Testlöpning av Seedningsrundan

2013-03-0212:08:19
Efter jobb igår åkte jag direkt upp till Helsingborg för att tillsammans med en polare springa Göteborgsvarvets seedningslopp. Samma bana men inte officiellt lopp. Vi testade banan, hur platt den är, var de jobbiga sträckorna fanns och se om man kunde få fram en strategi för loppet när det väl gäller. Så blev en redigt lugn och trevlig runda.
 
Verkar som, om vi nu sprang banan åt rätt håll, att den börjar lite svagt uppför. Här är väl den längsta uppförsbacken under varvet men inte direkt något jobbigt allt. Därefter rätt så platt, någon skarp backe men de är så korta att det är inget som direkt påverkar löpningen. Sista kilometern börjar det gå nerför (på ett varv som är 5 km) och man kan kanske bli lockad att börja ta i när det är varv nummer två och målet närmar sig. Strax efter att det börjat gå nerför går det uppför igen och är man inte i jättebra form så kanske man kan ta ut den sista energin vid denna punkt så bäst är nog att invänta att sista backen är avklarad så kan man öka takten sista 600 metrarna eller vad det nu kan vara.
 
Men annars är det en väldigt platt bana och kommer nog finnas potential att få bra tid om man är i bra form och laddad för loppet. Igår var det segt att komma igång, man var stel och inte helt 100 men vi tog det lugnt och tog oss runt på 56:41. Första löpningen som fått en TE (Tränings Effekt) på under 5.0 vilket är max och står ungefär för onödigt ansträngande träning. Snittpuls på 163 och tyckte inte det var jobbigt alls utan rätt så enkelt men fick en TE på 4.9. De vill verkligen inte jag ska springa.

Kommentarer
Postat av: Emmas Vikt(iga)

Intressant och läsa eftersom jag också ska seeda men inte har möjlighet att provspringa banan innan. Så ska lägga detta på minnet! :) Tack!

Svar: Ska nog inte göra de, osäker på om Göteborg har samma banprofil =)
Pierre

2013-03-06 @ 19:58:37
URL: http://emmasviktiga.blogg.se
Postat av: Emmas Vikt(iga)

Asch då. Jag trodde du också skulle seeda i göteborg. :)

Svar: Nej, det blev Helsingborg. Närmre. Men kolla på Göteborgsvarvets hemsida för seedningsloppet, där finns banan utritad. Går du sen in på iForms hemsida kan du rita upp samma karta där och klicka ut en banprofil. Så kan du få ett hum om hur det kan se ut. Men med all din träning och de brukar ha rätt så platta banor så misstänker att det finns inget att oroa sig för, det kommer gå snabbt och enkelt.
Pierre

2013-03-06 @ 20:02:27
URL: http://emmasviktiga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0