Revben!

2012-11-3015:23:00
Alla har vi våra svaga punkter. Jag har en del. En av dessa är revben. Fantastiskt gott! (rätt gjorda då) Idag blev det revben till lunch! Känns halvt som man varit på julbord. Jag vet att jag inte ska äta om jag inte är hungrig längre. Men det är så fantastiskt gott! Bacon och Revben och jag glömmer omvärlden! Nom nom nom!
 

Stegvis tar vi oss tillbaka

2012-11-3010:26:34
En vecka med regelbunden morgonträning. Inte mycket att hurra över men det är en start, absolut! Sakta tar man sig in till gamla rutiner igen. Ska löpningen bli mer på rutin också så ska man väl kunna hålla igång så julfläsket bränns upp.
 
Gymmet är bra, det känns fräscht och trevlig personal. Stort ställe med mycket utrustning. Förra fredagens softmusik morgon fanns inte kvar så min idé om soft friday gick om intet. Tur jag inte slog vad om det. Men det som börjat irritera mig mer är utövarna, de som kommer till gymmet för att träna. Mer och mer börjar jag upptäcka oredan. Hantlar ligger lite huller om buller, hälften är på rätt plats, andra hälften antingen på annan plats än specat eller ute någonstans vid en bänk eller så. Hänga tillbaka vikter är det ett svagt intresse för och har sett tomma läskburkar som folk lämnat vid någon maskin eller bänk. Förstår inte hur lata folk kan vara. Hur svårt kan det vara? Tycker synd om personalen som måste plocka upp och organisera. Slöseri på tid de kan ha till annat.
 
Men mitt egna pass gick bra. Började med uppvärmning igen på crosstrainern på 5 minuter. Fick reda på att det blir antingen 0 eller minusgrader hela helgen, bra att veta! Bytte ut bröstpress med hanlat mot bänkpress. Fortfarande väldigt svag i bröstmusklerna men det ska väl ge med sig. Ligger 30 kilo efter tidigare prestation (ja.. det är inte lönt att jämföra sig med tidigare resultat men.. så får man ett mål iallafall). Sedan på med biceps/triceps med lite ökning i vikt. Skivstång med 27,5 kg så sakta återhämtar mig till tidigare resultat. Tar det försiktigt, underarmarna är svaga och lätta att få problem med om man överanstränger. Gjorde det en gång, ökade på för fort så fick överansträngning i underarmarna och fick ta det lugnt i någon månad. Fortsatte med axlar och skuldror. Sedan "Stayin' Alive" övningen.. rörelsen är densamma men vet inte vad den kallas och lyckades i slutet slänga på lite mer axelträning innan det var dags för dusch. Så i hela taget nöjd.
 

Promenera vasaloppet

2012-11-2907:48:00
Läste precis denna artikel från dt.se, de tänkte skapa stigar att gå på om man skulle vara för rädd för att åka i utförsbacken på vissa sträckor för Vasaloppet. Jag vet inte om jag ska tycka detta är bra eller om det är ett tidigt aprilskämt. Men jag ser det som en positiv sak. Att många vill motionera och åker vasaloppet är ingen hemlighet, många hakar nog på en hel del lopp för att de vill ha gjort dem någon gång under sitt liv, kanske inte nödvändigtvis att de faktiskt vill. De blir osäkra och plogar nerför hela backen, förstör samtliga spår och skapar stop och eventuella vurpor. Men det finns så mycket mer under loppet än bara branta backar så självklart ska så många som möjligt få uppleva ett väldigt trevligt lopp. Så jag ser detta som något positivt. De som vill ploga kan istället gå vid sidan om och spåren kan förhoppningsvis få bestå så andra kan få åka på fina spår hela vägen ner. Det skulle glädja mig väldigt mycket nästa gång jag tänkte bege mig ut på spåren.
 
Men öva mycket i backar. Böj på knäna och ha låg tyngdpunkt. Försök inte stå rakt upp med stavarna stickandes ut på alla sidor. Finns det spår, kryp ihop och låt gravitationen göra jobbet och försök hänga med i eventuella kurvor med kroppen. Finns det inga spår, böj knäna, låg tyngdpunkt och försök luta kroppen lite lätt framåt så man inte ramlar bak. Används stavarna för balans och försök styra med om det svänger lite. Öva öva öva. Det är skrämmande först men det blir lättare efter ett tag. Kan kanske tänka så här.. om jag kryper ihop mer och är närmre marken, så tippar jag bara över om jag ramlar. inte lika lång väg ner till snön som är rätt så mjuk. Kör hårt!

Morgongym

2012-11-2819:53:43
Gött! Det har börjat likna något av en rutin nu.. jo.. lite väl kort tid att hurra till men man tog sig upp, åt lite lätt frukost av turkisk yoghurt och müsli och sedan på plats på gymmet till halv sju på morgonen. Idag kortade jag ner uppvärmningen till 5 minuter på crosstrainern så jag fick mer tid att spendera på själva gymmandet. Samma ordning som sist, det blev bröstpress, biceps curl, liggande tricepscurl, hantellyft åt sidan, latsdrag och slutligen en övning jag fick tips av från en kollega jag inte har koll på namnet på, men den aktiverar lite fler småmuskler i arm och axlar. Men ett bra pass även om kroppen var väldigt trött och motvillig. Men jag satsar på att den är lite trött och ovan och snart kommer att komma igång igen. Vikterna som körs är ju lite åt hållet att man blir lite besviken på sig själv som lät en hamna här.. men det är bara att ta tag i det. Har jag lyckats en gång tidigare så kan jag det igen!
 
Nu kör de på med bättre musik åtminstone, kanske är det relax fredag på morgonen? Få se.. ska ju dit fredag morgon igen! Men förstår inte hur svårt det kan vara för folk att sätta hantlarna på rätt plats. Varför denna röra? Hur svårt kan det vara?

Däckskifte

2012-11-2715:23:00
Hur mycket jag än skulle vilja skifta på mitt däck jag släpar runt på så är det inte det jag syftar på. Igår kväll så fick det slutligen bli tid för hjulskifte för bilen. Brukar göra det själv, sparar liten peng och det är något som är rätt så lätt att fixa på egen hand. Lite träning blir det också, däcken är inte lätta och har man otur sitter muttrarna åt rätt så rejält. Som igår.. första gången på flera år som jag inte lyckats få loss muttrarna med korset. Eller ja, jag lyckades på vänstra sidan.. sedan tog det stop. Så med 2 av 4 däck skiftade körde jag ner till Biltema och köpte mig en hjulmutternyckel som gick att förlänga så fick man bra hävarm på det hela. Sedan tillbaka igen och då gick det betydligt lättare att få loss muttrarna. Så skiftade de kvarvarande 2 hjulen och sedan hem igen och mer bärande för att få upp däcken till förrådet. Så efter ett trevligt morgonpass så blev det ytterligare ett på kvällskvisten.
 
Detta resulterade i redig fin ryggvärk idag. I vanliga fall så har jag lite besvär med min rygg och så länge jag tränar regelbundet är det inga problem. Men de senaste månaderna har träningen haltat rätt så rejält vilket resulterat i att min  ryggvärk kommit tillbaka igen och efter allt lyftande igår så var det inte nådigt mot mig idag och det finns inte så mycket som är tråkigare än att träna rygg. Så.. men det måste få göras. Så se om man kanske kan få in något litet för ryggen när man väl är på gymmet. Finns ju även fina övningar att utöva hemma också så kanske får ta och slänga in några sådana på kvällarna.
 

Då var det äntligen måndag!

2012-11-2615:47:00
Måndag morgon och uppe med tuppen för ny vecka. Lyckades pressa ut mig från sängen och hamna på gymmet vid öppningsdax och han med en 10 min crosstrainer uppvärmning och sedan 40 minuter med lite vikter. Tränade lite bröst, armar (biceps, triceps), axlar och skuldror. Skulle egentligen kört lite mer axlar innan jag begav mig mot duschen men blev inte så då jag inte kände mig alltför bra. Men det gladde mig att jag kom upp i tid, kom dit i tid och kunde köra igenom lite innan man i lugn och ro hann göra sig iordning och hinna till jobb innan 8. Så nu är dagens träningspass genomförd och känns som man kanske kan få ordning på rutinen och iallafall köra morgonpass framöver och lämna eftermiddagen öppen för allt annat man vill hinna med.
 
 
Väskan jag använder var ett inköp förra hösten inför vår/sommar säsongen. En vattentät väska att ha på loppen. Ofta läggs väskorna ut på en fotbollsplan och om det regnar kan kläderna bli lite tråkiga att bära när man vill ha något varmt och gott. Så denna väska plus vattentäta påsar (japp, livrem och hängslen) så ska jag aldrig behöva få blöta kläder som ombyte. Bra väska som man kan bära med sig eller slänga upp som en ryggsäck. Väldigt praktiskt. Har satt dit en röd lampa också, ger lite extra synlighet när man cyklar i mörker. Men ska ni ut på lopp så kan jag rekommendera vattentäta påsar eller väska.
 
Bloggen har på inte fått någon mycket behövlig uppgradering och ser rätt trist ut men jag sitter så sällan framför datorn en längre tid. Men kanske ska planera in det någon dag så det åtminstone ser lite trevligare ut. Har iallafall lyckats fixa blogglovin så man kan ha lite koll på bloggar och faktiskt leta reda på lite nya att följa. Lite semestertider som dyker upp vid jul så kanske kan ta lite tid därifrån.

Dags att träna inför Vasaloppet!

2012-11-2412:53:00
Det regnar ute.. det är färgglatt ett tag till på träden och det blir mörkt allt för tidigt. Det är höst. Det är november månad och det börjar redan tisslas runt med juldekorationer och musik. Redan? Verkligen? Men det är inte min klagan över den tidiga julen jag tänkte på utan det är att när hösten nalkas och de sista loppen för i år kanske redan avverkats så är det dags att blicka framåt och för en del är nästa händelse något av Vasaloppets olika lopp. Snart blir det förhoppningsvis lite snö också och då kan man plocka fram skidorna, valla upp dem igen och sticka iväg på en skön runda på vit härlig snö och vacker natur. Om man inte åker på en golfbana.. äsch, kan vara vackert ändå. Men måste säga att längdskidåkning är en väldigt behaglig träningsform då den utnyttjar hela kroppen och man blir härligt trött och slut på energi efter ett bra träningspass. Så detta är mitt lilla tips för er som ska ut bland spåren i februari/mars. Dags att sätta igång!
 

Börja tidigt. Jag upptäckte att det var lite halare att stå på ett par skidor än jag först trodde och allt handlar om teknik. En del i muskler, självfallet men så mycket ligger i tekniken och jag är uppenbarligen inte ens halvvägs där. En hel del börjar sticka ut med rullskidor och det kan gå när det inte finns snö men det är inte riktigt samma som skidor. Men det är absolut bättre träning än inget. Det finns även på vissa gym maskinen som härmar stak-rörelsen rätt så bra. Som en stående roddmaskin. Den kan jag rekommendera som träning. Att staka sig fram tar mycket på speciellt magen. Då en stark mage som orkar dra en framåt är bra. Till detta kan jag meddela att jag ofta fått ont i rygg och axlar då ryggen hjälper till vid stakning och lika så axlar och armar. Du använder främst magen när du stakar dig fram men skjuter ifrån med armarna så axlar, biceps och mycket triceps är bra att träna upp. Detta kan du göra på gym men förra året då snön inte alls kände sig för att närvara satsade jag hårt att träna upp mig på gymmet. Dock kan jag säga att jag hellre hade kört flera pass i snö och längre pass, gärna blandat med backar och raksträckor. Att få upp uthålligheten framför styrka. Sega muskler. Man blir bra på det man går så, sats på skidorna så fort snön kommer. En bra övning så här i början är att diagonala utan stavar. Att ta sig fram längst spåren med enbart benen hjälp och låta stavarna liggar kvar på marken. Träna på teknik att skjuta ifrån och trycka ner på rätt sätt så man får bra kraft i frånskjutet, glida långt och spara energi.


Dags att köpa nya skidor? Läste precis detta på NyTeknik. Verkar riktigt trevligt att få en betydligt bättre bild av om man har rätt skidor eller ej. När jag köpte mina så fick jag nog rätt så bra spann och skidor för min vikt men det känns som det ändrats en del med åren då min egna vikt gått lite upp och ner. Så till nästa gång jag ska köra Vasaloppet blir det nog nya skidor men ska kolla mina nuvarande först om de fungerar för mig eller ej. Bra att mäta om spannet. Skidorna är inte alltför slitna så de fungerar nog bra än.
 

För teknik och tips är det bästa att köra med någon som kan det. Antingen om man känner någon eller åker på ett läger eller med en klubb. Om man som jag, inte har sådant lättillgängligt (när jag började i alla fall) så finns det mycket att hämta från olika forum på nätet men väldigt mycket på youtube. Fortfarande, Youtube är din vän. Där finns tekniktips, andra små tips och även bra instruktioner för vallning. Jag är självlärd på egen erfarenhet ute på spåren, forum och youtube och jag tog mig runt Vasaloppet. Alla tre gångerna. Inte snabbt, men tog mig runt.

En enorm uppmaning till er alla som ska köra (nu ska jag i år själv inte köra men inför kommande), ploga inte i nerförsbackarna. Snälla, gör inte det. Det finns inget bättre än att ha skidorna i perfekta fina spår hela vägen ner. Det blir som att åka tåg, man sätter skidorna i spåret och sedan så kör man bara. Det kan gå fort men spåren leder skidorna rätt. För balans, böj på knäna och håll låg tyngdpunkt. Men så fort folk börjar ploga försvinner de fina spåren och det blir genast mycket jobbigare att ta sig ner och risken att ramla ökar om man har dålig balans (undertecknad). Så bara åk och förstör inte spåren. Förra året var det totalhaveri och nästintill samtliga nerförsbackar var upplogade så vid varje krön var det kö för att man fick vänta på de som åkte ner så att de inte ramlade på vägen och fick nästa persons skidor i mage/rygg eller huvud. Om ni måste ploga, gör det på enbart på höger bana så de andra kan få vara spårade. Tack.

Jag har nog lite fler tips och så för skidåkningen men tror jag sparar på dem ett tag till. Lite tidigt för det än och blir lite väl långt inlägg. Men börja grundträna nu så vinner du mycket på det. Kör nu och stärk rygg, mage, armar och axlar. Ben är viktigt också men de tränar man nog bäst med löpning, gärna backar så du får styrka och uthållighet. Rullskidor om du har, annars har jag sett att springa i backar med stavar också fungerar. Men så fort snön kommer, ut och kör och nöt mil efter mil.

Uppe med tuppen

2012-11-2309:38:03
Igår blev det en snabb runda på IKEA för lite optimering av skafferiet. Köpte lite lådor så man får en lite bättre överblick, förhoppningsvis, så man använder det som finns längst bak också. Få se. Men det blev sedan årets första julbord, IKEAs egna. 99 kr och rätt så god mat. Anjovis cheesecake var nog utmanaren på bordet men det var god, faktiskt. För 99 kr är det ett helt ok julbord att börja med. Tror inte det är något man kör på efter några andra. Men som middag blev det mysigt igår, så mysigt det kan bli med barnfamiljer överallt i ett överfyllt IKEA kantina.
 
Men men, på vägen hem sen tyckte tösen att vi borde gå på gymmet på morgonen dagen efter. Först blev jag tveksam men sen.. varför inte.. inget som direkt hindrar så lika bra köra på. Så imorse blev det upp tidigt och iväg till gymmet. Första gången på Actic och det är ett stort gym! Kom dit lite efter öppning och efter att ha fått iordning på sig så hade det gått en liten stund ändå. 10 min uppvärmning på crosstrainer så blev det att traska ner till de fria vikternas hörna. Fräscht ställe, bra grejer och känns helt ok. Dock inte mina muskler.. inte helt överraskande att man inte är alls på samma nivå som innan men man blir ju inte glad för de. Men bara att kämpa på igen.
 
Var lite ont om tid då jag måste bege mig till jobb till 8. Tog en stund för mig också att leta efter en Z-Stång. Det finns massvis med maskiner och utrustning, flera exemplar av de flesta men Z-stång.. jag hittade bara en. Lite udda, kanske jag som är halvblind på morgonkvisten. Så lite ineffektiv och utforskande så hann jag bara med tre övningar. Liggande bröstpress, bicepscurl och liggande tricepscurl. Men det är en start helt klart.
 
Dock lite besviken över musiken. Stiger upp tidigt, peppar upp mig, cyklar till gymmet, laddar upp för att köra på ordentligt och jag får lugna akustiska favoriter i högtalarna. Beklagande artister och sövande pling-musik. Vad hände där?

Kladdkaka

2012-11-2115:46:00
Det har  varit lite dött här på sistone. För ungefär en vecka sen eller så bestämde jag mig för att komma igång igen och rejält. Började springa, köpte nytt gymkort men så tog det stop. Det har kommit upp för mycket saker som tar min tid och för att inte bli alltför stressad och förstörd måste det prioriteras och detta är inte det som ligger högst på listan eller närmst i tiden. Så det blev ett rejält antiklimax och satt på paus igen. Men bara kort men därav stoppet av inlägg.
 
Men det finns ju mer än att rapportera träning så det kommer nog upp lite annat också. Som exempelvis att jag provade att baka denna kladdkaka i helgen. Utan glasyren då fick det bli. Nej, den smakar inte som en söt och chokladaktig kladdkaka.. men den är kladdig och den är god. Tog med den som en dessert till vänner och la till lite köpt och inte lika "nyttig" sorbé men det var riktigt gott till. Färska hallon eller andra bär till sommaren är nog klockrent. Eller hemmagjord sorbé kanske. Men det var en väldigt god kaka, god konsistens. Den kommer jag definitivt göra om.
 
Tog en snabb bild igår när jag tog en extra bit och måste säga.. jag lyckades briljant att ta en halvt grotesk bild av något rätt så gott.
 

5 Whys

2012-11-2114:25:00
Läste precis ett blogginlägg om att misslyckas och att ta sig upp från detta igen. Det är självfallet att inget kan vara perfekt och att saker kommer både lyckas och misslyckas. Så jag tänkte att man kanske kan använda 5 whys för sin träning också? 5 whys eller 3 whys är ett verktyg för att finna grunden till ett problem genom att ställa frågan Why (Varför) 5 gånger.
 
Exempel: Jag kom inte ut och sprang idag.
Varför: Jag hade precis ätit och sedan blev det för sent.
Varför: För jag var hungrig efter jobb.
Varför: Jag hade inte ätit sedan lunch.
Varför: Jag hade inget med mig att äta.
Varför: Jag tänkte inte jag behövde ha mat på dagen på jobb.
 
Så, lösningen till att komma ut och springa efter jobb är att ta med sig mat till jobb att äta innan man slutar. Nu är detta ett sjukt simpelt exempel och en lösning man kommer på utan någon steg-process. Men ni förstår poängen. Nu är inte personlig träning lika komplicerat som industritillverkning men ja.. lite nördig får man väl vara ibland. Kanske kan det hjälpa någon.

Actic Baby!

2012-11-1614:53:11
Har tränat på en hel del olika gym och under året har jag testat på Fitness 24 Seven. Fick bra pris och verkade bra och kul att testa. Att det är öppet 24 timmar om dygnet såg jag som intressant och något att prova på. Men det blev aldrig till att träna mitt på natten och lokalen här fungerade men var väl inte det fräschaste. Tyckte att de var väldigt långsamma på att fixa problem och trasiga maskiner samt att omklädningsrummet var en liten skrubb så.. inte helt optimalt och inte det bästa för mig. Dessutom gillar jag att kunna träna på morgonen innan jobb men det blir så långt att ta sig fram och tillbaka.
 
Så nu när det gick ut så har jag köpt kort på nytt ställe, Actic. Finns en del varav en är inte alls långt ifrån mig och jobb att det blir klockrent att ta sig dit på morgonen och sedan direkt till jobb. Stort ställe är det också. Sedan är det ett enormt plus att jag får tillgång till simhall att simma i så nu behöver jag inte betala extra för det. Lockar att gå dit lite oftare. Så detta ska bli intressant att prova på. Skulle bara dit och höra mig för lite då hemsidan är rätt så dålig men med specialerbjudande via jobbet så tog jag slag i saken direkt och köpte mig ett år. Så inte testat där än men snart nog blir det träning! Prima!
 
 

Baka brownies

2012-11-1514:00:00
Igår blev det en ny löprunda. Då jag inte kommit ut på flera veckor så hade man fått en rätt så fin träningsvärk från i måndags, så en kortare runda för att värma upp kroppen och få igång den igen. Så blev en runda på 7 km, började med lätt 3 km i lätt medlut och sedan motlut hela vägen hem och det kändes. Benen var tunga och stumma. Både för träningsvärken från sist men även att jag inte ätit mycket alls under dagen, lågt med energi och var hungrig när jag stack. Men det gick.. varmt var det igår också.
 
När jag kom hem blev det middag och sedan bak. På fredag är det min tur att ha fredagsfika och jag tänkte bjuda på något lite.. bättre. Så efter lite tips från en vän till mig så testade jag det här receptet på brownies med lite nyttigare och bättre ingredienser. Det blev massiv shopping innan då jag saknade en hel del av ingredienserna som vanligtvis inte återfinns i ett skafferi.
 
Kan väl sammanfatta det med att antingen så misslyckades jag eller så fick jag det rätt men jag tyckte de blev väldigt torra. Jag följde receptet och tog det gånger 4 så det skulle bli så det räcker. Så inne i ugn 25 min, kände på dem och de kändes ok med sticka, men de blev torra. Det blev väldigt dyrt också. Så de är ett bättre alternativ men jag skulle nog behöva testa igen men det kostar lite för mycket för att leka med för min del just nu. Men gott med avokado och choklad.. smakar som mandelmassa med choklad, inte alls vad jag förväntade mig.
 
Men har fler intressanta recept och det blir till att testa ett annat nu på lördag redan. Men jag har en fråga till er som använder Stevia. Det är bättre än socker men det är ingen ersättning för socker, tycker jag personligen. Det smakar lakrits (vilket inte är en smak jag uppskattar) och inte alls sött så blir väl att söta med honung eller annat framöver. Stevia är inget för mig dessvärre. Men dessa kakor har så mycket choklad och kokos i sig så det smakar mer bitter choklad vilket är gott. Så vet inte om det är så givande att ha i Stevia.
 

Tips på bra snabbmat?

2012-11-1408:38:54
Igår blev det filmkväll med vänner. Tema: Dålig film så det blev Sharktopus samt Död Snö. Sharktopus är exakt vad det låter som, något som är hälften haj hälften bläckfisk. Riktigt dålig film, urusla effekter och riktigt dåliga skådespelare. Den var illa. Däremot var Död Snö helt ok. En norsk film, skräck komedi. Om några norska ungdomar som stöter på zombie nazister på norska fjället. Man får ta det för vad det är men den var faktiskt rätt roande.
 
Iallafall, jag tog med middag dit och tänkte jag skulle spara på matlådorna hemma så jag kände till ett litet ställe i centrum som säljer helt ok sallader. Antingen någon från den färdiga menyn eller hitta på själv efter en ingredienslista. Kan bli väldigt gott ibland. Red Fellas som är ett annat har en sjukt god sallad som smakar alldeles för gott för att den kan vara nyttig, men det är den nog. Hmm, ur fokus igen.. iallafall. När jag kom dit så var det stängt. Hade precis låst dörren. Stänger 1800? Lite udda men ja.. har man eget ställe så bestämmer man själv.
 
Så nu var problemet att jag ville inte ha kebab, pizza, falafel, hamburgare eller annat onyttigt utan något som är lite bättre. Men när man står där och funderar så var det tomt. Det finns inte mycket att hitta som är nyttigt. Det mesta är just kebab och pizza. Fick ringa tösen som tipsade om att Subways har några alternativ som kunde vara ok så en sådan fick det bli.
 
Men jag letar tips. Har ni tips på vad man kan hitta ute som är nyttigt? Snabbmat, restauranger etc som serverar bra mat. En del kebabhak serverar även sallader men då det inte är deras primära produkt brukar de kunna bli lite tråkiga och smaklösa. Bara för att det ska vara nyttigt behöver man inte skippa god smak.
 

Nytändning

2012-11-1308:10:00
På sistone, som kan märkas, har träningen legat på lite is. Det har varit massvis med saker att göra, folk att träffa och jag själv har bara varit trött och seg. Har velat komma igång igen men det har inte gått helt lätt och när kroppen är inställd på att det är ok att vara lite lat.. passar den på att vara så väldigt ofta. Efter min resa nu till Tokyo och använde skjortor jag tidigare haft utan problem och jag nu var livrädd att jag skulle skapa en massaker med skjutande knappar på kontoret.. ja.. då fick jag lite nog. Vill ju springa milslopp, triathlon, marathon och massa andra lopp. Vill ju bli bättre, starkare snabbare.. men det blir man inte av film och pizza. Så jag fick en liten nytändning där och det är dags att ta tag i det här slaskträsket.
 
Igår så vägde jag mig samt mätte upp kroppen. Så nu har jag det på pränt och förhoppningsvis ska det bli minus på samtliga konton.. kanske inte armar.. där har jag väl inget behov av att se dem krympa till små stickor.. lika så för vader.. men annars så! Får väl återkomma om en månad och se vad som hänt.. om man lyckats vara lite duktig eller ej. Ska ju inte heller enbart försöka träna men även återigen ta en titt på kosten.. det är inte lätt när man älskar mat och är en hungrig liten jäkel.
 
Så igår blev det äntligen till att springa ut en runda. Svalt ute men behagligt väder. Lugnt tempo iväg, ville bara komma ut och springa, bara röra på mig. Blev en ok runda, 11,4 km med ett snittempo på 5 min/km. Skorna är fortfarande inte helt rätt, det domnar bort så misstänker att jag dragit åt lite för mycket igen så ska lossa lite på skosnörena. Men nu är man igång igen.. eller man kan hoppas. Det har gjorts nytändningar förr om man säger så, men det ligger inte på någon annan än sig själv och det här är det jag vill!

Tokyo!

2012-11-0912:38:00
Jag vet att det varit rätt så tyst här på sistone och anledningen är att jag varit utomlands och jobbat. Jag har varit 2 veckor i Tokyo och det har sina för och nackdelar. Fördelen är att det är ledigt en helg mellan arbetsveckorna så då får man tid att se sig omkring lite. Har varit där ett par gånger innan så denna gång tog jag mig en bit sydväst till Kamakura som är en mindre stad med en hel del tempel och helgedomar. Trevligt område och tog upp hela lördagen och då hann jag ändå inte se allt. Sedan har de även byggt ett nytt radio/tv torn kallad Skytree. Gamla Tokyo Tower räcker inte längre till då byggnaderna blir allt högre och det blir mer och mer radioskugga i Tokyo. Så där var jag och såg på utsikten, Tokyo från 450 m höjd. Trevligt.

 

 

Men arbetstiderna är lite annorlunda. Man kommer in vid halv nio tiden på morgonen och går hem vid 18-19. Någon kväll blev det 20. Så då får man leta upp något ställe att äta på och sen när man kommit till rummet blir det att fixa lite för sig själv och alldeles för snart blir det sängdags. Så det finns inte mycket tid till annat.

 

 

Planen var att jag skulle springa och simma lite när jag var här. Har sprungit här förr men det var under sommaren. Så nu blir det mörkt så fort att jag måste ha reflexväst som jag inte hade med mig. Så hittar jag inte så jättebra heller om jag springer iväg på måfå så.. dålig idé. Så ingen löpning på dagarna och helgen var jag fullbokad med att se mig om. Så det var lite onödigt att ta med sig dojorna men hade man inte haft de hade man väl hittat något sätt att springa på. Häromkring finns inga löparbanor men hittade en park där det även gick en löptävling när jag tittade förbi. Hade jag bara vetat det innan hade jag ställt upp. Tror det hade blivit många förvånade miner, hehe. Tror det även gick någon cykeltävling samtidigt men högst osäker.

 

 

Att simma kan gå, det finns pool på hotellet där man kan simma men det har bara inte blivit av. När jag väl kommer hem från jobb och jag har ätit middag så hinner jag bara fixa i ordning för morgondagen och sen är det sängdags. En del kvällar blev det även att träffa folk här så då kommer man hem lite senare så hur mycket man än försöker hitta tid så finns det inte. Jobbet kommer ju först och jag behöver sömn då jag sover dåligt här dessvärre. Så det blev ingen simning heller. Däremot blev det mycket god mat och dricka så.. ja.. skjortorna har jag redan nämnt och tänker inte grubbla över det igen. Men nu är jag på väg hem igen. Tillbaka till kallare Sverige och efter helgen är det dags att bara kasta bort alla andra tankar och bara röra på sig.

 


Tough Viking

2012-11-0615:40:00
Jag gillar att utmana mig själv, att se vad jag kan prestera och testa på olika distanser och typer av lopp. När jag började motionera så var många väldigt överraskade över att jag började få in det på rutin. Jag rörde på mig en hel del innan, cyklade om jag skulle någonstans och gick en hel del men inget som kan räknas som motion. Så när jag beslutade mig för att genomföra en svensk klassiker var det många som var roade över detta och inte trodde på att jag skulle genomföra det. Jag hade ju aldrig stått på ett par längdskidor innan, aldrig cyklat särskilt långt, kanske en mil eller så eller motionssimmat för den delen. Men utmaningen pushade på och det även peppade mig att så många inte trodde jag skulle klara det. Så sedan dess jag lyckades överbevisa dem har jag velat testa på nytt.

 

Inför nästa år så kommer det komma lite nya lopp till Sverige vilket jag tycker är kul. Tittat lite på dem och av lite diverse anledningar har jag inte kunnat ställa upp i dessa utomlands när de gått. Men nu får vi eget och då blir det lättare och klart man är med på premiären! Dock blir det återigen resor.. men men. Så en tävling som startas nästa år som jag anmält mig till är Tough Viking som ska hållas på Gärdet, Kungliga Djurgården i Stockholm. Det är hinderbana på 12 km med 15 hinder och en hel del gyttja kan jag tänka mig. Så som ett tjurrus fast med mer hinder som är designade av svenska försvaret. Exempel på hinder är taggtrådskrypning, containrar med isbad, lergator, armgång, elhinder, klätterväggar, tunnlar, höga väggar m.m. För en del verkar det antagligen som ren idioti att inte bara ta sig över en mil runt.. utan med en massa hinder i vägen också.

 

Men jag tycker det ska bli skitkul och en ny utmaning som kräver mer på hela kroppen och inte bara kondition utan styrka och smidighet. Så nej, jag kan inte lata mig så mycket längre utan jag har en kropp att minska och stärka. Stark kan jag ha varit och det kan jag bli igen men smidig har jag aldrig varit känd för att vara. Har testat hinderbana förut och det går bra när det är löpning mellan hinder men smidighet.. njae.. Så det är riktigt roligt med ny utmaning!

 


Fuck it! We do it live!

2012-11-0514:18:06

För några veckor sedan så slängde jag upp ett schema på min blogg, en plan på hur jag skulle träna hädanefter. Morgonpass och eftermiddagspass blandat med varierande pass för att komma i form inför kommande års alla möjliga lopp. Schemat baserades till stor del på tidigare träningsupplägg jag haft och som jag smått velat komma tillbaka till. I början på Oktober skulle jag fått igång planen och tränat därefter, men så blev det inte. Jag har haft lite problem sömnmässigt och varit extremt trött varje morgon för att kunna ta mig iväg på träning innan arbete. Efter jobb har det även varit tajt med folk, möten, mat, vänner, ärenden m.m. Det är alltid något att göra, någon att träffa eller någon plats man måste vara på. Det är stressigt och man ska däremellan få tid för att laga mat, ta hand om hem och sig själv. Det handlar bara om att göra tid säger vissa, men så lätt är det inte. Även ett snabbt löppass tar runt timmen och lite mer att få igenom. Det är inte omöjligt men just nu har det varit svårt.

 

Dock måste det bli ändring. I snart 2 veckor har jag burit skjorta dagligen och har använt mina vanliga skjortor som fungerat ypperligt tidigare men med vissa av dem känns det som man håller på att strypa ihjäl de stackars knapparna. Det känns obekvämt och framför allt, man känner sig väldigt obekväm. Träningen är nästan helt lagd på is, ibland lyckas man komma ut men det är knappt. Man börjar bli trött och lat och kroppen börjar växa till sig igen för att skydda sig mot vinterns kyla. Nu har jag fanemig fått nog och det ska bli ändring. Jag kommer inte sitta ner och plita fram ett nytt schema för så fort jag inte kan hålla det kommer jag känna stress och må dåligt. Jag ska först och främst bara komma igång och röra på mig igen. Inga planer, inga mål och inga träningsupplägg så som intervaller och specifika pass. Först och främst, bara röra på mig. Ut och springa eller gå till gymmet. Börja med att planera vardagen, bli bättre på storkok inför veckan så maten löser sig effektivare. Hitta tiden mellan allt det andra, göra det man vill och det man kan. Ingen press och ingen tvekan. Bara göra det! Blir en jäkla Nike reklam nästan men sluta lägga ner för mycket tankar och press på träningen och bara träna och ha kul! Få igång mig själv igen så kan man därefter börja speca upp träningen igen. Nu måste jag bara få igång systemet.

 

Jag vet vad jag har för planer för nästa år och vet vad som krävs av mig tills dess. Men jag vet att när man väl fått igång kroppen, daglig träning blivit rutin och träningen i livet börjat gå som en välsmord maskin så är det så mycket enklare att börja sätta högre krav på träningen än direkt när kroppen av natur är trött, seg och lite väl mjuk men go. Så, Fuck it! We do it live!

 

Kan tilläggas att rubriken är ett citat från Bill O’Riley när han fick ett av sina många kända utbrott. Se klippet här. Bill O’Riley, en facinerande människa som högst omedvetet roar något oerhört. För fler klipp, youtube is your friend.


RSS 2.0