Participate in All the races!

2012-10-3015:08:56

Det är ungefär så det känns när man tittar igenom vad man vill göra och vilka lopp man vill vara med i kommande år. Så är det varje år. ”Klart man ska köra samma lopp som förra året” samtidigt som man letar vidare och finner fler lopp. ”Oh, den vill jag också springa! Den också och denna och den här kan man ju testa att cykla” och så fortsätter det tills varje helg är bokad.. gärna dubbelbokad om möjligt! Dessvärre funkar inte världen så. Det blir för mycket och det påfrestar träning, kropp och plånbok. Hade jag fått som jag helst velat hade jag gjort en svensk klassiker igen, gjort en HIM (Halv IronMan), en Ironman, lite numera traditionella lopp, lite lokala lopp och andra roliga lopp av diverse discipliner som kan vara roliga. Träningsmässigt blir det rent utsagt förjävligt med så många avbrott och former. Då min plan är att ”komma tillbaka” så har jag redan avskrivit att genomföra en SK så de fyra loppen stryker vi. Så planen var lite smålopp, mina traditionella och så tänkte jag testa på en HIM och en IronMan, i detta fallet Challange Copenhagen.

 

På senare tid har jag rotat igenom internez och hittat fler lopp och andra typer av lopp som lockat mig. De är av lite annan karaktär och det gör att träningen kommer bli alltför intensiv och svår att kunna koncentrera sig och göra det riktigt bra. Att få ihop en vecka med gym, löpning, simning, cykling och även vila är svårt som det är. Så frågan blir inte vad jag vill göra. Frågan blir, vad VILL jag göra, vad VILL jag ha för mål och vad VILL jag ha uppnått med året. Blev iofs inte fråga utan frågor men men.. Original målet kvarstår och det är att komma i form igen, att bli av med de onödiga centimetrarna och få upp konditionen och förhoppningsvis förbättra mig inom löpningen under 2013. Men huvudsakligen komma tillbaka i form.

Jag har hittat lite tävlingar som är mer krävande på hela kroppen och det kommer kosta mig mer tid på löpning, gym och helkroppsträning och då får man försöka offra något annat för att kunna ge mer tid till ”rätt” träning. Så då Vättern inte kommer hända och det blir få timmar i veckan till att kunna cykla så kommer jag även att ta bort HIM och Ironman från nästa års tävlingar. Det nya verkar roligare så det hamnar lite plötsligt och lustigt före. Kommer nog fortfarande köra något triathlon på olympisk distans men detta gör att cykling inte blir så prioriterat. Så nu börjas det luckras upp i kalendern och planen. Det känns rätt så skönt att jag så lätt kan editera min rätt så färdiga plan, annars har jag velat köra på och enbart lägga till. Men inser att det inte kommer gynna mig och jag kommer bara bli besviken när året är slut och jag inte uppnått det jag velat.

 

Så fokus för 2013 kvarstår som innan, fokus på löpning och forma/stärka kroppen men hjälper mig själv med att ta bort det som kan störa mig att uppnå detta. Så långdistans triathlon får dessvärre göra Svensk Klassiker sällskap på bänken till 2014 åtminstone. Men det ser kul ut inför kommande år. En hel del nya tävlingar som jag ser mycket fram emot. Vilket fantastiskt långt inlägg som egentligen kunde sägas på 2 rader.. men hur kul är det att vara kortfattad


Berlin Marathon 2013

2012-10-2515:46:00
Idag öppnade de anmälan för Berlin Marathon 2013. Detta var planerat sedan långt tillbaka och siktet var att anmäla sig så snart som de öppnat för att få lite billigare pris. De 10.000 första som anmälde sig fick en avgift på 60€ och de följande 10.000 eller så får det för 90 € och sedan ännu dyrare. Så självfallet siktade jag på det billigare. Under dagen blev jag påmind att de öppnade anmälan idag så jag anmälde mig! Märk nu att jag anmälde mig under dagen då de öppnade upp anmälan. Jag hamnade i andra gruppen så det blev lite dyrare för mig än först hoppats på. En som hade hängt på låset hade sett att det tåg bara några minuter så var 10.000 pers anmälda. Madness I tell you! Skitkul med detta massiva intresse för idrott men jag är glad att jag började för något år sedan så man har åtminstone får testa på det här med att fundera och anmäla sig någon vecka efter att det öppnat. Det var tider de.. Men nu så är man anmäld och det blir en trevlig semester till Tysklands huvudstad Berlin med Bratwurst, kultur, öl och så lite marathonlöpning!

SK hattrick

2012-10-2507:46:13
Så kom leveransen äntligen tillslut. Efter alla resor, träningspass, inköp av ytterligare utrustning, kämpa sig igenom vatten, snö, asfalt och grus så är det äntligen här. Den tredje biten metal och papper skyddat av glas och trä! Beviset på ännu ett år med fyra fullföljda tävlingar. Min tredje svenska klassiker genomförd, godkänd och belönad.
 
 
För er som inte har fullt koll på det så är en Svensk Klassiker uppbyggt av 4 lopp:
 
Vasaloppet  - 90 km Längdskidor (Antingen loppet, Öppet Spår eller Engelbrektsloppet (60 km))
Vätternrundan - 300 km Cykel
Vansbrosimmet - 3 km Simning
Lindingöloppet - 30 km Löpning
 
Om du genomför dessa 4 lopp under.. tja, din livsstid eller så länge företaget finns, så är du berättigad till ESK medaljen. Om du däremot genomför samtliga lopp under ramen av 1 år, så får du även diplom. Spontant känns det som det borde vara tvärtom men kanske är det mer pengar att tjäna på detta sätt.
 
Däremot upptäckte jag något som kan vara lite kul fakta när jag fick min tredje medalj. Det fanns ett nummer graverat på dess baksida och det fanns även på silvermedaljen, dock inget på brons (den första). Så nyfiken som jag är mailade jag till ESK och hörde mig för. Medaljen inrättades 1987 och har sedan dess skickats ut till alla som genomför samtliga lopp och som sedan beställt sin medalj. Uppenbarligen är det extremt många som genomför detta en gång och därefter får det vara nog. Själv är man ju lite segare och inser inte att det är klart utan fortsätter efter första året. Så när jag genomförde min andra Svenska Klassiker fick jag medalj nr 1279 som delats ut sedan 1987. Uppenbarligen har de fått slut på dessa nu och de nya som beställts in har inget nr längre. Lite tråkigt men kan jag  väl iofs förstå. Min guldmedalj är nr 807 sedan det startade och dessvärre gör detta mer intressant för mig att se hur det ser ut på de andra medaljerna som följer.. så fortfarande paus under kommande år men därefter kör vi på det igen. Förhoppningsvis äntligen med en betydligt bättre sammanlagd tid än hittintills, ska under 24 timmar och gärna ner mot 21. Vet många timmar som man kan spara in om man bara för rätt, orkar och definitivt har tekniken!
 

Nytt försök på 5 km under 20 min.

2012-10-2414:25:00
Som tidigare berättat så anmälde jag mig till en liten vinter utmaning Funbeats forum. Så igår tog jag en kort runda ut för att jaga på en bättre tid för 5 km löpning. Utmaningen sattes igång den 1:a oktober och någon vecka innan detta testade jag på att kolla vad jag kunde springa 5 km på, var lite nyfiken och klockade in mig på 20 min 30 sek. Väldigt nöjd över detta och såg fram emot att pressa ner den ytterligare. Men igår gick det inte riktigt så.
 
Det är kallare ute än tidigare och jag behöver även lite mer kläder på mig (ändå frös jag lite faktiskt) så det gick inte så toppen som planerat. Sprang först 2 km lugnt som uppvärmning och sen satte jag fart. Första kilometern gick bra, 4 minuter blankt och jag sprang vidare och fick lite långsammare tid på nästa kilometer, en ökning med 10 sekunder. Försökte att öka på men följande tider hamnade på runt 4 min och 25 sek vilket slutligen gav en tid på 21 min och 25 sekunder. Fortfarande en bra tid men det är en försämring på 1 minut sen sist. Sedan joggade jag hem sista biten som blev mer eller mindre exakt 1 km extra. Men så har man inte sprungit så mycket regelbundet på sistone heller så.. får jag bara upp träningsmängden igen så ska det nog inte vara alltför jobbigt att komma ner på tidigare tid igen och därefter försöka pressa ner det till under 20 som jag just nu siktar på.
 

Loppen 2012 Del 3

2012-10-1914:12:00

Malmö Triathlon
Datum: 5 Augusti
Tid: 02:30:13
Sträcka: 51,5 km 
Hastighet: 20,57 km/h 
Tempo: 02:55 min/km

 

DisciplinTidDistans (km)Hastighet (km/h)Tempo (min/km)
Simning 00:28:36 1,5 3,15 19:04
T1 00:02:59 - - -
Cykling 01:08:54 40 34,83 01:43
T2 00:02:06 - - -
Löpning 00:47:40 10 12,59 04:46

 

 

AXA Malmö Triathlon. Första triathlonet i Malmö. Blev olympisk distans igen som jag tycker är trevligt. 1,5 km simning, 40 km cykling och 10 km löpning. Lite barnsjukdomar definitivt men kan de fixa dessa för näste år blir det finfint. Vattnet var jätteskönt, runt en 19-20 grader. Dock var starten för liten för antalet anmälda så det blev fullständig kaos när startskottet gick och det tillsammans med att mina simglasögon immade igen helt gjorde att jag simmade lite längre ut än nödvändigt. Fick inte in tekniken och andningen förräns efter en 600 m. Så simningen gick fortare än vid Stockholm men inte så fort som jag hoppats på. Kommer jämföra alla mina tider med Stockholms Triathlon då det är den enda tidigare lopp jag genomfört med samma distans, så enda loppet jag kan jämföra med. Skiftet till cykeln gick också den snabbare. Sprang iväg (fick springa först ett par 10-tal m för underlaget inte var det mest optimala) och sedan cykla på avstängda gator till kalkbrottet och tillbaka via Limhamnsvägen. Lite för många rondeller, svängar och trix för att det skulle kännas klockrent. En del vägbulor man fick cykla över, vissa låga och ok men några riktigt höga. Förstår de inte vill stänga av gatan i Limhamn men att köra rakt fram genom Limhamn hade varit ett plus. Cyklingen gick bra, lite snabbare tid än Stockholm här också. So far so good.

 

 

Skiftet till löpningen gick snabbare där med, bara en massa plus (inte mycket men många bäckar små) och stack sedan iväg för löpning. Där tog det dock emot. Sedan starten har jag haft ett behov att pissa och den tryckte på nu under löpningen. Antagligen hade jag även fått i mig lite för mycket vatten under simningen så hade en hemsk och jobbig magknip hela rundan så det blev tyngre och jobbigare än jag hoppades på, självfallet, men kunde hålla ett någorlunda tempo. Lite långsammare än Stockholm men sluttiden blev fortfarande en förbättring så nytt PB! Kommer defintivit att haka på tävlingen nästa år igen och prestera bättre. Hyfsat enkel och snabb löpbana så där borde jag kunna kapa in en hel del tid på. Kan de lösa starten för simningen bättre samt att mina glasögon inte immar igen så borde jag kunna bli lite snabbare där också. Cyklingen kan jag säkert prestera bättre på om jag bara tränar mer men det är en hel del tvära svängar och rondeller/gupp i vägen som gör att när man väl fått upp hastighet måste man bromsa in igen. Inte helt optimalt. Ska även införskaffa trikläder samt någon form av annan lösning till skorna så jag inte ska behöva knyta. Tittar redan på lite olika skosnören som kan underlätta så man sparar in lite tid vid växlingarna.

 


Lidingöloppet
Datum: 29 September
Tid: 02:44:28
Sträcka: 29,9 km 
Hastighet: 10,91 km/h 
Tempo: 05:30 min/km

 

 

Lidingöloppet, tredje gången Done! Bättre än förra året så nöjd med det men väldigt stressigt i år dock. Konditionen var det inget fel på men musklerna var helt slut efter 2 mil så blir styrketräning under vinterhalvåret. Kan läsa mer om loppet här.

Tjurruset
Datum: 6 oktober
Tid: 01:33:08
Sträcka: 10 km 
Hastighet: 6,44 km/h 
Tempo: 09:19 min/km

 

 

Mitt första tjurrus. Hänger inte riktigt med deras tidräkning då de både givit mig 1:33:08 men även 1:24:46. Men den längsta känns nog mer rätt. Kul lopp, lite problem för arrangören med fixet men själva loppet var skitkul. Kan läsa mer om det här.

 

Orientering
Datum: 14 Oktober
Tid: 01:05:16

 

Några vänner bjöd in till att testa på orientering. Absolut tänkte jag och nu är det testat. Jättekul och ska definitivt köra fler gånger. Både för det var kul och revansch. Lyckades springa helt fel vid en kontroll och sabbade min tid som annars var rätt så ok tyckte jag med mer än dubbla tiden extra. Kul! Men men, så lär man sig till nästa gång!

Går att läsa lite mer om loppet här.


Loppen 2012 Del 2

2012-10-1815:46:00

Vansbrosimningen
Datum: 8 Juli
Tid: 00:47:52
Sträcka: 3 km 
Hastighet: 3,76 km/h 
Tempo: 15:57 min/km

 

 

Blev till att bo i tält i år igen i Vansbro. Bor även i tält under Vättern men där fungerar det lite bättre för oss tävlande då det enbart är tävlande som tältar. Det blir tyst och lugnt runtom. Här däremot är det blandat med semestrande folk som gärna är uppe sent och skränar. Inte för att låta gammal.. men ska man upp tidigt dagen efter tar man gärna den sömn man får. Men det fungerar. Många som tältar dock, lit emysigt med camping mixat i det hela. En liten bit att gå till start och det började regna innan det var dags för mig att starta. Inte för att jag är rädd att bli blöt.. det är bara lite jobbigare att få på sig våtdräkten om kroppen är fuktig. Var med den första startgruppen som skulle starta från land och utan startrep. Gick smidigare då man bara kunde simma direkt men saknade chansen att få ligga i vattnet en 10 minuter innan så man fick kyla ner sig lite.

 

Bättrade på tiden med 10 min från förra året. Väldigt nöjd med resultatet samt överraskad. Hade gott om energi och ökade på när det blev motströmt, simmade om en massa som gav extra energi och avslutade med krafter kvar. Tror jag börjar få in en hyfsad bra teknik nu, har lite punkter som kan förbättras till nästa års olika tävlingar men känns bra. Fortsätta såhär och ner under 45 för 2013 vore super fast det blir dessvärre inget Vansbro nästa år. Dock finns det ju fler simtävlingar som är tilltänkta för 2013 så finns gott om möjligheter att förbättra för lite olika distanser. Ska jag bara laga min våtdräkt (IGEN). Hoppas dock de gör något åt starten till nästa år man är med. Kommer förhoppningsvis kanske kunna trycka ner mig till startgrupp 2 och få repstart vilket innebär en liten stund i vattnet innan start men flygande start kändes väldigt trevligt men jag vill kunna simma i vattnet innan tiden börjar ticka så man vänjer sig vid temperaturen. Det tog ett tag innan man fick ner "paniken" av det lite kyligare vattnet och kunde simma och andas korrekt med tre-takt och inte vid varje simtag/varannat.
Tror även de lyckades ge mig fel medalj...

 

 

Jubileumsmarathon
Datum: 14 Juli
Tid: 04:53:23
Sträcka: 40,08 km 
Hastighet: 8,2 km/h 
Tempo: 07:19 min/km

 

Jubileumsmarathon Stockholm 2012. Kul lopp med mycket skoj runtomkring. Blev även denna ett eget litet inlägg som ni kan läsa här.

 

Malmösimmet
Datum: 21 Juli
Tid: 00:32:34
Sträcka: 2 km 
Hastighet: 3,68 km/h 
Tempo: 16:17 min/km

 

 

Malmösimmet Open Water. Första året det körs så självfallet ville man testa på. Lite väl kraftiga vågor på morgonen men det lugnade ner sig lite till start och det blev bra. Lite kallt i havet denna morgon men efter att ha guppat omkring i vattnet ett litet tag innan start så var det rätt så lugnt. Starten började på land och alla fick gå ner i vattnet efter startskottet och det  var rätt så halt på trapporna, lite för halt och för mycket folk bakom för det skulle vara bekvämt. Loppet sedan gick smidigt, bara 2-3 kallsupar och lite zickzackväg. Vid en av bojarna man rundade hade någon dykare ristat in en pil i botten med rätt färdriktning, det var en kul överraskning. Men kom i mål på helt ok tid, är mycket nöjd. Målet var en liten portal man skulle simma under, så en större sådan kan vara bra till kommande år. Lite väl trångt om man blir för många som vill in samtidigt. Bra lopp också för då fick man testat banan innan Malmö Tri. Känns det hela lite lugnare. Bra arrangemang med några få förbättringsförslag för nästa år.

 


Sundstrampet
Datum: 28 Juli
Tid: 02:46:00
Sträcka: 85 km 
Hastighet: 30,72 km/h 
Tempo: 01:57 min/km

 

 

Hittade detta lopp på nätet och tänkte att jag kunde ta och cykla det och bjuda in lite vänner som också cyklar och är bosatta i närheten. Blev slutligen lopp tillsammans med en vän som cyklat en del men vi har aldrig cyklat tillsammans. Vi kände oss båda i ok men inte skitbra form så planen var en trevlig runda, haka på ett större gäng och ta en trevlig fika vid vändpunkten uppe på Kullen och sedan hem igen. Jag körde till Helsingborg och väl på plats började jag med att packa upp cykeln ur bilen. Efter att ha hoppat upp och rullade 5 m hittade vi glasskärvor och fick punktering! De hjulen har en förbannelse över sig (fick problem med dem på Vätternrundan och när jag väl kom hem så var det många besvärliga moment innan jag fick på nya slangar och allt fungerade). Såg att det blev en större reva i däcket som sedan ätit sig ner till slangen och punkterat det. Glaset fanns inte kvar men revan var stor och potential ingång för småsten som kan nöta sönder slangen. Visste om att ett parti på något få men ändå km på smågrusväg var att vänta men då jag inte hade reservdäck med mig så blev det till att chansa. Ska ta med eltejp i fortsättningen, skulle det hända igen kan man sätta en bit på insidan för att ha liten "säkring" ändå.

 

Men chansningen gick och vi körde på fint direkt. Drog största delen på 5 mil till Kullen. Runt 33 i snitt och en fin klunga bakom oss. Lyckades komma ifatt andra klungor som vi hakade på men efter ett tag blev det lite för ryckigt och ojämnt så vi hoppade ur och drog iväg på egen hand. Fika blev det inte tal om, det var klassiskt med bulle, bananhalva och lite vatten/energidryck vid vändningen så för att inte bli alltför kall hoppade vi på våra cyklar direkt och satte fart hemåt igen. Mycket motvind vägen hem, kunde förklara att det gick så behagligt vägen dit. Så vi blev rejält trötta på vägen hem. Inga större klungor att tala om men vi hittade några som hade ungefär samma tempo som oss som vi kunde få hjälp/ ge hjälp med. När vi väl kom in i stan igen så cyklade vi ensamma. När det var lite mindre än 1 km kvar cyklade vi om en kille som frågade oss om vatten, nästan desperat efter det. Han var helt slut, så klart han fick lite vatten. Det är illa om man inte klarar den sista kilometern utan att nästan gräva efter vatten. Men kul runda, trevligt med avslappnat sällskap.


Loppen 2012

2012-10-1714:32:00
Under 2012 blev det lite lopp sprungna, cyklade, simmare eller hur man nu skulle göra för att ta sig från start till mål. Alltid kul att testa på nya lopp med nya banor och utmaningar men så har man de där speciella loppen som man bara måste springa varje år. Nu i söndags så sprang jag mitt sista planerade lopp för detta året och tänkte jag skulle sammanfatta dessa här. Några har fått en lite längre beskrivning så de länkas iväg till sina respektive berättelser. Blir nog lite mycket text så för att göra det lite bättre för er så delar jag upp det, så blir det något mer att se fram emot helt enkelt. Dessvärre har jag inte så mycket bilder från loppen heller.. så det blir en medaljkavalkad!
 
 

Vasaloppet - Öppet Spår
Datum: 26 Februari
Tid: 09:48:35
Sträcka: 90 km 

Hastighet: 9,17 km/h 
Tempo: 06:32 min/km  

 

En mil i kroppen innan, inte alls bästa uppladdningen men hopp om att kunna genomföra det hyfsat ändå. Men det kändes att kroppen inte var van vid längre påfrestning så lite muskler gav upp halvvägs eller så. Hade otur med vallan som elakt skrapades bort av halvt hjälpsam och halvt icke-tänkande vallaservice. Hade köpt till valla kvällen innan, dyr men bra valla då jag inte har så pass bra kunskap om det än. Hade en liten del av fästet som skrapade i när jag åkte så tänkte att vallaservice på plats vid andra stoppet kunde hjälpa mig. Men de lyssnade inte utan skrapade bort allt och satte dit något enklare sket. Ok glid men sämre fäste efteråt. Aldrig heller sett så mycket upplogade backar förrut, nästan alla större backar var sabbade och överallt låg det avknäckta stavar och trugor. Folk var väl livrädda när det går för fort men att förstöra spåren gör det ju bara ännu jobbigare att åka nerför. Så det gick inte så bra som jag hade önskat. Men vädret var fint..


Lundaloppet
Datum: 5 Maj
Tid: 00:45:39
Sträcka: 10 km 

Hastighet: 13,14 km/h 
Tempo: 04:34 min/km

 

Gick lite bättre än väntat så nöjd. Dålig träningsmängd innan så var lite nervös att man skulle få en alltför dålig tid. Höll jämnt bra tempo så kände mig aldrig riktigt slut eller att det var jobbigt, göttans! Härligt väder, lite blåsigt men inget som direkt besvärade. Så det hjälpte att vila sig i form inför loppet. Hann inte träna tillräckligt innan så blev vila vila och åter vila. Det är något med lopp som driver fram extra krafter i en.

 


Göteborgsvarvet
Datum: 12 Maj
Tid: 01:45:07
Sträcka: 21,2 km 

Hastighet: 12,1 km/h 
Tempo: 04:58 min/km


Bra väder, behagligt. Körde i lugnt tempo och det höll hela vägen. Även här blev det till att vila i form efter lite för lite träningsmängd innan loppet. Är ju lite väl tajt efter Lundaloppet för att hinna få in så mycket mer träning. Kändes oväntat bra efteråt så hade nog mer att ge men är väldigt nöjd. Har förhoppningsvis min plats kvar i samma startgrupp för nästa år. Tänkte mig springa ett seedningslopp i mars under 2013 så antingen att man säkrar sin nuvarande plats eller lyckas hoppa fram någon grupp. Hade varit super om man kunde komma lite längre fram. Lite mer stress på morgonen innan loppet men skönt att komma in tidigt. I våras åkte jag upp med en polare och när jag hade sprungit mitt varv och kommit i mål så lyckades jag precis ta mig igenom målområdet och tillbaka till startgrupperna för att vinka iväg hans startgrupp. Det är något extra de!

 


Vätternrundan
Datum: 15 Juni
Tid: 11:59:00
Sträcka: 300 km 

Hastighet: 25,03 km/h 
Tempo: 02:24 min/km

 

Vätternrundan fick en så pass stor berättelse att det blev ett helt eget inlägg. En händelserik runda som gav mig en 2 timmars tillägg på tiden, vilket jag mer än gärna hade kunnat skippa.

 


Race Report Jubileumsmarathon 2012

2012-10-1621:12:32
Jubileumsmarathon Stockholm 2012. 100 år sedan som vi hade OS i Stockholm med tillhörande marathonlopp. För att fira detta satte de ihop en jubileumsmara med nästintill samma bansträckning som för 100 år sedan. rätt så kuperat och roligt nog efter dåtidens sträcka vilket är 40,1 km, 2,1 km kortare än idag. För de som önskade kunde man få sin sluttid för 40,2 km distansen och sedan kunna springa en 2 km slinga för att få full distans. Vid start hade jag ännu inte bestämt mig hur jag skulle göra. Jag har under veckorna innan haft stora problem med mina knän. De har värkt extremt mycket och det gjorde mig nervös när jag inte kunde springa 9 km tidigare men nu ska springa en mara. Sedan var det ju ett jubileumslopp som skulle efterlikna 1912 version så mycket som möjligt och maror finns det gott om.
 
 
För att få mer känsla i loppet fick alla som anmälde sig en vit näsduk att knyta upp på huvudet, vilket jag självfallet hade. Köpte även en vit bomullströja på H&M av lite gammal stil så den sprang jag i. Bomull har en fantastisk egenskap att suga åt sig fukt och det kändes under loppet. Körde på mina vanliga lite lösare shorts, det fick fungera bra. Men det var många som klädde ut sig rejält. En sprang som golfare med klädsel i tidsenlighet samt även emd golfklubbor! De ni!
 
Kul lopp med mycket skoj runtomkring. Fantastisk start på loppet. Samlades i startgrupper utanför Stockholm stadio, var i grupp 2. Sedan efter att ettan startat gick man marschera in, ett halvt varv med jubel från publik, sedan startskott av 50 musköter och så halvt varv ut med ännu mer jubel. Fantastiskt! Sedan gott mod framåt, bra mjukt tempo och bra väder. Dock började mitt knä värka lite vid 9 km. Sedan blev det lite värre. Hade köpt specialtejp för ändamålet som jag tejpat upp mina knän med men p.g.a. kroppsbehåring och svett lossnade den rätt så fort och slutade ge mig stöd. Fick gå vid 2-3 tillfällen innan vändningen vid 20 km. Därefter blev det mer stop för promenad och mindre och mindre sträckor som gick att springas.
 
 
Sista 15 km blev det mest gång i backarna och försök till lite löpning i 50-100 m sträckor. Två gånger stannade jag till vid sjukvård och fick tejpat men det hjälpte sådär. Kom slutligen i mål, det gjorde fruktansvärt ont men det slutfördes. Skippade den extra 2 km slingan då jag hade värk och pina så det räckte, tackar. Mina knäbesvär tog bort lite av det roliga i loppte men det var kul ändå, folk klädde ut sig och det var mycket att uppleva så klart värt det. Sjukt gott att bita i en citron eller apelsinklyfta under ett lopp, hoppas fler tar efter 1912 års modell! Får bara avsluta med en kul kort dialog mellan en löpare framför mig och en väldigt ung funktionär som delar ut sportdryck.
Löpare: "Finns det energybars kvar någonstans?"
Funktionär: "Nej, de är slut" ...... "Om du bara hade sprungit lite snabbare".
Kan sägas att löparen blev väl inte helt nöjd med svaret men lite humor är det. =)

Race Report Vätternrundan 2012

2012-10-1616:46:00
Tänkte jag skulle ta och få ihop en liten period nu av lite reflektion över loppen man kört under 2012 samt lite tankar om framtida lopp. Samlade ihop lite information om vad jag plitat ner om årets lopp och insåg att jag var rätt så detaljrik i min nedskrivning av Vätternrundan att den kunde få förtjäna ett eget litet inlägg här.
 
Det blev en liten annorlunda Vätternrundan än vad jag hade tänkt och på ett sätt stämmer tiden 11:59:00 men samtidigt lekar jag även med tiden 10:10:00. Ska försöka förklara varför.. men officiell tid är väl det som gäller.
Jag hade planerat att införskaffa ett par nya hjul för loppet, ett par lågprofilshjul. Det blev så lyckligt att jag kunde få köpa ett par fina hjul för bra pris.. det tog bara lite längre tid att få dem än först tänkt. De kom fram till mig i Motala. Så egentligen skall man inte köra på något nytt under ett lopp som detta men jag kunde inte motstå. Så jag skiftade kassett och allt och på med de nya hjulen. Dessvärre hade jag problem att pumpa i luft så då klockan redan var 20.00 .. isch valde jag att plocka bort dem och sätta dit de gamla hjulen. Tar det som ett tecken att inte prova nytt.
 
 
Lite sömn och sen på morgonen, tidigt med soluppgång och regn stack man mot start. Något klingar till på marken så jag tvärnitar, låser bakhjulet som dras en bit mot asfalten. Hittar inget, troligen en sten och fortsätter mot start. In i min fålla och 2 minuter efteråt är vi på G! Jag skulle starta med en grupp från klubben men har haft svårt att ha kontakt med dem och hittade dem inte heller vid starten (inte mycket tid så..) så det blev till att köra solo, helt ok ändå. Ner mot Huskvarna regnar det som f*n. Det är runt 7-8 grader och ett litet parti innehåller även hagel. Ett öppet fält bjuder på kraftig sidovind så vi samtliga kör med viss lutning, ser rätt lustigt ut. Det flyter på bra, har en snitthastighet på 32.5, bättre än tidigare lopp och man flyger fram känns det som. Min dryck på resorb och dextropur fungerar utmärkt och energin är på topp. Äter lite mars och snickers och det går undan.
 
Första planerade stoppet efter Gränna susar jag förbi. Både för jag vill se hur få stop jag kan göra det hela på samt att om jag stannar kommer jag bli så frusen att jag inte kommer kunna cykla vidare. Strax innan Huskvarna blir vi lite lätt omdirigerade av polis. Framför oss har det skett en olycka och det är ett par ambulanser på plats. En cyklist står innanför "avspärrningen" och hoppar och ser allmänt panikslagen ut. Mellan ambulanser ligger en man med maskin kopplad om bröstet som ger HLR. (Fick senare reda på att det eventuellt är en finsk man på 73 år som kört loppet en 20 gånger som dog av en hjärtattack). Just som man passerar vet man inte vad det är, man ser mannen och man blir lite ledsam, lite rädd, lite försiktig. Det satte sig rätt så djupt, en olycka i ett lopp som detta kan hända så lätt och vem som helst. Men i Jönköping börjar tankarna blandas mer med loppet och man sätter lite mer fart igen. Det flyter på bra och börjar planera mitt första stop. Ska man ta i Fagerhult som är rätt så precis halva loppet eller Hjo, en bit in på andra halvan. Jag bestämmer mig för Hjo så har jag gott om vätska i flaskorna till målet.
 
Ödet ville dock annorlunda. 8 km innan Fagerhult hör jag en explosion precis bakom mig och känner ett vinddrag på ryggen. F*N! Punka, inte det jag vill ha alls.. någonsin! Men man kör åt sidan och inspekterar.. däcket small.. aha.. inbromsningen från imorse på hjul som var för gamla för att köra loppet med. Det tänkte jag ju inte på, var fokuserad på de nya hjulen innan loppet. Slang har jag men inget däck. Pillar in en slang och tänker att om man har lågt tryck i kanske det håller iallafall till Fagerhult. Man vill ju inte bryta och får alla möjliga idéer. En annan man får punktering bredvid mig och håller mig sällskap en stund. Han informerar mig om att jag kan få hjälp av servicebilarna som kör runt så bara vänta och vinka in. Dock väntar jag 10 min... 20 min...30 min. Bakom mig är en bro med lite folk som stannat och tittar intresserat hur det går för mig, en går t.o.m ner och pratar med mig. Han berättar att de har en butik någon 100 m bort och de öppnar om en 30 min. Har jag inte fått hjälp innan dess så fick jag hans nr att ringa så skulle han hjälpa mig med däck. Vänliga människor det finns.
 
 
Dock kommer slutligen en bil och plockar upp mig och tar mig till Fagerhult där jag får nytt däck på! Prima! Passar även på att inspektera framdäcket och jodå.. det är sprickor lite överallt så det byts också. Nya däck på, fyller på med dricka i den tomma flaskan, äter lite banan och saltgurka och sen bär det av igen. Benen är inte igång och kommer inte igång heller under resten av loppet heller. Med vetskap att min ambition är helt förstörd nu så tar jag det lite lugnare. Vädret bättras på, sol och värme så får ta ett snabbt stopp och ta av mig min regnjacka. Sedan kör jag på hela vägen in till mål i Motala. Som vid de senaste långloppen lägger mina lårmuskler av och vägrar hjälpa.. tror jag måste arbeta på dessa. Så backarna blir en pina. Men slutligen, med ett snitt på 30 km/h kommer jag in till Motala och jag kan äntligen cykla till tältet för en välförtjänt liten öl, en dusch och sen pizza! Slutligen somnar jag gott i tältet på min luftmadrass som även den har punktering och innan jag hinner sluta ögonen ligger jag på marken och känner varenda liten ojämnhet... mmmm.. i år är ett speciellt år.

Söndagsorienterare

2012-10-1422:02:46
Veckan har inte bjudit på mycket när det kommer till träning. Jag sprang en runda på runt 8 km i onsdags och i fredags gjorde jag några burpees på morgonen men sedan har det inte blivit så mycket mer. Börjar undra vad som händer.. men på något sätt så finns det aldrig riktigt tiden där känns det som. Skulle verkligen behöva öppna upp för pass på morgonen så borde man kunna få in lite mer träning innan man ska arbeta. Har beställt en Wake-Up lampa som ska testat intensivt nu.. när den väl kommer.. så får vi se om man blir lite piggare om morgonen.
 
Igår dock, lördag, blev det middag ut med vänner som sig alltid är väldigt trevligt. Fick försöka ta det lite lugnt bara för söndag morgon blev det till att stiga upp tidigt och sedan vid nio kom några vänner och hämtade mig och tösen. Det skulle bli till att testa på orientering för första gången. Enkel trevlig bana strax utanför här. Det var kallt ute så försökte klä sig på ett bra sätt, blev vindbyxor, en funktionströja och funktionst-shirt. Excellent! På plats sattes det upp tält, det blev kaffe och lite småprat mellan orienterarna. Mycket trevligt, betydligt mer avslappnat och familjärt än på många andra lopp där det är lite mer.. hur ska man kalla det.. strikt och enskilt. Mysigt! Snabbt gå igenom lite tips, karta, regler och utrustning och strax därefter registrerade jag mig och det blev start av orientering!
 
Det gick kanon och gick väldigt lätt i början att hitta kontrollerna och hade gott tempo både på stigar, vägar och obanad terräng. Dock lyckades jag efter tredje kontrollen springa åt fel håll och lyckades på något sätt få ihop alla stigar, vägar och annat på kartan där jag sprang. Verkade helt rätt väg och andra sprang där också men efter en lång stund (just denna kontrollen var inte nära några andra utan rätt så avskilt) så hittade jag en kontroll, dock inte min. En annan orienterare kom dit och hjälpte mig rätt. Därefter satte jag fart igen och lyckades helt rätt på restrerande kontroller. Måltid på 65 minuter... kunde gått betydligt fortare. Så det var lite bittern men nästa gång ska jag lyckas klockrent och komma först! Självfallet!
 
Kommande vecka nu ser det ut som man är fullbokad igen och vet inte hur jag ska lyckas få in träning. Visst, det är bara att göra sig tid men så lätt är det dessvärre inte. Förhoppningsvis kommer klockan snart och jag kan komma upp tidigare på morrnarna och så får man försöka lösa eftermiddagarna på något sätt.

Morgonburpees

2012-10-1215:41:00
Vaknade till väckarklockan imorse, hyfsat pigg. Lite trött i sinne och i kropp men steg upp och hittade ett utrymme tillräckligt stort för mig och började göra Burpees. Fick idén under gårdagen för att försöka komma igång på morgonen, enkelt och lätt hemma, innan man lyckats få iordning morgonrutinen och sömnen att man kan komma iväg till gymmet tidigt.

Märktes direkt hur tung, stel och energilös kroppen var men blev ändå en 30 stycken. Ingen direkt höjdare och är inte jättenöjd med det men man kom upp, man gjorde det och har något att slå nästa morgon. För er som inte ved vad Burpees är så går det under många namn (som allt annat) men jag föredrar burpees och är en armhävning följt av ett upphopp och så gör man om det om och om igen. Armhävning, upphopp, armhävning, upphopp osv.

It's still good!

2012-10-1021:03:42
Fick man äntligen tummen ur och sprang en bit idag. Inget speciellt i tanke utan bara få springa lite och känna av hur kroppen och konditionen ligger till såhär efter all vila. På med mitt R90 ställ och så iväg med sikte på en 7-8 km i behagligt tempo. Kändes långsamt första kilometern och tungt men vad kan man vänta sig? Fast när första kilometern var sprungen blev jag uppdaterad om att jag sprungit i 04:21 min/km tempo.. det är överraskande ok. Bättre än jag trodde. Knäna och ben mjukades upp efter hand och det flöt på helt ok. Inte helt på topp men fullt dugligt och avslutade med 8,25 km med snittempo på 04:37 min/km. Nöjd med tempo och att fått ha kommit ut. Var varmare än jag trodde så lite för varmt klädd, ska nog införskaffa mig en sådan tunnare långarmad tröja.
 
 
Så vad har man på sig när man springer.. eller jag.. jo! Detta ovan! Tada.wav! Mitt R90 ställ som jag köpte för en 2-3 år sedan och har överlevt sedan dess, good shit! Jackan har löstagbara armar, praktiskt när man vill bara hålla själva torson varm. Byxorna är nya, köptes på mässan till Göteborgsvarvet i våras då de förra slitits upp och fått stora hål i sig (användes under Tjurruset). Sedan är precis allt i funktionsmaterial och andras och transporterar bort fukt så man ska vara torr och trevlig! Strumporna har jag lite olika märken och de fungerar lika bra, just dessa är Nike och håller fötterna torra. T-shirten fick jag efter ett triathlon så den är sponsringsgiven. Mestadelen av mina funktionströjor är just sponsrade eller köpta via lopp. Bra tröjor till oftast billigare pris, helt ok för mig.
 
Sedan självklart en mobil (vattentålig) och hörlurar (vattentåliga) för skön musik längst med vägen. Ett tag när jag började springa ville jag aldrig ha musik men efter ett år så kände jag hur bra de kunde hjälpa en när man sprang. Dessa är Sony och fungerar ok. Har på sistone börjat tappa ljudet i höger hörlur, vet inte om det är för mycket salt i den eller vad det kan vara men de sitter bra på plats men det blir ingen redig bas i det, vilket jag gillar när jag springer. Hade gärna haft ett par med kortare sladd också men man kan inte få allt här i livet.
 
Så, det är vad jag kan komma springandes i nuförtiden.

Snooze på heltid

2012-10-0915:31:00
De senaste veckorna har det varit lite halvdött, om inte heldött, om träningsinlägg här på bloggen. Det stämmer väldigt bra med verkligheten också. I.o.m. att det är lite krävande lopp som varit planerade på sistone så har träningen ändrats därefter också. Söndagen den 23:e september var nog sist jag var ute och sprang ett träningspass. Då blev det långpass på 19 km och sista passet inför Lidingöloppet. Därefter fortsatte veckan med vila och uppladdning inför det 3 mil långa loppet. För att försöka bevara muskler, vila upp dem och ladda på med energi så blev det ingen träning alls inför tävlingen.
 
Direkt efter Lidingöloppet blev det återigen vila. Första året jag sprang Lidingöloppet kändes det toppen direkt efter och redan på tisdagen sprang jag 15 km kuperat vilket resulterade i knä-problem som hindrade löpträning fram till jul/nyår. Detta vill jag inte upprepa så det blev vila till åtminstone onsdag/torsdag. Dessvärre var det ju planerat nytt lopp redan på lördagen, Tjurruset, som även det är rätt så ansträngande så mer vila och uppladdning inför detta lopp.
 
Tjurruset var lite jobbigare än jag först trott så knäna och rygg är inte så jätteförtjust över denna runda. Ryggen klagar än väldigt mycket men knäna har börjat lugna sig men jag vill inte ta ut segern i förskott utan låta dem vila lite till innan jag börjar springa iväg på allt möjligt. Dock är det ny runda planerad för söndag.. få se hur det blir med det.
 
Men inför lopp blir det som alltid att ladda med lite kolhydrater och vid varje lång bilkörning laddas det alltid upp med lite godis i bilen som man kan snaska på under resan. Efter lopp blir jag alltid sugen på skräpmat så det har blivit burgare på steakhouse, pizza hemma och annat gott som man tycker att man kan få förtjäna. Lite gottis till söndagskvällen.
 
Så ingen träning på nästan 2,5 vecka och en hel del vila och god mat har gjort att man fysisk blir därefter. F*n va kroppen är effektiv på att ta till sig saker än att göra sig av med det. Amazing! Men nu hädanefter är det inte så mycket jobbiga lopp som tar upp tid så träningen ska komma åter. Dessvärre är jag tröttare än någonsin (misstänker mörkare mornar) och vägrar komma upp på morgonen. Morgonpass är ännu inte riktigt möjliga känns det som. Sedan är det så mycket som planeras in, saker man ska göra, folk man ska träffa att det är svårt att få ihop träning därefter. Men jag har mitt schema klart för mig och den skall implementeras! Det kommer bara bli lite längre tid än först trott. Men träningen måste komma åter och det är dags att komma i form för våren 2013. Jag ska bara snooza 5 minuter till.. usch..

Race Report Tjurruset 2012

2012-10-0810:14:00
Lördag morgon, snabb frukost, packa ihop det sista och sedan iväg från min polare i Södertälje och kör mot Åkersberga för mitt första Tjurrus. Hade min FM sändare så peppar upp mig med min inför tävling spellista! Works like a charm! Kör smidigt genom Stockholm och kommer sedan in till bilköerna i Åkersberga och köar mig långsamt fram mot en parkeringsplats. Kan nämnas att min inställning till loppet varit positiv men hela arrangemanget inte lika positivt. Har mailat dem flera gånger med frågor utan svar från dem. De lockar ut alla på ett lopp där man ska bli så skitig som möjligt men har begränsat med duschmöjligheter. Lite annat som fått mig att vara lite negativ till det men måste säga att själva loppet var toppen!
 
Väl på plats så är jag ute i god tid och kommer i perfekt timing för att se sista damgruppen springa iväg. De är peppade och när startskottet går springer de iväg över den åker man startar ifrån och försvinner iväg bortom hörnan.. eller nej, de börjar köa direkt.. hmmm, bra att veta, stopp direkt, check. Vänder om och går igenom området med tält, dusch och väskinlämning så man har koll på läget. I högtalarna ropar de ut att om 5 min beräknas årets vinnare i damgruppen komma i mål och det kan ju vara kul att se hur leriga de ser ut, vad man har att vänta sig. Förra året hade de den hårdaste banan hitintills och vinnaren i dam klassen kom in på 52 minuter. I år kom hon in 8-9 minuter senare än beräknat så bedömdes till ännu hårdare bana. Men hon såg inte så lerig ut så lite besviken blev man.. såg ju fram emot att bli redigt skitig.
 
 
Börjar göra mig iordning och ska lämna in väskan. Deras system var att packa ner väskan i större påsar de hade tillhanda men de var redan slut!! Hur då? De vet väl hur många anmälda de har till loppet? Aja, de slänge ut lite mindre vita påsar och avspärrningsband som jag använde och skapade en svartvit dammsugare (bakelse) och lite avspärrningsband och en jäkla massa siffror överallt som skulle vara mitt startnr. In med väskan, på med handskar och in mot startfållan. Lerig geggig startfålla där man med hjälp av Friskis & Svettis lyckades trycka ner sig och nästintill fastna i marken innan start. Slafs slafs och höga knän!
 
Startskottet går och alla springer iväg! Whooa! Nu bär det av! Som jag trodde, kö direkt. Smalt spår och många som vill fram. Obanad terräng och det är viktigt att ha koll på var man sätter fötterna så man inte stukar något. Tack o lov finns det gott om folk bakom som mer än gärna vill fram och gärna puttar sig framåt, hjälper verkligen alla att ha en trevlig tid. Vill man satsa på en PB på en helt ny bana så satsa på en tidigare startgrupp, det är jobbigt nog som det är! Iallafall, första biten är helt ok, det är rätt kuperat men går bra att springa. Vid 1 km kommer man fram till backen som de omnämnt mest av allt. Den branta, långa, hala backen där alla utan dobbar kan komma till att behöva krypa. Mer eller mindre.. det är bara denna backe de omnämnt om banan som besvärlig, inget annat. Med skor helt utan dobbar börjar jag leta banor upp och man zickzackar uppåt och letar gräsfläckar man kan springa på utan att halka. Det går långsamt, det är jobbigt men man småspringer uppåt. Långsamt går det men slutligen efter många minuter når man toppen av backen och man sätter fart nerför igen för lite "vanlig" obanad terräng. Hepp, det var ju inte så svårt.  
 
 Det går vidare och man springer snart förbi vätskedepån men just nu behövs inget. Springer vidare och det finns lite omkullvälta granar man får antingen krypa under eller klättra över. Kul! Lite hinder på vägen. glad att man hade handskar på sig så man kan ta tag i träna utan problem. Även praktiskt när folk inte trycker ner grenar utan för dem framför sig så de piskar sönder ansiktet när de åker tillbaka igen. Mmmm, skönt. Några meter fram så börjar det bli geggigt. Folk börjar dela på sig och letar lite olika vägar för att ta sig fram på bästa möjliga sätt. Det blir mer lerigt och man börjar vada i leran som stundtals täcker skorna, stundtals strax under knäet. Löpningen har försvunnit och det är mer långsamt vadning och klättring över stenar, lera, större rötter och annat. När man tror att man kommit förbi det leriga och kan börja springa igen.. väntar mer lera, djupare lera och lite mer vattenliknande sörjor. Löpningen försvinner helt och man börjar bli tung och blöt rätt igenom. Vid en 4 km gräns kan man börja springa igen och det övergår till en hel del klättrande uppför branta kullar där sten och mossa blir halt som f*n och man får ta sig långsamt uppåt, steg för steg för att inte halka ner igen och slå sig. Upp och ner, hoppa mellan stenar och blöt mark och ta sig sakta framåt och väldigt ofta hålla sig i träd och grenar för att inte ramla.  
 
Ett speficikt parti minns jag då folk letat sig runtom träsket och springer i ett av 6 olika gångar som skapats. Plötsligt inser jag att de vit/röda banden vi följt inte längre syns. Men man springer på, följer massan och någon minut senare ser jag återigen banden. Tittar bakåt och ser den tilltänkta banan tydligt markerad men inte en enda löpare som följer utan alla springer runtom för att undvika att bli blötare.. som om det spelar någon roll.
 
 
Banan fortsätter att omöjliggöra löpning eller så känns det som åtminstone. Mesta delen av tiden går åt att vada, gå och köa och inte alls springa.. som man kunde tänka sig att en löptävling kunde innehålla. Ofta blir det vattenhål där stegen tas försiktigt för att identifiera vad man har att trampa på. En gren, en stock, grundare vatten eller varför inte ett hål som gör att man går från att ha vatten i midjehöjd för att sedan ha den i brösthöjd och steget därefter i knähöjd. Mycket omväxlande och överraskande! Har själv svårt att veta var exakt vad som hände när på banan men kan väl säga att det mer eller mindre beskriver banan helt ok. Vid 6 km hade de satt upp en läktare som ett trapphinder som tog en upp en 2 m för att sedan sluta tvärt. Omväxlande hinder och när man landade fick ryggen en chock och den känner jag fortfarande av. Smidigheten själv gör en ståtlig landning platt på fötterna! Vänliga människor fanns det också. En tog sig tiden att inspektera mina skor och varna mig om att mina skosnören gått upp. Men det var lugnt, det var bara gräs och annat skit som stack ut. Såg faktiskt ut som jag hade 4 par skosnören som slungrade sig runt i en enorm härva på skorna.
 
När det började närma sig mål.. en 3 km innan så hade de preparerat ett kryphinder på någon decimeters höjd som tog en ner till diket.. ett långt dike på vad som helst mellan 300 till 800 m.. I have no clue men det tog tid. Det var kö och det gick långsamt framåt. Leran sträckte sig upp till brösthöjd och var grå/brun till färg, en fantastisk massa som kan likna en grå sås med lätt redning, inte för fast och inte för lös utan bara perfekt! Men det skapade gemenskap för folk, allra minst jag, kunde hålla käft utan utbrast både det ena och det andra. Tyckte exempelvis att det skapade en fantastisk gemenskapsanda för alla som kröp framåt då några enstaka försökte klättra fram högre upp på dikeskanten och alla buade och uppmanade funktionärer och åskådare att, på valfritt sätt, putta ner dem i gyttjan igen. Hehe, kul. Någon fick lite skit i munnen och använde fingrarna för att torka bort det... en reflex som helt undgott att hela armarna var täckta av lera så det gick inte direkt som han tänkt sig men det roade alla oss andra väldigt mycket.
 
När man väl kom upp ur leran så fortsatte banan en 2 km med lite mer lerig hinder och löpning på hal gyttja mitt på en åker och sedan slutligen kom man in i mål, betydligt lerigare än segraren i damklass.. osäker men misstänker de sprang en annan bana. De kom in från ett helt annat håll mot målet än vad vi gjorde. Får undersökas. Men kul var det! Ska nog prova på det återigen men testar nog Tjurruset i Karlstad nästa sommar. Min sluttid denna gång på 1 mil lera blev 1 timma och 24 minuter.
 

.
Nu väl hemma så försöker jag rengöra mina skor och kläder. Valde kläder jag sedan kunde slänga men blev övertalad om sentimentala skäl att spara min vita (!) tröja och byxorna så en eftermiddag senare har jag äntligen fått bort tillräckligt för att känna mig säker på att kunna köra dem i tvättmaskinen. Lyckades få badrummet översvämmat av en brunaktig vätska, hehe.. rätt överraskande, tyckte väl fötterna kändes lite blöta! Så oavsett vad folk säger, vill ni testa på detta nästa år, ta kläder som ni kan slänga efteråt.. det gör det hela så mycket enklare. Nu var det en tröja som jag använt samtliga tävlingar från start till Göteborgsvarvet detta året. Men nu ska den väl nästan ramas in, med lera, blodfläckar och allt.
 
 
Kan tipsa om att kolla youtube, folk slänger upp filmer på loppet så kan ni få en känsla på hur fantastiskt det är.

Ny reskamrat

2012-10-0316:57:00
I helgen som varit körde jag själv upp till Stockholm tur och retur. Det går väl men lite schysst musik gör ju resan så mycket roligare. Däremot blev jag plågsamt uppdaterad om hur kass musiken är som spelas i radion, om det ens går att hitta en radiokanal. Hade lyckligtvis med en skiva som jag kunde njuta av men efter ett par omgångar hade det varit rätt trevligt med något annat. Vid Linköping och vidare så går det att få in Bandit och då blir det desto bättre musik fast med lite reklaminslag.
 
Så nu var jag iväg och köpte en ny reskamrat. En FM-Sändare med USB uttag. Så man kan sända ut egen musik från mobilen samt hålla batteriet laddat under tiden. Klockrent. Jag har dessvärre inga plugin på radion för externa källor så en FM sändare fick det bli. Har testat den redan och den fungerar bra så länge man inte kör in i något område som redan sänder på samma frekvens. Men då är det bara till att uppdatera. Vad jag kunde känna av under min resa till Stockholm var att det inte fanns så mycket som kunde störa så det blir nog skitbra. Får man bara uppdatera lite listor på sin Spotify så blir helgens biltur desto trevligare!
 
Kan man även köra sina egna pepplåtar på väg mot loppet! Sweet!
 

Thé

2012-10-0217:19:00
Vissa kvällar får man bara ett sådant sötsug att man måste ha något sött. Jag brukar lösa det med thé. Det kan vara riktigt najs att brygga en kopp thé på kvällskvisten och slå sig ner i soffan och dricka thé och se på något trevligt på tv:n. Ibland kan man faktiskt lyxa till det med en ruta eller två av 70% choklad. Bara något litet. På ett forum var det någon som tipsade om sött thé. Hon brukade gå ner till thé-butiken och ge dem nya utmaningar att leta upp söta théer. Det lät som en kul idé så jag stack ner en eftermiddag och bad dem leta fram ett sött thé som jag kunde prova. Luktade mig igenom ett par och det slutade på en Roiboos (tror jag det stavas) med kaktus/apelsin smak. Fräsch och frisk doft men inte så sött som jag först tänkt mig. Men inte fel och det är ett gott tillskott till min lilla samling som blivit med åren. Men det fanns ett par till som verkade intressanta så kan senare gå ner och leta vidare efter nya söta théer att dricka när man blir lite sötsugen på kvällen.
 

RSS 2.0