Playitas Resort

2013-01-2416:42:00
Jag tog ingen semester under sommaren.. eller jo, två veckor men på det hinner man knappt koppla av. Men jag sparade dessa semesterdagar till julen istället. Så med all julledighet och andra röda dagar fick jag ihop sköna 4 veckors semester! Göttans! Redigt skönt att få vila upp sig ordentligt. Men vad hittar man på under dessa lediga dagar? Tja.. först blev det jul och nyår.. det tar upp en hel del tid. Sedan blev det flyg med två redigt sköna veckor på Fuerteventura!
 
På södra delen av ön finns det en resort, Playitas! Den ligger precis bredvid en liten fiskeby som heter Las Playitas, lite att ha koll på där. Byn är ungefär 4 minuter lång och har någon bar och två restauranger vid vattnet och ändå två butiker. Men iallafall, det är inte Las Playitas jag är intresserad av utan Playitas Resort!
 
 
Playitas Resort är en träningsanläggning för människor som älskar att semestra med sol, värme och en massa träning! Själva hotellet har tre delar. En del är lägenhetshotell där rummen även inkluderar kök eller kokvrå. Vi bokade en enrummare med kokvrå men verkade vara lågsäsong så vi fick en tvårummare så jättestort sovrum, vardagsrum, hall, kök och badrum. Balkong också, klockrent! Där finns pool och barnpool-område. Så mycket barn och familjer där, men inte enbart! Sedan så finns det hotell också, som har hotellrum, liten balkong, buffé restaurang, pool och poolbar. Vi tittade in där efter ungefär en vecka och såg att där är mer ombonad, det är mer dekorerat, det känns lite finare och lite trevligare. Mindre barn också så det blev att vi hamnade där under dagarna istället. Det blev bara lugnare och skönare. Lite mindre pool också men den var finare och iom mindre vatten kändes den varmare.
 
Sedan så finns det villor också. Små villor med liten privat pool. Suget fanns men det hade blivit lite för dyrt med egen villa. Men är man stor familj eller åker flera så är det nog desto trevligare.
 
Det finns så mycket jag vill skriva om stället men tror jag tar om min egna träning i ett annat inlägg. Tänkte lista en del av det som erbjöds men det finns mycket mer, men det överlåter jag er att läsa mer om på deras egna hemsida, annars blir det ganska så långt. Men där finns, förutom den sedvanliga poolen och poolområde med stolar och liknande bekvämligheter även stort gym. Mest maskiner och en lite mindre avdelning med fria vikter men när jag varit där har det aldrig varit problem att få hantlar, en stång eller bänk. Så det har fungerar finfint. En uppvärmd olympisk pool. 8 banor med plats för 2 i bredd och möjlighet att låna träningsutrustning. Riktigt najs! Bokade upp sista timmen en kväll när solen gått ner och den stjärnklara himlen och månen lyste upp området. Poolen var upplyst under ytan och ovan ytan såg man stjärnorna. Så sällan man får chansen att crawla till månsken. (Japp, ytterst romantiskt).
 
 
Sedan har de självfallet en hel del pass för spinning, aerobics, crossfit, strech med mera, med mera. Funderade på spinning utomhus till sköna svalkande vindar istället för instängd liten lokal men det blev aldrig av tyvärr. Dock provade jag på lite crossfit, sun salutation (morgonyoga/strech vid soluppgång) och cirkelträning. Var rätt så kul faktiskt att röra på sig och träna. Annars kör jag ju mest det var för sig. Sedan självfallet finns det ett par löpspår av olika längd och underlag och det var fantastiskt kul att springa iväg bland stenar, berg och småvägar ute bland små odlingar och övergivna hus och industrier. Mycket att titta på och rätt så kuperat så nu väl hemma har jag problem med mina benhinnor. Strålande!
 
 
Dagarna gick skitfort väl på plats. Försökte satsa på en tre pass om dagen men det inkluderar även någon form av enklare aktivitet innan frukost på morgonen. Så fick man en 3-4 timmar i solen sedan på eftermiddagen så man fick koppla av lite och läsa en bok vid poolen, riktigt skönt. Så om man bara hade lite träningspass så gick dagarna rätt så fort.. eller långsamt.. man hann med mycket så det kändes som dagarna var långa men man blev inte uttråkad. Då gick man ändå och la sig vid tio tiden på kvällen. Som senast var vi nog uppe till 23. Då var det party! Drack sangria i lokala sportsbaren (japp, självfallet är det en sportsbar) och förundrades över den härliga charterkänslan för kvällens underhållning.
 
Kan starkt rekommendera detta starkt om man vill åka på en semester med skön träning till behaglig temperatur. Det var aldrig sådär pressande hett om dagarna men ändå runt en 20-25 grader. Kvällen och morgonen däremot var betydligt kyligare, runt en 10-13 grader tror jag. Så packningen blev lite fel dessvärre men har man koll på det till nästa gång. Japp! Jag vill dit igen!
 
 
 
Dock åk inte dit med ambition på utsökt god mat. Åk dit med inställningen träning och relax. Maten blir en del av näringen man behöver få i sig. På området fanns som nämnt buffé och det var ok mat, ibland väldigt gott och ibland ok. Frukostbuffén var också väldigt god. Mycket att välja på men inte högklassigt eller sådär lokalt spanskt. Två restauranger till fanns på området, italienskt och spanskt men de höll inte jättehög standard. Så en kanske två gånger kan man besöka dem men inte mer. Så halvpension blir det nästa gång, även om det var fantastiskt gott med en egengjort frukost och kaffe på balkongen till värmande morgonsol efter en skön morgonpromenad. Stilla, lugnt, varmt och gott. Lite mer stök i buffén men ja.. Det kan bli lite större variation i frukosten. Dessutom får man ju inte våfflor med nutella hemma! Japp, det är gottesyndigt! Men jag är på semester.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0