Litet snack-tips till Vasan.

2013-02-2210:53:00
Nedan blev överraskande mycket text för att säga "Energybars fryser till en stenhård isklump vid nollgradigt och lägre. Testa att ta med exempelvis Twix istället. Fryser inte till en hård klump. är billgare och godare". Men läs gärna vidare ändå.
 
Var lite duktig igår och plitade ner lite tips inför Vasan som jag vet många kommer köra inom kort. Det finns massvis med mer tips ute på nätet så bara googla på. Allt är inte nödvändigt men små tips som kan göra resan lite behagligare.
 
Kom såhär i efterhand på ett till som är lätt att fixa om man tycker det verkar vettigt och för mig hjälpte en hel del. Jag köper som sagt ihop ett eget kit av Enervit till de olika långloppen och något som brukar ingå i deras lopp-paket är bars. De är ok när man vill äta och ha något mer matigt i sig men just för Vasan rekommenderar jag deras gels om man nu vill ha extra energi från den typen av produkt. Behöver inte vara enervit utan av det märke man nu testat fram. Alla tål olika och gillar olika så de är lika bra, det är mest en smaksak och om ens mage tål det. (Skall testas i god tid innan lopp). Men ialalfall, det är inte det jag ville säga utan när det kommer till så här långa lopp kan man bli lite trött och man tappar lite humör kanske. Det börjar bli jobbigt och lite långtråkigt (då kanske man iofs inte ska genomföra lopp som denna men det kan vara händelser som får en att tappa lite positivitet. Så som när ens 1000 kronors valla blir avskrapad av "döva" funktionärer i början av loppet. Då blir man lite deppig.) Men det som piggar upp för mig är godis. Eller som det numera heter, energi! Mars, Japp, Snickers, Twix. Sjukt gott, det är sprängfyllt med energi och så mycket trevligare än en bitter bar som kostar det fyrdubbla. Billiare, godare och i detta fallet, bättre.
 
Bars man köper av exempelvis Enervit fryser till en hård kaka vid den låga temperatur man är i och det är bara omöjligt att äta upp den. Twix är porös och spröd och fryser inte fast på samma sätt. Det är godare och det är faktiskt fullt möjligt att äta det utan besvär. Tror även mars fungerar bra och liknande så som snickers och japp. Snickers och Mars är två saker som alltid följer med på långa lopp. Varför inte äta något som gör en glad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0