sasgt 6 pers, 45 minuter träning och med 8 olika övningar. Armhävningar, omvända armhävningar med rep (ingen aning om vad övningen heter) burpees, trapplöpning med vikt, repen m.m. Första två varven 45 s aktiv träning och 15 s vila. Sista varvet blev 60 s aktivt och 15 s vila.
 
Riktigt jobbigt. Springa med 25 kg i handen upp och ner för trappor gick inte så lätt som jag hade tänkt mig. Både att det var tungt, mina ben var trötta och den vikten är inte den smidigaste att hålla i över bröstet. Men det gick, självfallet. En massa övningar jag aldrig kört förut och det är riktigt roligt inspirerande att ta med sig till sina egna pass senare. Kettlebells är jobbigare än jag trodde. Även med liten vikt och en del träning innan.
 
 
Helst slut efteråt men sjukt nöjd över passet. Väl hemma blev det att rensa upp en kyckling, fixa ihop en liten sallad med lite stekt haloumi, bacon och zucchini. Ville egentligen inte ha pasta i men det råkade bli lite väl mycket kokt för lunchlådor så tog lite, synd att slänga. Gott var det, mycket mycket gott! Ohh så gott! Till detta färsk inköpt äpplemust från Kiviks musteri. Friskt och somrigt!

Löpning och FYS pass

2013-06-1213:37:00
Igår var planen att ta en cykelrunda som träningspass på eftermiddagen. Men min cykelkompis tog en tidigare svängom så jag stod därefter i valet och kvalet om jag skulle ta en ensam cykeltur eller om jag skulle ta ett löppass. Cykla är trevligt men har iofs ett lopp på agendan nu på lördag. Däremot börjar rundorna här bli lite tjatiga.
 
Men så kom jag på att Coach K Runners skulle ha ett FYS pass på S:t Hans bara 5 km ifrån. Springa lite backar, burpees och annat tempohöjande. Låter ju roligt, så får man lite glatt sällskap och man har fått lite pikar på att man skulle haka på dem någon gång så varför inte just idag.
 
Sagt och gjort, jag bytte om och hakade på min ryggsäck/vätskesystem. Kändes bra att ha med lite vätska om man skulle svettas i någon timme. Kan inte hålla i flaskor och springa, det rubbar allt, så varför inte ryggsäcken när man ändå har den. Sprang iväg hemifrån och när jag sprang så cyklade cykelklubben förbi och ut på sin tisdagsrunda. Visst ja.. de hade jag ju kunnat haka på... men detta blir nog roligare.
 
Löptiden blev på 26:07 min och på 5.65 km så en 4:36 som starttempo. Helt ok tempo men det kändes rätt så stumt i benen ändå. Fick nästan kämpa mig fram så lite seg var kroppen. Var precis i tid och när vi stod där i grupp kände jag hur mina vader inte krampade ihop men stelnade till och blev skithårda. Gick inte att strecha ut det utan stod där som två stenklumpar och hoppades på det skulle lösa sig. De slappnade av efter någon minut så bra var ju det men skumt skumt.
 
Passet då? Jo, det var alldeles utmärkt, lite lek som uppvärmning inklusive en del burpees så blev det till att springa upp och ner för stora backen med burpees både uppe och nere. 5 vändor blev det och 55 burpees. Sedan blev det varierade övningar, en per person som vi själva valde. En person sprang ett varv upp och så ner från backen och så hoppade alla ett steg åt höger och övertog denna plats övning. Höga knän, armhävningar, situps, crounches, plankan, utfall m.m. Så fick man testa alla. Blev nog inte så omtyckt av en när jag sa till en som verkade ha kört slut på sina armar att snart blir det till att vila lite. Nästa övning var crounches så tänkte mer att han fick vila armarna. Men den på crounches just då var inte lika nöjd över mitt uttalande. Ops. Fick springa två varv också för några pratade, fick de slita lite till, jag fick t.o.m sällskap runt så det var trevligt.
 
Bra pass. Var rätt så slut efteråt. Så lite eftersnack med folk, det var mycket nytt så kul att få träffa folk man både känner och inte känner. Många glada människor och av alal möjliga åldrar och prestationer. Jättekul att alla samsas, gör sitt bästa och mår förträffligt efteråt, även om de kanske inte vågar erkänna det för Suss.
 
Sen var det bar att klänga på ryggsäcken och springa hem igen. Gick lite långsammare då, 29 minutero ch 13 sekunder så 5:13 min/km på hemvägen. Trött men ett riktigt roligt pass. Bra spontantt val.
 
 

Voltaren, min vän!

2013-06-1110:45:42
Hade så gruvligt ont i ryggen igår och kändes som en ett stort behov av något antiinflammatoriskt! Har kört på gel nu av Voltaren, både starkt och normalt men hade slut på krämer nu. Så cyklade nerom och köpte tabletter istället. Någon nämnde att gel inte tränger igenom så mycket som man kan önska och att tabletter är bättre. Så tog en ask sådana.
 
Fy fan vilken skillnad. Efter en stund så kändes det helt ok. Det är så mycket bättre reaktion på de. Oh, the pain is GONE! (Almost). Så det där tackar vi för! Oh, så skönt.
 
 
 

Karlstad Stadslopp

2013-06-1014:43:40
Så kom det brev med posten är där fann man startbeviset för Karlstad Stadslopp. Då blir det till att springa en mil till helgen iallafall. Hoppas ryggen taggat till då. Hoppas man kan hinna med något litet pass innan, annars blir det till att vila i form.
 

Toasted all the way

2013-06-1010:24:54
Här har det varit tyst ett tag. Har haft fullt upp så har inte hunnit säga något. Planen var iofs att träna i fredags men kom i säng sent på torsdagen efter en massa fix och sedan upp tidigt på fredagen för mer fix. Skulle köra på gymmet på fredagskvällen men det fanns det inte tid till heller. Det var nämnligen bröllop i lördags och jag tillsammans med en vän var tostmasters på detta bröllop. Så det var fullt upp med de sista förberedelserna och så mer fix och dona både hemma och på plats. Därav denna tystnad. Mycket trevligt bröllop och vårt jobb gick bra. Nöjd med jobbet och har lärt mig massvis. Har varit toastmaster för både mindre fester och större baler för en 2-300 pers tidigare men aldrig på ett bröllop och det känns så mycket viktigare så pressen blir väl lite annat.
 
 
Så nu äntligen, denna fantastiska soliga måndagsmorgonen fick jag äntligen återvända till gymmet. Trött men vaken. Kroppen var fortfarande rätt så trött efter helgens aktiviteter och ryggen var inte så glad efter alla lyft och bära hit/dit. Chins, ett par stycken. Blev bara en 11 stycken totalt, ingen ork i musklerna. Dips blev det lite bättre. 20 vanliga, därefter 10 stycken med 10 kg extra vikt och sist 9 reps med 10 kg vikt. Så där var man lite piggare. Men ryggen värkte på mer och jag vet att om jag är snäll mot en så blri den oftast glad igen. Så blev lite enklare enklare ryggövningar som jag inte gjort på länge och sen tidig dusch. Ett lite väl enkelt pass men så får det bli ibland, så man inte gör saker och ting värre.
 
Bilden ovan så ser man ju iallafall hyfsat pigg och stark ut men sanningen är nog mer som nedan.
 

Vi krossar vidare!

2013-06-0521:36:56
I AM A MACHINE! I AM THE IRON BADGER!
 
Iallafall känner jag mig så och jag låter mig göra de, oavsett om det finns bättre, snabbare och starkare löpare där ute. Det här är min värld, hehe.
 
Varför denna positiva utstrålning? Jo, var lite hängig och seg i eftermiddag och ville träna något men ville även bara njuta i solen och slappa. Löpning ligger nära och bra till hands men det är så segt med all asfalt och betong och var inte alls pepp på att springa samma runda igen. Att springa Kullaleden i strålande solsken satte visst sina spår.
 
Men tänkte att milen ute i Skrylle kan bli trevligt. Lite natur, lite sol och så försöker vi få det att gå fort så hinner man hem igen. På med peppmusik och bestämde mig direkt för att sätta god fart från början och hålla hyfsat högt tempo. Se om man kanske kunde komma nära sitt gamla rekord på 46 min något.
 
 
Tja.. började starkt och därefter gick det lite upp och lite ner men jag höll mig stark och kände verkligen hur benen tryckte ifrån och forcerade mig fram i backarna, flög fram på rakorna. Även de sista backarna gick det snabbt på, även om det sänkte tempot en del så fortfare än det gått på evigheter.. ja.. på 3 år då jag senast satte PB där ute.
 
Milen är dessvärre inte 10 km utan det saknas 400 m men det är Deras mil som får räknas då det är den som är mätt förra gången, tiden innan GPS klockans entré. Dumt att jämföra tomater med bildäck. Deras mil satte jag nu på 43:35 vilket i min åsikt krossar mitt förra rekord! Kollade klockan för tid och sprang på och vidare så jag fick en hel mil som slutade på 45:14.
 
 
Stod och studsade lite på plats och gick sen tillbaka till bilen för hemfärd. Var på strålande humör och sjöng med hela vägen hem! Fan va pepp man kan bli av att springa skiten av sig! I år har jag slagit mitt PB både på milen på en mer rak bana samt denna kuperade, mina ben har aldrig varit såhär starka. Bättre ska de bli!
 
Jättekul att se att min medelpuls låg på 182 slag/minut och min maxpuls hamnade på 197... min förra uppmätta maxpuls var på 192 så den fick vi ju editera lite fint. Samt fira detta med sista solskenet och en frisk härlig Beo. De är riktigt goda!
 
 

The weight is a lie

2013-06-0509:10:05
Slut på vila, back to business! Morgonpass med mer fokus på axlarna. Från att ha favoriserat mina triceps har jag börjat gå över mer till axlar. Vet inte om det är jag som inte vet vad jag vill eller om det är ren bekvämlighet. Tror mer på det sista.. och att jag gillar att träna dem, antagligen. Who cares? Träna!!!
 
Chins direkt ut från omklädningsrummet. Tog det lugnare idag, gick längre ner och gick sakta upp istället för att mer "hetsträna". Så orkade inte med lika många idag som tidigare. Blev sammanlagt 19 stycken istället. Mindre men troligen bättre utförda. Dips direkt efteråt. Började med att värma upp på 20 stycken utan vikt. Sen hämtade jag bälte och 10 kg som jag sedan körde 3 set med 12 - 8 - 7 reps. Varför varför varför har jag inte testat på det här tidigare??? Funderar återigen om man ska köra med lite vikt till chins också. Lite för det där extra motståndet. Känns som man plaskar i samma tråkiga vaddjupa vatten. Kommer ingen vart och trampar mer sand än vatten. Helt poänglöst. (Om man nu inte gillar sand och vatten.. inte jag)
 
Latsdrag. Drog på med mer vikt idag för att pressa ut det sista av musklerna, 82 kg och 77 kg. 3 set och sen ingen mer ork. Tappade räkningen men en 6 reps per set. Sedan skuttade jag iväg och hamsterfrossade i hantlar. Samlade på mig 10 kg hantlar och 14 kg. Skönt på morgonen med så lite folk för då kan jag använda en bänk för att skapa min hantelbuffé med inte perfekt men bättre arbetshöjd än golv. 10 kg till axellyft sida, 3 x 10. Segt i slutet så kanske någon gång till.. ska jag köra en höjning blir det till 12 och det är lite halvhårt kanske. 14 kg till axellyft fram med 3 x 10 per arm/axel. Kör nog på med 14 ett tag till men om det känns friskt nästa gång kanske jag ska vara lite elak med 16 kg i sista. Vill ju köra slut på musklerna, inte massera dem.
 
 
Avslutade med shrugs med 26 kg hantlar. Ville egentligen ha lite tyngre men de var på det nedre planet så för ryggen var det nog behagligare att ta från den övre nivån. Ryggen känns bättre idag efter vilan så ville inte vara elak. Kändes ändå bra men 30 hade nog kunnat fungera bättre som tung träning. Varför finns de lättare vikterna ovan och de tyngre under? Vore inte tvärtom bättre eller tänker jag fel nu?
 
Men en glädjens dag. Skjortan dagen till ära är en som jag hade med mig till Playitas i januari. Då satt den obekvämt tajt och den pressades ut lite av min lite större kropp. Idag sitter den skitbra och även om jag trycker ut magen så pressas det inte åt mot knapparna. Skitkul! Kan dra in ett snäpp till på bältet så detta känns som en strålande morgon. Vill också poängtera att viktmässigt ligger jag på rätt så exakt samma som då i januari. Så stirra inte blint på vågen, den ljuger!
 

JuiceUp!

2013-06-0414:24:00
Idag blev det en vilodag. Även om jag inte känt värk eller besvär i benen efter helgens löpning och cykling så tror jag nog att de kan få behöva lite vila. Det är de värda. Så idag blev det ingen träning på morgonen och eftermiddagen/kvällen är fullbokad med annat så det blir som sagt vila idag. Så skönt ibland.
 
Lunchen togs in på stan idag. Passade på att göra ett litet ärende och åt där istället så hinner man med allt. Funderade länge på vad jag skulle ta och tänkte göra ett nytt försök att bättra min buffé hantering med en liten kina-restaurang som har riktigt god buffémat. Men när jag skulle hämta min cykel efter mitt ärende upptäckte jag en nyöppnad historia. JuiceUp. Mitt gamla gym, Fitness24Seven, har byggt ut och de har även antingen inkluderat en egen juice/smoothie/salladsbar eller så är de en kedja eller fristående som öppnat upp. Trevligt i vart fall. Den måste vi ju testa.
 
 
Så det blev en sallad döpt till Happy Pig. Beståene av pulled port, pacannötter, cornichoner, sallad, gurka, tomat och rödlök. Fint paketerad, de öppnar upp den, öser upp allt i en skål, i med smaksatt olivolja, blanda blanda och så ner i paketet igen.. hokey. Slänge med lite coleslaw då det är så gott men det ångrades sedan, återkommer. Dryck, blev lite sugen på en smoothie då det var så länge sen så valde mig fram till en Get Lucky (inga subtila tankar här) som bestod av jordgubb, mango, passionsfrukt, basilika, agave och yoghurt. De hade också i is såg jag vilket verkade perfekt för en solig varm dag som denna.
 
 
Lunchen åts utomhus, det var så klockrent! Salladen var god! Kändes ibland bara som att de glömt skölja salladsbladen. Lite lätt knaster i tänderna precis som lite jord eller så.. men kan även vara kryddor eller annat. Jag är inte 100 % haj på det här med sallad och det har väl känts lite så ibland så antar att det är något med salladen. Men god!
 
Coleslaw tog jag ju. Den ångrade jag lite. Tillförde inte så mycket och smakade mest midsommar. Kändes som traditionell coleslaw (vilket jag trodde det var det enda de hade) men som de sedan "piffat" upp med hackad rödlök, dill och även gräddfil så smakade mest som något tillbehör till midsommarsillen än coleslaw så den får dåligt betyg. Varför komplicera och förstöra klassiker? Om jag köper en coleslaw så är det coleslaw jag vill ha.
 
 
Smoothien var god. Isen hade inte riktigt krossats eller smält så det fanns lite att tugga på. En smaksak men jag hade nog kunnat skippa det. Speciellt när det avslutningsvis låg ett par stora bitar kvar. Inget farligt, bara smaksak. Kan ju annars ha igång blendern ett litet tag till då jag hade kvar lite hela bär i botten så en stund till och allt hade nog varit perfekt. Men gott i solen! Kanske iofs skulle nöjt mig med juice till salladen.
 
På det hela taget helt ok. Blev lite dyrt med allt men bara sallad och juice hade nog varit lite bättre. Frågan är bara om jag får chansen att smaka igen. När jag stod och väntade insåg jag att jag gått in genom deras nödutgång som de antagligen öppnat upp för att få in dagens leverans. Bredvid fanns slussen som man måste gå igenom med kort för 24Seven så om det enbart för för gymkunder undrar jag om de blir så långlivat. Aja, det lär vi väl se hur det ligger till så småningom. Kul med fler salladsbarer!

Musklerna är med, hjärnan sover

2013-06-0313:40:06
Då var det måndag morgon. Igen. Det är fantastiskt hur den kan återkomma så frekvent och i tid, varje gång! Man borde kanske ta lärdom.
 
Däremot i tid.. det var jag icke! Efter helgens fantstiska rundor så var jag allt annat än pigg och jag lät mig också vara allt annat än pigg. Jag förstod exakt varför och det var för en gångs skull ok. Men jag skulle till gymmet, jag visste om att jag inte skull få lika lång tid som annars men det är ok. För det kan jag unna mig.
 
Märktes också hur pigg och alert man var. Skulle kolla utetemperaturen och blev konfundersam över vad klockan 10 grader celcius innebar. Därefter tittade jag runt i skåpen hemma om det var något jag kunde behöva använda just nu som fanns där. Vad det var jag skulle göra eller behövde, det visste jag inte.. men kanske kom jag på det om jag tittade i lite skåp. Gick dock inte så långt att jag letade efter tandborsten i besticklådan.
 
 
En halvtimme fick jag iallafall på gymmet. Så.. ni som läst här ett tag, vad börjar jag med? JO! Med chins. Denna morgon ska de sista plockas för utmaningen. 4 reps, 8 - 6 - 6 - 6. Nej, jag  var inte pigg som sagt men skrapade ihop 26 stycken vilket gav mig 6 extra på utmaningen. Mina 300 är avklarade och jag kunde lista denna del som avklarad. Trist nog såg jag samtidigt att någon sprungit milen snabbare än mig så där sket de sig.
 
Efteråt blev det dips. 4 set. Först 20 st utan vikt. Därefter 15 stycken med 5 kg och sist 10 och 9 stycken med 10 kg. Tror jag ska fortsätta med 10 kg ett tag. Ger lite mer press och så behöver man inte stå och gunga sig sjösjuk varannan morgon.
 
 
Gillar att pressa axlarna så avslutade med axellyft framåt och åt sidan. Framåt blev med först 12 kg hantlar, 10 varje arm och därefter 14 kg hantlar, 10 varje arm. Axellyft åt sidan blev 2 rset med 9 kg hantlar, 10 reps och avslutade med 10 reps med 10 kg hantlar. Sen fick jag vara nöjd får då tog tiden slut.
 
 

15 mil öm

2013-06-0312:56:03
Söndag morgon. Dagen efter man sprungit lite mer än en halvmara. Mmm, det ska bli kraftiga vindar idag. Mörka moln ute, det ska visst regna en hel del också. Kallt.Runt 14 grader. Usch. Stanan hemma? Neee.. vi sticker ut och cyklar!
 
Hade lovat Jenny att vi skulle ta en långtur denna söndag så det blev upp med tuppen igen, i med frukost, packa cykeln med lite allt möjligt och sen mötas upp vid 9.. isch. Det var inte varmt så knävärmare på och innan vi stack iväg drog jag på mig armvärmare också. Siktet var inställt på 15 mil och jag hade fått en 12 mila runda från en annan cyklist som hade cyklat en liknande bana tidigare som jag hade tänkt mig. Så den hade jag slängt över på min Garmin så den fick visa vägen.
 
Det blev avfärd österut. via Holmeja ner och snuddade vid Svedala för att fortsätta rakt söderut till Gislöv. En liten liten håla strax öster om Trelleborg. Den biten gick rätt så bra. Bra vindar, det var behagligt och i det hela en trevlig runda. Inte så mycket trafik, mest småvägar större delen av rundan och vi kunde snacka lite. Efter Gislöv vände vi rakt västerut och fick motvind. Så därifrån blev det lite mer.. inte lika trevligt. Motvind, lite kallt och det börjar ömma. Inte i benen, inte i armar utan i röven som måste sitta på den där minimala sadeln hela dagen. Det tar ett tag att vänja sig och detta var lite snabbt på det hela. Inte en van rumpa och den berättade det för mig, konstant! Kändes som man skulle tugga i kudden för det var inte snällt!
 
Cyklade norrom Trelleborg och rakt mot Höllviken där vi tog en välförtjänt paus. Thures.. något.. gatukök levererade fantastisk gatukökskrubb. För min del blev det en 150 gram burgare med pommes och grillkrydda. Ramlösa.. citron. Kall dricka är perfekt när man är lite kall och sitter i ett icke uppvärmt rum. Ja, jag är känslig men det var kallt. tänkte avslutade festligheterna med en kopp kaffe men det hade han inte. Crap.
 
 
Efter den lilla pausen var det ut till att börja cykla igen. Stel var man, stel kall och halvt rörlig. Tog ett tag att få upp värmen igen och kunde cykla på. Nu blev det rakt norrut hemåt igen. Cyklade genom Vellinge och vände sen österut och därefter norrut igen så vi kom öster om Oxie. Därefter fortsatt norrut och tillbaka till Lund. Motvind hela vägen, öm i baken och lite lätt kyld. Ville inget hellre än hem. Både var trötta men det var ju 15 mil som skulle fixas och det var vi inte upp i än så det blev iväg på en liten extra runda enbart för att samla km. Det gick inte fort men det gick! 15 mil blev det slutligen och jag fick mig en välbehövlig dusch.
 
Fantastisk natur att titta på men då de sade att det skulle regna flertalet gånger under dagen (vilket aldrig skedde) så låg mobilen inplastad så den enda bild som togs av mig denna fantastiska dag blev på maten. Utsökt, inte sant?
 
Tiden då? Jo, det gick med gott tempo ner mot Trelleborg men sen saktades tempot ner lite tills vi kom till Höllviken. Efter höllviken och hem gick det inte fort alls. En 8 timmar var vi ute i total tid så en heldag på cykel med grå Skånsk natur och en härlig flottig burgare. Ritkigt trevligt! Det gör vi om! Om flertalet veckor då jag glömt ömheten och har återfått mitt storhetsvansinne!
 
Hemma blev det lite käk och sen avslutade med att pröva mugcake för första gången. Oväntat gott! Med lite lemoncurd i så blev lite lätt syrlig i smaken, skitgott!
 

Invigning av Kullaleden

2013-06-0119:18:00
För några veckor sedan så hörde min polare av sig som nu börjat springa mer och mycket. Sprungit en del helger med honom och det är alltid roligt. Han hade hittat lite reklam om att under lördagen den 1:a ska de inviga den nya Kullaleden. Så han hittade ett event där planerare för Helsingborg Marathon skulle springa sträckan från centrala Helsingborg hela vägen upp genom Laröd, Sofiero, Viken, Höganäs, Mölle och slutligen upp till invigningen vid fyren på Kullen. En distans på 38 km.
 
Verkar skitkul! Men jag hade redan planerat att cykla en 12-15 mil under söndagen så jag bestämde mig för att haka på från halva vägen istället. Klart man vill komma till målet. Han valde från start och skulle satsa på hela vägen. Klockrent, då slår jag följe halvvägs med ny energi.
 
 
Lördag morgon. Sticker iväg med tåg till Helsingborg. Ska bli varmt idag så har t-short, korta tights och min keps. Har även med mig min Camelbak med en 2 liter vatten och lite prylar så som kort, mobil, nyckel etc. Det som behövs. Hoppar på bussen från centralen och åker med norrut. Vet inte var det är jag ska av men stationen ska heta Viken Centrum. Dock visar det sig att bussen visar stationerna den passerar söderut, om den hade kört mot Landskrona. Oh, crap. Så.. när är det jag ska vara framme? Tur jag skrev upp allt. Klockan 10:28. Ok, vad är klockan nu? 10:28. Susar precis förbi en skylt med "Viken Information". Ah.. missade jag den? Trycker på stop i panik och hoppas att nästa station inte är så långt ifrån. Hoppar av på Viken Centrum så.. ja, det gick ju bra.
 
 
Traskar ner till kyrkan i Viken där jag ska haka på. Traskar runt, dricker lite vatten, fixar med skorna och så. Kollar igen på nätet när de skulle vara här. Hade för mig 11:10. Läser 10:40. Crap! Jag är ju sen! Jag är ju inte i god tid jag är försenad! Hur kan jag ha läst så fel!! Gör mig iordning snabbt som sören och börjar springa mot Höganäs. Får försöka springa ikapp. Håller 5 min tempo och det går segt. Är sådär stum igen. De ska hålla 6 min tempo så borde komma ikapp dem.. kanske aldrig. Men de kanske stannar någonstans. Får hoppas. Lovade ju min polare att komma med ny energi.
 
 
Efter 3 km börjar jag fundera igen och kollar infon igen. Läser tiderna från start och arbetar mig fram från samtliga stop/samlingsplatser och inser.. jo, jag hade rätt. 11:10 var det. .. ....... ............ röv.  Nu är jag ju FÖRE. Springa tillbaka? Nej, det kommer inte gå. Går tillbaka en bit där jag har uppsikt över både en grusväg vid stranden och cykelbanan. Lite osäker på vilken de tar. Vet inte vad som ingår i leden. När klockan blir 11:25 och de ska samlas i Höganäs 11:40 så väljer jag att springa norrut till Höganäs för att hitta dem där. Kanske missade dem när jag gick tillbaka.
 
 
Det är 7 km till Höganäs från Viken. De räknade med 6 min tempo och vara framme efter 30 min. Nope.. den räkningen håller inte. Så de kommer nog snart att komma så väljer att vila där lite, njuta av solen. Efter en 10-15 minuter kommer de springandes, glada i hågen, och jag hakar på. De var rätt många men verkar som Höganäs var en punkt där många tänkte droppa av för vi blev lite färre där efter. Min vän ser jag tyvärr inte. Han hade hoppat av mellan Viken och Höganäs så vi missade varandra precis. Lite tråkigt men nu har vi båda en gemensam bild över hela sträckan.. bra att ha.
 
Fantastisk väg att springa. Jättefin led som följer havet genom små byar och hagar. Märkta av en orang liten fyrkant så följer vi vägen fram. En funktionär sprang med med flagga i ryggsäck och hälsade mig välkommen. Jätteglad kille som är übersocial och pratar glatt om sina fötter. Jo, han sprang barfota, no shoes, no socks. Från Helsingborg har han sprungit utan skor och jag är så grymt imponerad över att han både kan och orkar. Själv har man lyckats trippa fram utan skor ett par gånger men då kanske en 2-3 km. Massvis med blandat folk och alla lika glada och pratsamma.
 
 
Folk försvinner lite och tar sig hemåt. Nu börjar det bli jobbigt för de som sprungit hela vägen från Helsingborg och man känner sig som en liten oäkting där som hoppade in ungefär halvvägs (lite mer). Kramper kommer och fotlöparen får kramp och får tyvärr avbryta. Vi inser att vi 7-8 som är kvar inte är med i att arrangera utan är glada motionärer som får föra "facklan" vidare som man brukar säga. Mer fantastisk natur och så skönt att springa utan jäkt. Aldrig känslan att "Oh, han är precis framför mig, honom springer jag om" och "får öka tempot lite så kan man kapa lite tid" utan bara springa och njuta. Så fantastiskt! Förstår verkligen allt som Miranda skriver om, att springa utanför cykelbanorna och asfalten. Vissa ställen knappt en stig.
 
 
 
Vid Mölle hamn är vi 6 tappra som fortsätter sista sträckan som kommer ta oss från vattennivå upp till ungefär 100 m höjd. Tror jag.. isch. Vi säger så. En som haft krampproblem får ett krampanfall och stannar upp, vi andra fortsätter. Kommer in på ett friluftsområde och det är mer klättrande än springande. Det går små steniga stigar som tar en både lite och bran uppför. Det planar ut, man springer på och en 10 m fram så får man klättra uppför igen. Så fortsätter det nästan hela vägen till Kullen. Några små ängar kvar att springa fram på men man är riktigt trött.
 
 
Väl vid mål blir vi hälsade av alla. Stämingen är hög och god. Alla glada och nöjda över sin prestation. Jag är grymt imponerad över alla som sprang hela vägen från Helsingborg och till Kullen. Även han med kramp lyckades pressa sig framåt och ta sig till mål på egen hand kort efter oss andra. Imponerande! Vilka härliga fantastiska människor man fick träffa, hoppas vi alla ses snart igen.
 
 
När vi står där så ser vi att han som sprang utan skor faktiskt står med en fackla i hand. Han berättar att vi väntar på de andra. Ok.. De andra är uppenbarligen arrangören av Kullamannen som tagit den andra sträckan av leden från Hässleholm ner till Kullen, 3 mil ungefär. Från Helsingborg blev det viss 4 mil. De hade också en fackla. Två kom fram först och vi inväntar resten. Medan vi väntar får vi springa "upploppet" igen som samlad trupp med facklan främst för lite foto för någon tidning. Hepp.. vad är nu allt detta? Vi skulle ju bara springa lite, som en kul grej. Det verkar vara ännu mer inblandat.
 
Blev slutligen 23.3 km för min del. På den fantastiska tiden 3 timmar och 12 minuter. Men där har vi en hel del tid för invigningen, glömde stänga av klockan där samt vid tillfällen när jag väntade. Lika bra att den fick ticka på, annars glömmer jag. Så mycket dötid. Men vi snittade väl en 6 min per km och jag en 5 min per km när jag försökta "jaga ifatt mina spöken". En jätteskön fantatiskt runda.
 
 
Efter en stund kommer resten och vi ställer upp på två led, facklorna först, därefter resten av löparna. Vi springer i samlad trupp uppför vägen mot Fyren och är uppenbarligen en del av invigningen. Ha.. det visste jag inte, så roligt! Vi kommer fram och det är en stor massa med publik som hejar och applåderar fram oss. Hehe.. vilken konstig rolig känsla. Facklorna skickas över till en konstnär som "återskapat" en papegojfyr som han sedan använder att tända fyren med. Kommunalråd håller tal och det har uppenbarligen varit större arrangemang och vi finner oss längst fram som en parad som kört uppvisning. Så kul! Återigen, så kul men oväntat. Själv skäms man nästan över att man bara sprungit halva leden. Men är fortfarande stolt över min egna prestation och en dag ska jag springa hela. Nu när vi har varsin del av kartan så ska vi ta hela leden en dag lika vacker och förtrollande som denna! Kan knappt bärga mig innan jag springer Kullaleden igen.
 
 
 
 

Circle Traning

2013-06-0118:35:16
Igår fredag blev det en riktigt schysst start på helgen. Efter jobb blev det hemom och byta om för att därefter för första gången haka på ACT - Actic Circle Training. Har titta på ett par gånger då man varit i närheten men nu hakade man på. Skitkul! 9 stationer med varierad träning för bål, puls, ben och armar. Blev lite nervös då jag redan på morgonen lyckats köra slut på armar och axlar men får väl pressa lite till. Första omgången dips gick men sen var det stop. 3 varv, 45 s per station och 15 s vila under skiftet till nästa. 2 min paus mellan varven. Fantastiskt roligt och man var helt slut när det äntligen var över. Svettades som aldrig förr och har dränkt de flesta stationerna. En perfekt start på helgen så det vill man ju självfallet göra om, varje fredag gå på ACT och sen börja helg. Men du utan morgonträningen för det kommer aldrig hålla.
 
Kul då att höra att det var säsongsavslutningen och nu kommer de hålla på onsdagar istället. Happ.. det var den planen de.. men ja.. onsdag går väl de också. Ska se när schemat är ute om hur man kan fixa ihop det hela. Men riktigt roligt!

RSS 2.0